A legerősebbek meg a legjobbak az élen

MISUR TAMÁSMISUR TAMÁS
Vágólapra másolva!
2009.04.20. 01:10
Címkék
Mindkét tréner, José Mourinho és Claudio Ranieri is elégedetten nyilatkozott a szombat esti Juventus–Internazionale rangadó után, így az 1–1-es végeredményt egy nap elteltével is igazságosnak kell tekintenünk.

„Nagyon örülök, hogy tízpontos előnnyel térünk haza Milánóba

– kezdte szombat késő esti sajtótájékoztatóját José Mourinho, a listavezető Inter portugál edzője.

– Bebizonyítottuk, hogy miért állunk a táblázat első helyén: azért, mert mi vagyunk a legerősebbek, a legjobbak. A bajnoki cím matematikailag még nem a miénk, de már csak néhány kanyar vár ránk, és célba érünk. A meccset végig ellenőrzésünk alatt tartottuk, a Juve góljánál azonban sajnos megfeledkeztünk Grygeráról, aki a semmiből bukkant elő. A Juventus-játékosok meccs végi öröme sokat elmond arról, hogy mennyire erősek vagyunk.”

Kollégája, a Mourinhóval nem túl jó viszonyt ápoló Claudio Ranieri így értékelt: „Elégedett

vagyok, hiszen emberhátrányban egyenlítettünk, ami azt bizonyítja, hogy hihetetlen lelkiereje van a csapatnak. A második félidőben sajnos mentálisan kicsit szétestünk, ezért sikerült az Internek vezetést szereznie, ráadásul a góljukhoz vezető akció a mi szögletünkből indult. Most az a célunk, hogy minél több pontot szerezzünk, a második helyen végezzünk a bajnokságban, és megnyerjük az Olasz Kupát.”

A sokat emlegetett második találatról Júlio César, az Inter kapusa a következőket mondta:

„A Juventus egyenlítő gólja az én felelősségem. Arra számítottam, hogy Vieira elfejeli a labdát, de nem így történt, nekem kellett volna megszereznem. Ha kifutok, kiüthettem volna.” A másik

kapus, Gigi Buffon viszont már a (közel)jövővel is foglalkozott:

„Azt hallottam, hogy közel vagyunk Cannavaro megszerzéséhez, mert nem marad a Realnál. Fabio nagyszerű igazolás lenne, hiszen elképesztő a tapasztalata. Csak azt sajnálom, hogy nem fiatalabb. Amúgy az Inter megérdemli a bajnoki címet, mert erősebb a kerete, mint a miénk.”

Vasárnap délután Rómára és Udinére kellett figyelni, hiszen mindkét városban a negyedik hely sorsát befolyásoló mérkőzést játszottak. A fővárosban a tartalékos Roma óriási csatában 3–2-re gyűrte le a kiesőjelölt Leccét, amely pedig a két gyors hazai találat után a második félidő elejére ki tudott egyenlíteni. Nem sokkal később azonban Francesco Totti (vitatható 11-esből) megszerezte a „farkasok” harmadik gólját is, és erre már nem érkezett válasz. A csapatkapitánynak egyébként ez volt a 175. találata a Serie A-ban, ezzel ő lett az olasz bajnokság történetének 10. legeredményesebb gólvágója.

Ennél a csapat szempontjából lényegesen fontosabb, hogy a Roma számára kézzelfogható (ötpontos) közelségbe került a BL-indulást jelentő negyedik hely, a közvetlen vetélytársak közül ugyanis a Genoa szombati veresége után vasárnap a Fiorentina is kikapott: az Udinese sima 3–1-gyel gyalogolt át a lilákon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik