Nyitánynak ez nagyszerű volt (folytatás)

LIPCSEI ÁRPÁD és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti RotterdambólLIPCSEI ÁRPÁD és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti Rotterdamból
Vágólapra másolva!
2008.01.13. 00:14
Címkék
Dzsudzsák Balázs kezdőként játszott a PSV-ben a Feyenoord elleni idegenbeli rangadón, és a Debrecentől igazolt magyar futballista nem okozott csalódást.

kocsma, a Feyenoord szurko lóinak egyik központi gyülekezőhelye. Az ivó hat óra előtt néhány perccel, ha nem is üres, de csalódást keltően csendes, a De Kuip körüli utcák ellenben bizalomgerjesztően zajosak.

Akárcsak maga a stadion fél nyolc tájban.

Ekkorra már az is biztossá válik, hogy a múlt vasárnap Eindhovenbe érkező magyar, Dzsudzsák Balázs valóban ott van a PSV kezdőcsapatában, ami végeredményben nem kis meglepetést kelt a sajtószobát megtöltő holland újságírók körében. Némelyikük még ekkor is dohog Sef Vergoossen pénteki döntése miatt: a július elsejével – ha bajnok lesz a PSV, ha nem – búcsúzó vezetőedző tudniillik egy errefelé felettébb ritka zárt kapus edzésen mérte fel utoljára övéit a szombati rangadó előtt.

„Biztosan tudja, miért csinálta” – intézi el a történetet egyikük a maga részéről, megemlítve: a bajszos tréner önmagában garancia a sikerre, a Vergoossen–Bert van Marwijk különpárbajban tudniillik 5–1re vezet az eindhoveni. Csak az világos, hogy ő nem Theo, a Reuters munkatársa, aki a sajtószobában rendezett össznépi tippversenyben 5–1-es Feyenoord-győzelmet jósolva, kövér számokkal írja fel a táblára a vélelmezett végeredményt – fél nyolckor.

Meglepő, de a csekély létszámú vendégtábor ekkor még hangosabb a hazainál, mire azonban a két csapat kiér a bemelegítésre, a Feyenoord-himnusz hangjai, a „Hand in Hand” mindent elnyom.

Dzsudzsák Balázs szétnéz.

Fehérebb Salcidónál, Farfánnál – de azért elereszt egy mosolyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik