„Frissítésre van szükség!”

BENKŐ GÁBOR, VAJDA GYÖRGYBENKŐ GÁBOR, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.11.21. 23:47
Címkék
Erősítésre szorul a Ferencváros. Az NB II Keleti csoportjának harmadik helyén álló zöld-fehéreknél továbbra is a feljutás kiharcolása a cél, és noha a kezdeti botladozás után az évad végére magára talált a csapat, kiderült, Csank János kerete igencsak szűkös – frissíteni kell!

Most, hogy véget ért a bajnokság, nyilván gondol az erősítésekre. Kiket szeretne a csapatában látni?Most, hogy véget ért a bajnokság, nyilván gondol az erősítésekre. Kiket szeretne a csapatában látni?

Már korábban nyilatkoztam, hogy több poszton is szeretnénk erősíteni – mondta Csank János. – Neveket azonban ilyenkor még nem lehet mondani, hiszen a bajnokság fele csak most ért véget, hosszabb értékelésre van szükség. A következő napokban átnézem az osztályzatokat, amelyeket a mérkőzések után adtam a játékosoknak. Keményen fogott a tollam, vagyis lesz mit elemeznem. Ezeket a tapasztalokat később a játékosokkal is értékelem.

Kritikus volt, az látszik tehát ésszerűnek, hogy új játékosokban gondolkodik.

Edző vagyok, az edző pedig minden szezon végén tervezget. Ennek ellenére nem ijednék meg, ha a tavaszt is a jelenlegi csapattal dolgoznám végig. Paul Shaw egyébként jövőre már játszhat. Vele ugyanis megoldódhatnak a csatárgondjaink. Ha más nem jön, a kölcsönadott fiatalokat hívjuk vissza, mert valamiféle frissítésre szükség van.

Az ősszel már volt alkalmunk beszélgetni, de akkor még valahol a középmezőnyben szerénykedett a Ferencváros, így nem volt túlságosan jó a kedve. Most hogy érzi magát?

Köszönöm, jobban vagyok. A szezon végére majdnem úgy jött ki a lépés, ahogy azt a nyáron elképzeltem. Visszakeresheti, akkor arról beszéltem, hogy a bajnokság feléig versenyben kell maradnunk az elsőségért folyó harcban. Számoltam vele, hogy lesznek nehézségeink, ezért az volt a cél, hogy ne szakadjunk le. Ez gyakorlatilag megvalósult.

Reális különbség, hogy három pont a Szolnok, négy pedig az éllovas Kecskemét előnye a Fradival szemben?

A számok ezt mutatják, de azért figyelembe kell venni, hogy temérdek gonddal kellett megküzdenünk az elmúlt hónapokban. Nem sikerültek a nyári igazolásaink, váratlan sérülések nehezítették a dolgunkat, s legalább ilyen bosszantó volt, hogy míg a Szolnoknak vagy a Kecskemétnek akadtak szerencsés meccsei, nekünk nem. Ezzel együtt jobb lett volna még közelebb kerülni riválisainkhoz, ezért azon leszünk, hogy a tavasszal ledolgozzuk a még meglévő hátrányunkat.

A szezon nagy részében tragikus hibák sorozatát követték el a hátvédek. Az utóbbi öt meccsen viszont nem kapott gólt csapata. Hogyhogy?

Sokat elemezgettük a valóban furcsa hibákat. Nem gondoltam volna, de elvi kérdéseket is tisztáznunk kellett...

Mint például?

Alapvető játékszituációkat, kinek hogyan kell helyezkednie.

Meghökkentő, amit mond, hiszen válogatottak, korábbi légiósok alkotják a Ferencváros védősorát.

Ne szépítsük, Dragóner Attilának és Mátyus Jánosnak is akadtak nehéz pillanatai az ősszel. Nem csak ők voltak azonban felelősek a kapott gólokért. Kettejükről annyit, hogy Dragóner Attila lelkileg nagyon megszenvedte, ami a tavasszal történt a klubbal, Mátyus János pedig sérülése miatt hosszú kihagyás után tért vissza. A fiataloknak erőnléti hiányossággal küzdöttek, önbizalmuk sem volt. Azóta azért változott a kép, ha most játszanánk – mondjuk – a Kazincbarcikával vagy éppen a Makóval, simán vennénk az akadályt.

És mi lenne a Kecskemét ellen?

Köszönöm, hogy említi. Azon a mérkőzésen súlyos vereségbe szaladtunk bele. Előfordul az ilyesmi. Na jó, a nulla négy tényleg durva volt. Nem voltunk taktikusak, mi tagadás, én sem. Meg akartuk verni őket, azt hittem, játékban felülmúljuk az ellenfelet, de tévedtem, amiért nagy árat fizettünk. Majd tavasszal visszavágunk.

Idény közben sokat javult a szurkolók és a klubvezetők viszonya. Ez is hatással lehetett a teljesítményükre?

Benne volt ez is. Engem például nagyon meglepett a fordulat. A szurkolóinkra semmiféle panaszunk sem lehet, valóban csodálom, hogy ekkorát javult a helyzet. Példás a jelenség, s azt jelzi: ezek az emberek valóban szeretik a Ferencvárost.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik