Tettek a szerencséért

SZABÓ TAMÁS (Szapporó), SZŰCS ANDRÁSSZABÓ TAMÁS (Szapporó), SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.17. 00:30
Címkék
Úgy győzött 4–2-re a magyar válogatott a vb harmadik játéknapján, hogy a bírók nem adták meg Japán teljesen szabályos gólját a mérkőzés hajrájában. Ám a magyar csapat megérdemelte a győzelmet.

Nem gól!

Hiába lendültek a fekete mezes karok, Szuzuki Takahito hiába húzott el Svasznek Bence mellett, hiába emelt ügyesen a léc alá, nem lett 3–3! A gólbíró ugyanis nem látta, ami egyébként a kaputól távolabbról is minimum sejthető volt, hogy a korong nem a felső kapuvasról, hanem a hálótartóról jött ki!

A japán drukkerek falfehér arccal nézték, ahogy a bírótrió a zsűrihez korizik, ahogy Mark Mahon, a hazaiak szövetségi kapitánya, minden segítője és az összes csere egyszerre mutat a tévé felé. Ám hiába tették, a bíró nem nézhette meg, ahogy a visszajátszásokon bebizonyosodik: szabályos gól esett, hiszen Acsoportos világbajnokságon kívül nincs videobíró. Ettől függetlenül hibázott a gólbíró, a két vonalbíró és a vezetőbíró is, hiszen alig akadt ember a csarnokban, aki nem gólnak látta a lövést.

Ettől még a magyar válogatott megérdemelten győzött.

Az első harmad néhány meleg helyzete után ugyanis Ladányi Balázs gyilkos kapáslövése, később Palkovics Krisztián csuklóból eleresztett bombája és Ocskay Gábor már-már megalázó csel utáni találata is mestermunka volt. Utóbbi ráadásul emberhátrányban született, mivel Pawel Meszynski a szabálykönyv szinte vallásos betartásával ítélkezett, aztán már annál is szigorúbban, ha a mieinkről volt szó. Ám ez sem hatott, a magyarok az első harmad néhány meleg helyzetét kivédekezték, s elöl a csatárok is kitettek magukért. Pedig Pat Cortina megkeverte a paklit: a meccsre éppcsak beeső Vas János Kovács Csaba és Ocskay Gábor mellett kezdett, aztán minden lehetséges sorban megfordult, és látszott, nem véletlenül játszik a tengerentúlon, a kétnapos, hányatott utazás ellenére lehetetlen volt felborítani. De hiába vezettünk hárommal a küzdelem felénél, soványabb előnnyel fordultunk a harmadik játékrészre, miután Szato So az alapvonalhoz közeledve akkor tette középre a pakkot, amikor Szuper már előrelépett, a korong pedig beesett a háta mögött a kapuba. Belelkesedtek a japánok, szélvészgyors rohanásba kezdtek, kapták az előnyöket is szép számmal, Nisivaki Maszahito pedig éppen egy kevésbé vészes szakasz közepén hozta fel őket mínusz egyre. Innentől kezdve nem válogattunk a sportszerű eszközökben, egyre fáradva védtük a minimális előnyt, majd jött a fentebb említett jelenetsor, s a slusszpoén, Palkovics üres kapus gólja.

Mit lehet erre mondani? Egyszer nekünk is lehet szerencsénk. Nem tehetnek arról a magyar jégkorong-válogatott tagjai, hogy a bírók nem látnak jól. Játékosaink teljesítményükkel rászolgáltak a győzelemre, ráadásul szerényen fogadták a szerencsét a dudaszó után. Dupla dicséretet érdemelnek.

Az A-csoport eredményei a 19. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik