David Beckham ismét zseniálisan játszott

CSILLAG PÉTER, FAZEKAS ZOLTÁNCSILLAG PÉTER, FAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.06.06. 23:25
Címkék
David Beckham ismét varázsolt, a Real klasszisa két gólpasszal segítette sima győzelemhez az angolokat.

Az angolok türelmet kértek szurkolóiktól az Észtország elleni idegenbeli fellépés előtt. John Terry csapatkapitány arra buzdította a Tallinnba utazó drukkereket, hogy akkor se fütyüljék és pfújolják őket, ha nem szereznek gyorsan vezetést, mert a végén úgyis megnyerik a meccset. A mintegy ötezer angol szurkoló nem is elégedetlenkedett, mert kedvenceik még a szünet előtt előnybe kerültek egy gyönyörű Joe Cole-találattal. A Chelsea középpályása volt az angolok kabalája: a BBC statisztikájából kiderült, ha ő a kezdőcsapatban kapott helyet, akkor az angol válogatott egy kivételével valamennyi tétmeccsét megnyerte, az ominózus esetben pedig lecserélték. Így nem volt más dolga Steve McClaren szövetségi kapitánynak, mint pályán tartani Cole-t, de a technikás játékost végül mégis lehozta a mester negyedórával a lefújás előtt, más kérdés, hogy ekkorra már nem volt veszélyben a vendégsiker. Ugyanis a második félidő elején a 96. válogatottbeli fellépésén szereplő David Beckham két zseniális beadását előbb Peter Crouch, majd Michael Owen értékesítette. Steve McClaren, akinek kirúgását vereség esetén kilátásba helyezte a brit sajtó, így egészen biztosan megmenekült, és csapata versenyben maradt a továbbjutásért.

Harminchatezer ember üdvrivalgása köszöntötte a zágrábi – biztonságosan harminchatezer fő befogadására alkalmas – Maksimir Stadionban a pályára kifutó horvát és orosz válogatottat. Tekintve, hogy egyik ország drukkerhada sem visszafogottságáról híres, nem túlzás állítani, a „békeidőben” a Dinamo Zagreb otthonául szolgáló arénában félelmetes volt a hangulat.

Az azonban bizonyos, hogy a lelátón helyet foglaló orosz fanatikusokat nem a csapatukat irányító holland szövetségi kapitány, Guus Hiddink iránymutatása lelkesítette. A 60 éves szakember a mérkőzés előtt úgy nyilatkozott, nem kell túl magasra tenni a lécet, Horvátország ellen a döntetlen is remek eredménynek számítana.

„Horvátország tízszer olyan erős csapat, mint a szombaton 4–0-ra legyőzött Andorra” – vélekedett a kapitány.

És ha már a csapatok összehasonlításánál tartunk, említsük meg, hogy az orosz válogatott éppen kilencmillió euróval (2.3 milliárd forint) ér többet a horvátnál – legalábbis, ha a két keret játékosainak a transfermarkt.de által becsült árát vesszük alapul (az oroszok összértéke 56 millió euró, a horvátoké 47 millió euró). A játékban azonban a differencia mintha éppen fordított lett volna: a mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően a hazaiak futballoztak fölényben, és alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket. Gól azonban nem született, így Guus Hiddink elégedett lehet: megvan az a bizonyos egy pont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik