Lipcsei Péter: óvatosan!

D. L., T. N.D. L., T. N.
Vágólapra másolva!
2008.10.19. 02:02
Címkék
A csapatnyi sérült közül a Ferencváros vezetőedzője, Bobby Davison vélhetően ismét számításba veheti Paul Shaw-t. A támadó szellemű futballistára nagy szükségük lehet a zöld-fehéreknek, elvégre szombaton Kazincbarcikán lépnek pályára, ahol az NB II-ben még nem nyertek bajnokit: eddig kétszer is 2–2-es döntetlent értek el.

A borsodi klub vezetősége egységesen 1000 forintban határozta meg a Kazincbarcika–Ferencváros mérkőzés belépőinek árát. A bejelentés különösen a vendégszurkolókat nyugtathatja meg, ugyanis a Fradi-drukkerek Cegléden két hete éppen amiatt tiltakoztak, hogy az NB II Keleti csoportjában szereplő egyesületek rendre irreálisan magas öszszeget kérnek a Fradi vendégszereplésekor (a fradisták Ceglédre elutaztak ugyan, ám bojkottálták a belépők megváltását, majd a kerítés kidöntésével próbáltak benyomulni a lelátóra…). Kérdés, a csapat teljesítménye miként hat a ferencvárosi szurkolók idegállapotára, hiszen azt a fővárosiak is tudják, hogy Kazincbarcikán nem könnyű nyerni: az FTC-nek az NB II-ben eleddig nem is sikerült. Noha a két klub eddigi két találkozóján rendre a zöld-fehérek vezettek, mindkét bajnoki 2–2-es döntetlennel ért véget. Újabb botlást már csak azért sem engedhet meg magának az aranyéremre pályázó Ferencváros, mert legutóbb az MTK II elleni 0–0-val nemhogy a Keleti csoport első helyéről csúszott le, ráadásul a harmadik DVSC-DEAC egy pontra meg is közelítette.

„Óvatos vagyok, kiegyeznék a döntetlennel is – mondta Lipcsei Péter, a Ferencváros csaknem két hónapja keresztszalag-szakadást szenvedő középpályása, aki 1990-ben éppen Kazincbarcikáról került az Üllői útra. – Nehéz mérkőzés vár a Fradira, hiszen rengeteg a sérült a csapatban. Ami a műtött lábamat illeti: egy hónapja heti öt alkalommal gyógytornára járok, és az orvosok szerint januárban már ugyanazokat a gyakorlatokat végezhetem, mint a csapat többi tagja. Ha valóban így lesz, akkor csak erőnlétben kell felzárkóznom, vagyis a tavaszi idény közepén már szeretnék pályára lépni.”

Bobby Davison csapat-összeállítási gondjai alig enyhültek: a három hete combizomhúzódással bajlódó Paul Shaw visszatérhet, de mint arról beszémoltunk, a házi gólkirály Ferenczi István hosszú időre kidőlt a sorból térdproblémái miatt.

Talán Megyeri Balázs az egyetlen a Ferencváros játékoskeretében, aki nem sérülés miatt hagyja ki a kazincbarcikai találkozót. Az angol Bristol Cityből hazatérő 18 esztendős kapus jó benyomást tett a klub vezetőire a Bp. Honvéd elleni Ligakupameccsen, és péntek délben aláírta négyéves szerződését, ám játékengedélyére várni kell.

A Kazinbarcika vezetői, játékosai természetesen nem foglalkoznak a ferencvárosi problémákkal, újabb bravúros teljesítményre készülnek, sőt Koleszár György vezetőedző a korábbiaknál is eredményesebb játékot vár együttesétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik