Tartja az irányt az Inter

MISUR TAMÁSMISUR TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.28. 00:07
Címkék
Bajnokavatásra készültek Milánó fekete-kék felében, ám az ünneplést legalább egy héttel el kellett halasztani: az Inter hiába verte meg 2–1-re a Cagliarit, a Roma kiütötte a Torinót, így továbbra is reménykedhet a matematikában. Másban nem nagyon, ugyanis ha vasárnap az Inter legyőzi a Milant (ami azért igen nehéz feladatnak tűnik), akkor a „farkasok” eredményétől függetlenül övé a scudetto.

Roberto Mancini, az Internazionale vezetőedzője úgy döntött, hogy továbbra is bízik a fiatal Mario Balotelliben, és benevezte a Cagliari elleni kezdőbe a másik ék, Julio Cruz mellé. A meccs elején azonban más fiatal csatárok villogtak: Matri és Acquafresca, a Cagliari két huszonéves támadója néhány villámgyors támadással rögtön jelezte, hogy a szárdok nem csak védekezni érkeztek a San Siróba. Aztán magához tért az Inter, Cambiassónak voltak lehetőségei, majd a 22. percben Cruz fejjel megszerezte a vezetést. A Cagliari a találattól érezhetően megrogyott, elfogyott a lelkesedés a játékosaiból, ennek ellenére a nyugalmat jelentő második Intertalálatra egészen a 82. percig kellett várni, amikor a csereként beálló Marco Materazzi fejese nyugtatta meg az aggódókat. A hajrában Biondini megpattanó lövése már csak arra volt jó, hogy izgalmassá tegye az utolsó pillanatokat.

Győzelmével az Inter még közelebb került a bajnoki címhez, nem véletlen, hogy Mancini mester felszabadultan nyilatkozott: „Nem volt könnyű találkozó, mert hosszú idő után először játszottunk ilyen melegben, ráadásul a Cagliari nagyszerű formában volt. Amikor az ember ilyen közel kerül a céljához, már minden apróságra figyelnie kell, és mi így is tettünk. Az egyetlen kis hibánk, hogy a második gólunk túlságosan későn született meg.”

Valóban, az Inter ebben a fordulóban a többi dobogóshoz képest is későn talált be – és kevés gólt szerzett, ha belegondolunk, hogy az üldöző Roma és a Milan négy-négy, a Juventus pedig öt alkalommal talált a kapuba.

A sérült Francesco Totti nélkül kiálló Roma mindössze 32 perc alatt lenullázta a Torinót, amely pedig egy hete az Inter ellen kilencven percen keresztül állta a sarat, és csak 1–0-ra kapott ki. Most viszont alig több mint fél óra alatt gyakorlatilag összecsuklott De Biasi együttese, és azon sem csodálkoznánk, ha a zuhanórepülésben lévő „bikák” végül kiesnének.

A Romát elvben még üldöző Juventus a „farkasoknál” is tovább jutott, hiszen öt gólt lőtt a Laziónak, amely az idény végére már csak a jó Olasz Kupaszereplést tűzte ki maga elé célul. A Juve klasszisai céllövőversenyt tartottak szegény veterán Ballotta kapujára, és miután Alex Del Piero „szokásos” gólja mellett David Trezeguet is megszerezte a magáét, a francia csatár utolérte a góllövőlista élén 19 találattal álló Marco Borriellót (Genoa), aki ezúttal nem talált be.

„Az első félidőben jól játszottunk, de a szünet után kicsit visszaestünk. Most már bátran kijelenthetjük, hogy maximálisan elégedettek vagyunk az idényünkkel” – mondta Claudio

Ranieri, a Juventus mestere, aki annak is örülhetett, hogy csapata immár biztos BL-induló, sőt a harmadik helynél rosszabb pozícióban nem végezhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik