Megcsípné a Győrt a Loki

BERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLABERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2008.10.23. 02:03
Címkék
Az elmúlt 15 évben a női kézilabda-bajnokságban három csapat – FTC (7), Dunaferr (5), Győr (3) – szerzett aranyérmet, de a jelenlegi küzdelemsorozat eddigi eredményeiből arra lehet következtetni, hogy a DVSC-Aquaticum is csatlakozik az aranyvadászokhoz.

A trónkövetelő Debrecen, amely szerdán a szintén százszázalékos Győrt fogadja, a jelek szerint esélyes az alapszakasz-győzelemre (a Loki háromszor – 1953, 1955, 1987 – végzett a bajnoki táblázat élén). A két együttes az elmúlt négy évben tízszer (8 bajnoki, 2 Magyar Kupa) csapott össze, a mérleg két debreceni, nyolc győri győzelem. Emlékezetes a 2007. őszi debreceni mérkőzésük, amelyen Görbicz Anita 18 góllal járult hozzá a 32–30-as vendégsikerhez. Az ETO bajnoki és MK-mérkőzésen legutóbb 2007. május 27-én, vagyis 17 hónapja vesztett pontot (FTC–Győr 37–36).

A szerdai rangadó érdekessége, hogy Hornyák Dóra a Lokiban, Hornyák Ágnes a Győrben szerepel. Mindkettő átlövő, de a válogatott Ágnes nagyobb tapasztalatú (bajnok, MK-győztes). Dóra viszont a jövő reménysége. Még csak 16 esztendős, és a szakemberek szerint hatalmas tehetség. Szerinte jelenleg az ETO és a Loki van a legjobb formában a mezőnyben.

„Ágit csak a pályáról ismerem, de tudom, hamar beilleszkedett Európa egyik legjobb csapatába, s már a válogatottban is biztos pont – mondta. – Nekünk nem szabad megijednünk a nagy nevektől.”

Hornyák Ágnes is azzal kezdte, hogy se családi, se baráti kapcsolat nincs közöttük.

„Azt azért tudom, hogy Dóra nagyon tehetséges – ismerte el. – Remélem, ezt nem ellenünk fogja a legfényesebben bizonyítani. Küzdelmes meccset várok, mert a Debrecen jelentősen megerősödött, de ha Görbicz Anita újra tizennyolc gólt dob, mint tavaly, akkor biztosan nyerünk.”

A győri átlövő utolsó mondatát hallotta Görbicz is, aki hozzáfűzte, nem az a fontos, hogy ki dobja a gólokat.

„A lényeg, hogy nyerjünk – hangoztatta az irányító, aki azóta már meggyógyult vállsérülése miatt nem vett részt a múlt heti Világkupán. – Akkor sem leszek elkeseredve, ha nem lövök gólt, de győzünk. Ebben viszont egészen biztos vagyok.”

Újdonság Győrben, hogy egyre többet gyakorolhat a tavaly ősszel vállműtéten áteső, osztrák válogatott Gabriela RotisNagy, akinek győri bemutatkozása november ötödikén a Kiskunhalas ellen várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik