Feltörekvő hazaiak

KOVÁCS GÁBOR, VARGA CSABAKOVÁCS GÁBOR, VARGA CSABA
Vágólapra másolva!
2009.04.16. 01:04
Címkék

Csütörtök délután a Kecske mét a Dunaferr, míg a házigazda Szolnok a 11-szeres győztes, címvédő Kaposvárral játssza a Magyar Kupa 2009-es elődöntőjét.

A Kaposvár és a Szolnok eltérő utat járt be az idényben. A somogyiak a szezon nagy részét a Közép-európai Ligában töltötték, míg a Szolnok az NB I Ligacsoportjából indulva jutott el az alapszakasz ötödik helyéig és az MK-elődöntőig. Az esélyekről korábbi válogatottakat kérdeztünk: a szolnokiaktól a 85-szörös válogatott Koch Róbertet, míg a Kaposvárból a nemzeti csapatban 168-szor pályára lépő Kántor Sándort faggattuk.

„A realitás az, hogy a bronzérmet megszerezhetjük pénteken – mondta a 33 esztendős, négyszeres MK-győztes Koch Róbert. – Elődöntőbeli ellenfelünk esélyesebb nálunk, de megpróbáljuk a lehetetlennek látszót. Pályafutásom során klubcsapataimban tizenegy éven át szerepeltem honi és nemzetközi kupa- és bajnoki finálékban, sokszor sikerült legyőznünk a nálunk erősebbnek tartott együtteseket is. Az elmúlt években mindig szereztem érmet, most sem akarom alább adni.”

A kaposváriak csapatkapitánya, Kántor Sándor úgy véli, elsősorban saját játékukra kell koncentrálniuk, de egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülniük. „Nem elbizakodottan, de kellő önbizalommal kell pályára lépnünk a csütörtöki elődöntőben – mondta a 38 éves Kántor. – Láttunk felvételt a szolnokiakról, annak alapján mondhatom, hogy ha azon a szinten játszunk, amelyre valójában képesek vagyunk, biztosan nyerhetünk ellenük. A kupagyőzelem kötelező feladat számunkra, de ha elkezdünk szórakozni, ellenfeleink szorossá tehetik a meccseket.”

A másik elődöntős párharcban a Kecskemét számít esélyesebbnek, idei négy találkozásukból háromszor is legyőzte a dunaújvárosiakat. A Fejér megyeiek viszont a tavalyi ezüstérem után az idén sem szeretnének kevésbé fényes medáliával megelégedni, így nagy küzdelemre van kilátás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik