Tóth Tímea vezérletével

IHÁSZ BÁLINT, IHÁSZ ISTVÁNIHÁSZ BÁLINT, IHÁSZ ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.12.30. 22:18
Címkék
A Ferencváros népligeti csarnokában megrendezett kétnapos Sedria-Szabella-kupa küzdelmei szombaton befejeződtek. A nemzetközi felkészülési tornát a Hypo NÖ nyerte meg.

A pénteken kezdődött rangos nemzetközi torna szombat délelőtti köre (2. forduló) után még minden lehetséges volt. A Hypo ugyanis simán legyőzte a Zagrebet, a pénteken felejthetőt nyújtó FTC pedig diadalmaskodott a Hypót verő Dunaferr ellen, vagyis az utolsó fordulót valamennyi csapat két ponttal kezdte. Szűkült a kör délután, amikor a Lokomotiva Zagreb győzött a Dunaferr ellen, mert ezzel eldőlt, hogy vagy a horvátok nyerik a kupát, vagy a Hypo.

Változatos mérkőzést játszott a Dunaferr a horvátokkal, akiknek padján Josip Sojat szövetségi kapitány ült. Az újvárosiak többször is vezettek, de a félidő végén hétperces gólcsendjük miatt a Zagreb átvette az irányítást. A második játékrészben is fordulatos játékot láttunk. A Dunaferr bosszantó hibákat követett el, ezért nem sikerült a maga javára fordítania a mérkőzést (Lovász Zsuzsa és Vincze Melinda ziccerben többször nem tudta megfogni a labdát). A horvátok viszont látszólag lehetetlen helyzetekből is betaláltak, ráadásul Jelena Grubisic kapus teljesítménye feljavult a végjátékra.

Hatalmas iramban kezdtek a csapatok a torna záró mérkőzésén, a tizenegyedik percben 9–9 állt az eredményjelzőn. A Fradi egy ideig fölényben játszott, ám előnye fokozatosan elolvadt. A második játékrészt Németh András csapata kezdte jobban, és átvette a vezetést. A finisben Lucia Uhraková kapufára ejtette a büntetőt, majd a Hypo kettős emberhátrányban is betalált. Kirsner Erika látványos kínai góljával zárult a torna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik