Nagy nevekben nem lesz hiány

G. ZS.G. ZS.
Vágólapra másolva!
2008.07.16. 23:06
Címkék

Közeleg a végleges keretek le adásának határideje a pekingi olimpia férfi labdarúgótornáján részt vevő csapatok számára. Érdemes egy pillantást vetni arra, milyen játékosokkal találkozhatunk a képernyőn.

Az utóbbi napokban a brazilokról esett a legtöbb szó, hiszen Ronaldinho fittyet hányva a Barcelona tiltására részt kíván venni a tornán, míg Diego a Werder hasonló állásfoglalása miatt lesz kénytelen kihagyni a tornát. Sztárokban így sem lesz hiány a brazil keretben, hiszen Pato, Robinho és Jo mindenképp ott lesz a Dunga válogatottjában.

Az olimpia másik nagy esélyese, Argentína is felvonultat nagy neveket: Lionel Messire, Sergio Agüeróra, Javier Mascheranóra, Fernando Gagóra és Juan Román Riquelmére is számíthat Sergio Batista. Az európai csapatok közül a hollandok még nem véglegesítették a névsort, de több, az Eb-ről lemaradó futballista is jelezte szándékát, hogy szívesen segítené csapatát túlkorosként, többek között Ryan Babel és Boudewijn Zenden is.

Pierluigi Casiraghi, az olasz olimpiai csapat edzője úgy döntött, hogy a részvételt kiharcoló fiatalokra számít, így nem használta ki mind a három lehetőséget 23 évnél idősebb játékos nevezésére. Tommaso Rocchi, Giuseppe Rossi és Riccardo Montolivo személyében így is találhatunk híres futballistákat a listán. Japán, Ausztrália és Nigéria keretében lesznek ugyan túlkorosak, de ne érezzünk lelkiismeretfurdalást, ha egy-egy játékos neve hallatán nem ugrik be ismerős arc…

Több csapat még nem tette közzé, kik képviselik országukat az olimpián, de nem várhatunk nagy csodát Honduras, Kína és Dél-Korea kerethirdetésétől. Az olimpián általában kisebb figyelem kíséri a focit, de a fent említett nevek garanciát jelentenek, hogy az idei torna színvonalas és izgalmas mérkőzéseket tartogat számunkra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik