A Győr hozta a kötelezőt

BERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLABERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2008.04.13. 00:58
Címkék
A Győri Audi ETO KC a vártnál nagyobb csatában gyűrte le a Budapest Bank FTC-t, így a házigazda játssza vasárnap a Halászi Takarék Magyar Kupa döntőjét a Dunaferr ellen.

Az egyik oldalon erőtől duzzadó, erős szponzori háttérrel játszó, remekül menedzselt együttes (ez utóbbira az MK négyes döntő rendezési jogának megszerzése is példa), a Győr, a másikon jóval gyengébben „eleresztett”, súlyos anyagi gondokkal küszködő csapat, az FTC. Csak a klubszínek azonosak, hiszen mindkét oldalon zöld-fehér zászlóval biztatják a csapatokat, ám míg a Rába-partiaknál az a legfőbb gond, miként erősítsék meg az amúgy is BL-elődöntős együttest, addig a ferencvárosiaknál az a kérdés, meg tudnak-e legalább három játékost tartani a jelenlegi kezdőcsapatból.

Persze nem a felsoroltak miatt vezet a negyedik percben 4–1-re az Audi ETO. Erről inkább Görbicz Anita „tehet”, a győriek irányítója elképesztő megoldásokkal kezdi a találkozót. Ebben a szakaszban nincs ellenszer a hazai 13-asával szemben, hamar elhúz az ETO. Csakhogy eszmél a Fradi, s a félidő közepére úgy tűnik, a fővárosi csapat túl van a kezdeti sokkon. Ilyenkor nem számít az elmaradt fizetés, s nem a jövőn jár a játékosok esze. Zácsik Szandra képességeire nem véletlenül figyeltek fel a kontinens élcsapatai (a hírek szerint Ljubljanába szerződik a nyáron), az ifjú átlövő bombái ellen nincs ellenszere Herr Orsolyának. A félidő hajrája mégis az ETO-é, hiszen a 12–9 után beálló majdnem ötperces gólcsendet a házigazda töri meg három gyors találattal, így újra tetemes a győri előny.

A szünet után, hosszú kihagyást követően újra pályán a kézsérülése után felépülő Tomori Zsuzsanna, a győri kapuba Pálinger Katalin áll. A Fradi kapaszkodik, nem adja olcsón a bőrét, pedig egyértelmű, hogy ezt a meccset csak az Audi ETO nyerheti meg. Juhász Gabriella száguld a bal szélen, Lucia Uhraková két ember helyett küzd, így újra csökken a különbség. Amikor 19–17-re zárkóznak fel a fővárosiak, egy pillanatra el is csendesedik a Magvassysportcsarnok lelátója, hogy aztán újult erővel zúgjon fel a hazai kórus. Mielőtt nagyobb lenne a baj, újra magasabb sebességi fokozatba kapcsol az Audi, s ez egyet jelent Görbicz teljesítményének jelentős javulásával.

Ismét meglép a győri együttes, s lassan arra is van lehetősége Konkoly Csabának, hogy a kupaelődöntő hangulatában is kipróbálja fiataljait. A tisztességgel küzdő Fradi a hajrában is megőrzi tartását, ennél többre nincs lehetősége.

A befejezés után a Fradi-tábor hőzöng még egy sort a kiléptetés rendje miatt, a fővárosi szurkolók nehezen viselik, amiért jó öt percig a szektorukban kell várniuk a csarnok elhagyására.

Pedig kedvenc csapatuk a pályán ennél jóval nagyobb gondokon is úrrá tudott lenni… A Fradinak így marad a bronzmérkőzés (15 órakor a DVSC lesz az ellenfele), míg az ETO a 17.30-kor kezdődő fináléban a Dunaferr ellen lép pályára. A hangulat csak ekkor hág majd a tetőfokára Győrben…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik