Nagy kár a végjátékért

BERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLABERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2007.08.18. 23:51
Címkék
A félidőben még 19–12-re vezetett a magyar együttes Oroszország ellen, ám öt másodperccel a vége előtt egyenlített a világbajnok, így megnyerte a Pannon-kupát.

A világbajnok elleni meccs azért más. Ez a Pannon-kupa záró napján is kiderült, amikor a magyar–orosz mérkőzésre megteltek a Magvassy Sportcsarnok lelátói. Ennek köszönhetően a hangulatra nem lehetett panasz, de kellett is a biztatás, hiszen a románok elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is „beragadt” a rajtnál a magyar válogatott. Nem a lányok védelmében, de nem lehetett egyszerű a küzdelem szemtől szemben az orosz védelem centrumában előttük tornyosuló Jelena Poljanova, Jekatyerina Andrjusina duóval. A magyarok támadásai rendre elhaltak a világbajnok védőfalában, s bár Pálinger Katalin bemutatott néhány bravúrt, 3–0-ra vezettek a vendégek. Sok „könynyű” találatot szereztek Jevgenyij Trefilov tanítványai, vagyis sok labdát szórt el csapatunk.

A félidő derekán váltott védekezésén a magyar együttes, Szűcs Gabriella érkezett középre Tomori Zsuzsa mellé, s kettejük jelenléte stabilitást adott a falnak. Ha pedig lövéshez jutottak az oroszok, ott volt Pálinger. A 17. percben Szűcs góljával kiegyenlítettek a lányok, majd egy perccel később Kovacsicz Mónika találatával már a mieink vezettek. Nem sok jót jelentett az oroszok számára, hogy időközben Görbicz Anita is elkapta a fonalat: előbb emberhátrányban alulról lőtte ki a jobb felső sarkot (ez a győri klasszis egyik védjegye), majd kiosztott néhány gólpasszt. Csak szenvedett a világbajnok a keményen védekező, szellemesen támadó magyar válogatott ellen, így nem meglepő, hogy a háromgólos hátrány a félidőre hétgólos előnnyé változott.

A második félidő elején tovább robogtak Németh András játékosai, jó néhányan átlagon felüli produkcióval bizonyítottak a kapitánynak. Kovacsicz Mónika megbízható volt a jobb szélen, Mehlmann Ibolya is belőtte magát, míg Szamoránsky Piroska talán élete legjobbját produkálta. A Fradi beállósa nem hibázott lövést, hét gólt szerzett a világbajnok ellen, miközben védekezésben is messze átlagon felülit nyújtott.

Amikor úgy tűnt, a magyar válogatott simán nyeri a mecscset, s vele a Pannon-kupát, jött a hullámvölgy, az oroszok pedig éltek a lehetőséggel, az 59. perben egyenlítettek (31–31). Mehlmann még visszaszerezte a vezetést, belül az utolsó percen támadhatott a magyar csapat, ám labdát szereztek az oroszok, s legjobbjuk, a balszélső Polina Vjakirjeva egyenlített, így a világbajnok nyerte meg a Pannon-kupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik