Finomhangolás, aztán mini vb

BERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLABERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2007.08.13. 23:26
Címkék
Bár még néhány hét hátravan a nyárból, a magyar női válogatott tagjai már a téli napokra készülnek. A keret ezen a héten folytatja közös gyakorlását a decemberi, franciaországi világbajnokságra: Németh András csapata előbb Tatán edzőtáborozik, majd csütörtöktől szombatig Pápán és Győrött a Pannon-kupán szerepel.

Legutóbb július végén, Zalakaroson készült a magyar együttes, s a fürdővárosban gyakorló 21 játékosból három, Orbán Annamária (DVSC-Aquaticum), Temes Bernadett (Győri Audi ETO) és Kenyeres Fanni (CornexiAlcoa-Auto Bahn) nem kapott meghívót az újabb összetartásra. A debreceniek irányítója mégis ott van a tatai edzőtáborban, mert a ferencvárosi Szucsánszki Zita megbetegedett, így nem tarthatott a kerettel.

„Szucsánszki Zitán kívül mindenki egészséges, a ferencvárosi irányítóra így most nem számíthatok – mondta Németh András szövetségi kapitány. – Hétfőn és kedden a tatai edzőtáborban dolgozunk, szeretnénk felfrissíteni és finomítani a Zalakaroson begyakorolt taktikai elemeket, és készülünk a hét második felében sorra kerülő Pannon-kupára. Szerdán átköltözünk Győrbe, majd másnap Pápán Románia ellen játsszuk a torna második mérkőzését.”

A csütörtöktől vasárnapig tartó tornát túlzás nélkül nevezhetjük mini világbajnokságnak, hiszen a legutóbbi, szentpétervári vb első három helyezettje (Oroszország, Románia, Magyarország) ott lesz a Pannonkupán, s az Európa-bajnoki nyolcadik helyezett lengyel válogatott is remek együttes. Furcsa, de ezúttal egy visszalépés is segített a szervezőknek, hiszen a 2005-ben Szentpéterváron ezüstérmet szerző románok az eredetileg meghívott osztrákok lemondása miatt ugrottak be.

„Remek erőfelmérő lesz a Pannon-kupa, hiszen a világ elitjébe tartozó csapatok ellen gyakorolhatunk – folytatta a szövetségi kapitány. – Szombaton a keret tagjai visszatérnek klubjaikba, legközelebb októberben találkozunk, s ekkor újabb hazai rendezésű nemzetközi tornán mérhetjük majd fel, hol tartunk a világbajnoki felkészülésben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik