Főszerepben: Kabát Péter csatár

A mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGY, VOLESZÁK GÁBORA mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGY, VOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.10.26. 23:17
Címkék
Magyar pályákon szokatlanul nagy iramú, változatos mérkőzésen az Újpest 3–1-re győzött a jól küzdő Paks ellen. A vendégek szereztek vezetést, az erőtől duzzadó és megalkuvást nem tűrő hazaiak azonban fordítottak a tizenegyest hibázó, helyzetek sokaságát kihagyó, ám később magára találó Kabát Péter közreműködésével.

A Megyeri úton mostanság az optimizmus és a jókedv az úr. Ezen nem kell csodálkozni, hiszen valóban öröm mostanában a Szusza Ferenc Stadionba járni. Az Újpest saját pályáján nemhogy veretlen, de még pontot sem veszített: mind az öt mérkőzését megnyerte. Noha idegenben már nem ennyire hibátlan a csapat, a lila-fehérek így is kitartóan tapadnak az élmezőnyre, és kimondva-kimondatlanul a bajnokesélyesek közé sorolják őket.

De… Jókedv ide vagy oda, a vasárnapi meccsrendezés nem az igazi… Másnap munka, iskola, és sokan gondolják, jobb otthon maradni, főleg akkor, ha a televízió is közvetíti a találkozót. Azért így is voltak annyian, hogy nagy hangzavart keltsenek, amikor a hangosbeszélő a Paks támadóját, Tököli Attilát mutatta be: a magyar futball egyik legveszélyesebb csatárát éles füttyszóval fogadták.

A mérkőzés 29. percében aztán kiderült, mégsem Tököli Attila lesz az est főszereplője, hanem a mérkőzés játékvezetője, Bognár Tamás. Kabát Péter ugyanis óriásit esett a vendégek tizenhatosán belül, az újpesti drukkerek pedig egy emberként kiáltottak tizenegyest (a maroknyi lelkes paksi különítmény természetesen másként vélekedett…). Nem tudhatták azonban, hogy a büntető jogosan maradt el (sőt a remek színészi teljesítményért járó sárga lap sem került elő, amely a második lett volna a játékosnak), és ezek után bármit is tett, bárhogy is ítélt a bíró, kapott a lelátóról hidegetmeleget.

Közben a hazai labdarúgók minden erejükkel arra törekedtek, hogy megszerezzék a „kötelező” győzelmet, helyzetek sokaságát alakították ki a vendégkapu előtt, és hagyták is ki őket. Lám, milyen a (futball)sors: Bognár Tamás játékvezető még az első félidő végén belopta magát a hazaiak szívébe, hiszen ezúttal már büntetőrúgást ítélt a liláknak (szó sincs arról, hogy kompenzálnia kellett volna), csakhogy Kabát Péter csúnyán a kapu mellé lőtte a labdát.


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik