Ez lenne a rég várt játék?

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, SOMOGYI ZSOLTA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, SOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2008.07.27. 22:53
Címkék
Az Újpest hozta a papírformát, ám játéka egyáltalán nem volt meggyőző, Szentes Lázár csakis a három pontnak örülhetett.

Már semmin sem lepődünk meg: negyedórával a mérkőzés megkezdése előtt egy helikopter körözött a Megyeri úti stadion fölött, majd leszállt a kezdőkörbe, amelyből kiszállt egy lila hívő, és az órájára mutatva jelezte, másképp nem ért volna ide... Egy jelentősen átalakított Újpestet láthatott ő is. Szentes Lázár vezetőedző elmondta, a tavalyihoz képest stabilabb védelmet, kreatívabb középpályát és gólerősebb csatársort szeretne látni. Nos, az első 45 percben a vendég nyírségiek alaposan megkavarták a hazai védelmet, a középpályán kevés kreatív megoldást láthattunk, igaz, a csatársorra nem lehetett panasz. Noha a Diósgyőrből érkező Simon Attila kihagyott egy óriási ziccert, és ígéretes helyzetben Foxi Kethevoama is a kapu mellé fejelt, az Ausztriából importált Kabát Péter azonnal góllal mutatkozott be új csapatában. Az nem számít, hogy szabadrúgásból esett a találat, mert látszott, hogy a két lila támadó rengeteg keresztmozgással próbálja szétzilálni a vendégek védelmét.

Mario Bozsicsnak volt még egy életerős lövése, de néha úgy tűnt, a szabolcsi együttes legalább annyira kulturáltan futballozik a mezőnyben, mint a házigazdák.

A második félidőben beállt Bárányos Zsolt. A korábbi kispesti középpályást nyilván azzal a szándékkal küldte pályára Révész Attila, hogy a támadójátékon lendítsen, érdekes módon azonban a vendégek védői hosszú előreívelésekkel próbálták játékba hozni Sindou Dossót. De ez terv a magas újpesti belső védők gyűrűjében nem bizonyult a legjobbnak.

Filip Lazareanu kiállítása felkorbácsolta a kedélyeket – az asszisztens Ring György is jelezte a szabálytalanságot, ám a vendégek játékosai úgy értelmezték, hogy az ominózus szituációnál Foxi Kethevoama lesről indult. Hosszú időbe és nem kevés lökdösődésbe került, amíg a félreértés tisztázódott, és a román kapus elhagyta a játékteret.

Érdekes módon az emberelőny nem látszott az Újpest játékán, mert bár a csereként beállt Rajczi Péter lesről a hálóba fejelt, majd emelését a cserekapus Illyés Dániel szépen védte, a lilák mégsem tudták ráerőltetni akaratukat az ellenfélre.

Végül győzött a lila-fehér együttes, de sokkal több örömük ezen a meccsen az újpesti híveknek nem nagyon lehetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik