Győzelemmel hangolt a BL-meccsre a Loki

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, SOMOGYI ZSOLTA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, SOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2007.07.28. 23:26
Címkék
Nem sziporkázott a Debrecen, de a visszafogott játék is elég volt ahhoz, hogy a BL-selejtezőre készülő csapat biztosan győzze le a Győrt.

Sokan attól tartottak, hogy a keddi Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő együttes Bcsapatát szerepelteti majd, de nem ez történt. A nemzetközi kupameccstől eltiltott Ibrahima Sidibén kívül csak a karmester, Sándor Tamás nem volt ott a kezdőben, Miroslav Beránek a legveszélyesebbnek látszó együttesét küldte pályára.

Az első félidő alapján úgy tűnt, csak a nevek alapján mondhatjuk igazán jónak ezt a gárdát. A Győr ugyanis szervezett és kulturált futballjával megakadályozta, hogy a hazaiak kibontakozzanak, vagy valamirevaló helyzetbe kerüljenek. Fáradtnak, ötlettelennek, a megszokottnál egy sebességi fokozattal lassabbnak tűnt a DVSC, és bár foghatjuk arra, hogy a hazaiak lélekben már az Elfsborg elleni, rendkívül fontos találkozóra készülnek, mi mégis inkább a vendégcsapatnak tulajdonítjuk ezt. A győriek olyannyira nem mondtak le a gólszerzésről, hogy két támadójuk akkor sem lépett vissza besegíteni a védőknek, ha a hazaiak hátsó alakzatából valaki fellépett az akciókat segíteni. Ahogy teltekmúltak a percek, úgy lett egyre bátrabb a Győr, s már Stark Péter fejesénél is közel járt a gólhoz. A félidő utolsó pillanataiban Bajzát Péter ziccerbe került, ám nem tudott élni a lehetőséggel.

És milyen a futball: az ellentámadás végén már úgy tűnt, a hazaiak elvesztik a labdát, hiszen ide-oda pattogott, de végül az addig meglehetősen visszafogottan játszó Dzsudzsák Balázs látványos gólt szerzett – gyakorlatilag a semmiből.

Nem tartott sokáig a második félidőben a földrajzot kedvelők számára pikánsnak tűnő Dombi–Völgyi ütközet – a DVSC szélsője ugyanis megsérült, de reméljük, rendbe jön a keddi BLselejtezőig.

Viszonylag hamar eldőlt a találkozó sorsa, ugyanis a Loki újabb gólt szerzett, és innentől kezdve a labdát okosan járatva múlathatta az időt. A találat kapcsán érdemes kitérni Demjén Gábor ünneplésére. A Sopronból érkező játékos érthetően boldog volt , hogy góllal mutatkozhatott be új csapatában hazai közönség előtt, ám ez sem lehet mentség arra, hogy mezét levéve kiprovokálja a sárga lapot.

Nem lenne meglepő, ha ezért súlyos pénzbüntetést kapna. A középpályásnak volt még egy életerős lövése, amelyet bravúrral védett a győri kapus. Ha az gól, kiállíttatja magát?

A Lokit innentől leginkább az érdekelte, hogy nyugalomban, békességben érjen véget a mérkőzés, és a Győr már nem tudta akkora erőbedobásra késztetni a hazaiakat, mint az első félidőben. Sima hazai siker született, amely a mérkőzés összképe alapján egyáltalán nem érdemtelen. Ugyanakkor a Győrnek akadtak jobb periódusai, és elmondható, több szerencsével még sok örömet szerezhet szurkolóinak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik