Elforgatják az Albert-arénát

KEMÉNY KRISTÓF, VAJDA GYÖRGYKEMÉNY KRISTÓF, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.12.19. 00:38
Címkék
Nem a levegőbe beszélt Kevin McCabe, a Ferencváros skót tulajdonosa, amikor hónapokkal ezelőtt megígérte, hogy még a 2008-as év vége előtt bemutatja az FTC új, ultramodern stadionjának terveit. A brit üzletember a budai Várban tartott évzárót és leplezte le az Üllői úti terület beépítésének látványtervét, ahol a különféle kiszolgálóegységek mellett helyet kap a 40-50 millió euróból előreláthatólag 2013-ra elkészülő, az Albert Flórián Stadionhoz képest kilencven fokkal elfordított aréna is.

Nem tart a szurkolói reakcióktól?Nem tart a szurkolói reakcióktól?

Miért kellene aggódnom? – kérdezett vissza KevinMcCabe, a Ferencváros angol tulajdonosa. – Egy világszínvonalú stadiont kínálunk a Ferencváros-drukkereknek, amelyben kulturált körülmények között tölthetik szabadidejüket, és európai minőségű arénában buzdíthatják kedvenc csapatukat.

A szurkolókat a stadion elhelyezkedése foglalkoztatja különösen: sokan felháborodtak, amikor azt hallották, hogy esetleg nem az eredeti helyén

építenék fel a létesítményt.

De most már mindenki beláthatja, felesleges volt izgulni. A stadion marad a korábbi címén, mindössze kilencven fokkal elfordítjuk.

Miért is?

Az UEFA kétezer-hetes nyári szabályzata kimondja, hogy az újonnan épülő arénákat kötelezően észak-dél irányban kell felhúzni, mert a kelet-nyugati fekvésű pályákon a kapusok szemébe süthet a nap – ez pedig a modern futballban hátráltató tényező, így az európai futballvezetőség azon van, hogy a lehető legtöbb helyen kiküszöbölje ezt a problémát.

Beszélne a látványtervekről?

Azt hiszem, a vázlatok és a bemutató kisfilm magáért beszél. A lényeg, hogy a stadionon túl kereskedelmi és szabadidőközpont, szálloda, valamint egészségügyi centrum is az érdeklődők kényelmét szolgálja. A népligeti metrómegálló az egyik legfontosabb pontja lesz az épületkomplexumnak, toronyház emelkedik majd az utcasarkon irodákkal, és átjáróval a három-négyemeletes üzletközpontba.


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik