Tovább édes hármasban

MOLNÁR CSABAMOLNÁR CSABA
Vágólapra másolva!
2009.07.13. 23:19
Címkék
Hétfő hajnalra virradóra befejeződtek a csoportmérkőzések az Arany-kupán. A C-csoportban a várakozásoknak megfelelően Mexikó magabiztosan verte meg Guadeloupe válogatottját, s ezzel a kvartett élén végzett. Panama fölényes győzelme Nicaragua felett nem csupán a vesztes fél, hanem a leggyengébb csoportharmadik, Jamaica búcsúját is jelentette az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.

Mexikó gond nélkül verte meg Guadeloupét Glendale-ben a Phoenix University amerikaifutball-stadionjában, ott, ahol tavaly a New York Giants káprázatos meccsen győzte le 17–14-re Plaxico Burress utolsó percben elért touchdownjával a XLII. Super Bowlon a százszázalékos idényre törő New England Patriotsot.

A mexikóiak úgy nyertek 2–0-ra, s szerezték meg ezzel a csoport első helyét, hogy szövetségi kapitányuk, Javier Aguirre a meccset a 2006-ban átadott aréna díszpáholyából nézte végig a mexikói szövetség elnöke, Justino Compean, illetve a nemzeti együttesek igazgatója, Nestor De La Torre társaságában. Aguirrét ugyanis három meccsre eltiltották, mert az előző mérkőzésen Houstonban a kispadról felpattanva fel akarta rúgni az akkori ellenfél, a panamai válogatott oldalvonal mellett előretörő futballistáját, Ricardo Phillipst. Sőt a mexikói szövetség sem úszta meg az esetet büntetlenül: 25 ezer dollárt kell befizetnie a CONCACAF kasszájába.

„Az ember követ el hibákat, s ha hibákat követ el, fizetnie kell. Tanultam belőle, soha többet nem teszek ilyesmit – volt bűnbánó Aguirre, aki nem mehetett be csapata öltözőjébe, viszont a 2–0-s győzelmet követően a sajtótájékoztatón már elmondhatta véleményét. – Rettenetesen fárasztó volt fentről nézni a mérkőzést. Hazudnék, ha azt mondanám, élveztem. Viszont teljesen más aspektusból lehet elemezni a meccset a díszpáholyból, mint ahonnan eddig szoktam. Elégedett vagyok a játékosaimmal, a segítőimmel, különösen Mario Carillóval, aki kitűnően teljesített helyettem” – mondta megkönnyebbülten a győzelem és a csoportelsőség tudatában.

A csoport másik találkozóján a panamai válogatott esélyt sem adott a torna egyik pont és rúgott gól nélkül hazautazó csapatának, Nicaraguának. (A másik Grenada, amely a B-csoportban zárt 0 ponttal és 0–10-es gólkülönbséggel.) Ám a meccs után nem csupán a vesztes fél, hanem az A-csoportban 3. helyen végző Jamaica is búslakodhatott, mert a legrosszabb eredményt elérő harmadik helyezettként szintén csomagolhatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik