Queiroz viheti Ronaldót

MUNKÁCSY ANDRÁS, SZELI MÁTYÁSMUNKÁCSY ANDRÁS, SZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2008.07.03. 22:43
Címkék
Gyülekeznek a viharfelhők az Old Trafford felett, a legújabb értesülések szerint ugyanis a másodedző Carlos Queiroz lehet a Chelsea-hez szerződő Luiz Felipe Scolari utódja a portugál válogatott kispadján, ami együtt járhat Cristiano Ronaldo eladásával. A spanyol AS azt is megszellőztette, hogy a Manchester United tulajdonosai nem zárkóznak el a szélső eladásától, és hajlandóak tárgyalni a Real Madriddal.

Bár sokan a csapat másodedzőjeként tevékenykedő Carlos Queirozt tekintették, tekintik Sir Alex Ferguson első számú utódjelöltjének, a jelek szerint a szakember inkább elfogadja a portugál válogatott szövetségi kapitányi tisztségét, és távozik a manchesteriektől.

A tekintélyes The Times úgy értesült, Queiroz szerda éjszaka találkozott Gilberto Madaillal, a Portugál Labdarúgószövetség elnökével, és rábólintott a korábbi kétéves szerződés helyett ajánlott négyéves megállapodásra – igaz, a United vezetősége még reménykedik abban, hogy fizetésemeléssel ráveheti a maradásra. Madail állítólag az angol együttessel is egyezkedik, mivel kiszemeltjének még egy évig élő szerződése van a „vörös ördögökkel”.

Az utánpótláscsapatoknál munkálkodó Agostinho Oliveira jól ismeri Queirozt, és tudni véli, mi motiválhatja kollégáját. „Ő a megfelelő ember a munkára – mondta Agostinho Oliveira. – Nem lehetetlen szerződtetni, mert nagy álma, hogy a válogatottat és hazáját szolgálja. Azt se felejtsük el, a csapat újjáépítése rábírhatja arra, hogy elfogadja az ajánlatot.”

Az 55 esztendős edző a kilencvenes évek elején a portugál utánpótlás-válogatottat és a felnőttcsapatot is irányította, nagy szerepe volt a Luís Figo és Rui Costa nevével (is) fémjelzett aranygeneráció nevelésében, kapitányként pedig az Arab Emírségek és Dél-Afrika együttesénél is dolgozott. Négy éve segíti Ferguson munkáját, eközben a Sporting és a Benfica ajánlatát is visszautasította, de úgy tűnik, a nemzeti együttesnek nem tud ellenállni.

Távozása nemcsak azért lehet nagy érvágás a United számára, mert remek szakembert veszít, hanem ennek következményeképp Cristiano Ronaldo is búcsút inthet a BL-címvédőnek.

A portugál szélső már korábban bejelentette, legszívesebben a Real Madridnál folytatná pályafutását, de szinte napról napra más hírek látnak napvilágot az elnyúló átigazolási mizériáról. A 23 éves játékos rendkívül szoros kapcsolatban van Queirozzal, így eggyel kevesebb érv szól maradása mellett. A Premier League előző szezonjának gólkirálya jelenleg pihen, és elzárkózott attól, hogy állást foglaljon helyzetéről.

„A jövőm érdekében nem mondhatok semmit” – hangzott Ronaldo nyilatkozata, de szerencsére a mindig jól értesült spanyol sajtó újabb információkkal látta el a világot – igaz, ezúttal nem az ügy iránt rendkívül elkötelezett Marca, hanem versenytársa, az AS szellőztetett meg híreket. A madridi székhelyű lap szerint az MU-t birtokló Glazer fivérek Ferguson tiltakozása ellenére hozzájárultak a tárgyalások megkezdéséhez.

Miközben a skót menedzser elvi kérdésként kezeli az esetet, az AS szerint a tulajdonosokat inkább a pénz érdekli, mint a játékos sorsa, igaz, azt is tudni vélik, hogy a Real Madrid az előzetesen emlegetett 90 millió eurós vételárat megpróbálja 70-75 millióra leszorítani. Bár még az is elképzelhető, hogy ennél sokkal kevesebb pénz cserél majd gazdát a két klub között, de a Realnak át kell engednie Júlio Baptistát (továbbá esetleg a Chelsea-vel hírbe hozott Robinhót is) a Bajnokok Ligája címvédőjének. Ferguson az utóbbi tranzakciót már vázolta az MU elöljáróinak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik