Jó ötlet után rossz kivitelezés

KECSKÉS ISTVÁN, LIPCSEI ÁRPÁDKECSKÉS ISTVÁN, LIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.12.09. 23:14
Címkék
A tavaszról előrehozott három fordulóval véget ért a Ligakupa „őszi” idénye. Az első alkalommal kiírt sorozat nem volt rossz ötlet, ám egyelőre nagyon messze van a tökéletestől. Maradjunk annyiban: a szurkolók, a játékosok és a klubvezetők sincsenek oda érte.

Úgy tetszik, jelenlegi formájában nem érte el célját a Ligakupa megrendezése, pedig kifejezetten hasznos lehetne a sorozat. A versengést azért írta ki az MLSZ, hogy a csapatok több tétmeccset játsszanak, olyan labdarúgók is szerepet kaphassanak, akik a bajnokságban nem férnek be a kezdőbe. A Ligakupa már a tavaszi sorozat őszi rajtja előtt átesett egy „ráncfelvarráson”, hiszen a próbajátékon lévő futballisták is szerepelhetnek a meccseken – igaz, ettől nem lett sokkal jobb a helyzet. A szurkolókat nem foglalkoztatja a sorozat, és a csapatok némelyike sem veszi komolyan. Az alábbiakban pontokba szedtük, mi mit is látunk a Ligakupa legnagyobb hibájának.

1. Előfordult, hogy ötven néző volt egy meccsen

Szombaton 2900 néző érezte úgy, hogy két órát áldoz kedvenc csapatára. Ennyien voltak a nyolc Ligakupa-találkozón – nem átlagban, összesen… A nézőcsúcs a Vasas–Újpest és a ZTE–Tatabánya meccsen volt, mindkét helyszínen 800 fanatikus váltott jegyet. Más kérdés, hogy ők jártak a legjobban, mert ezeken a meccseken összesen 14 gól esett. A drukkerek nemcsak azért maradnak távol a lelátóktól, mert nem kíváncsiak csapatuk tartaléksorának mecscsére, hanem azért is, mert olykor lehetetlen időpontban rendezik a találkozókat. A múlt szerdai forduló kezdési időpontjai világossá tették, ezt a sorozatot nem a szurkolóknak találták ki: a nyolc meccsből hat kezdődött egy órakor, vagyis munkaidőben. A Fehérvár még ennél is bátrabb volt, első tavaszi meccsét péntek


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik