Fölényes győzelemmel menekült meg a Győr

A mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.05.27. 00:45
Címkék
Könnyedén győzött a Győr a Diósgyőr ellen, így élvonalbeli maradt. A zöld-fehérek ebben az évadban először játszottak úgy, ahogy valóban tudnak: végig jól, lendületesen futballoztak, megérdemelt a sikerük.

Tévedés lenne azt hinni, hogy csak a kiesés ellen harcoló Győr számára volt tétje ennek a mérkőzésnek. Jó okuk volt komolyan venni a meccset és hajtani a diósgyőrieknek is, hiszen a szerződésük szerint az első nyolc helyezés bármelyikéért járt kiemelt pérmium, tehát a zsebük azt parancsolta, hogy ne vegyék félvállról a találkozót. A házigazda számára ennél is húsbavágóbb volt a feladat, győznie kellett, hogy a vetélytársak eredményeitől függetlenül az élvonalban maradjon. A hazai reményeket táplálta, hogy sérülése után visszatérhetett Goran Brnovics, ugyanakkor sárga lapjai miatt hiányzott Mátyus János, a védelem legrutinosabb tagja.

A Győrön érződött, hogy az életéért küzd. Játékosai óriási ambícióval kezdtek, és az első néhány percben Szalma Pál bravúrjai hiúsították meg a vezetésüket. Agresszívak voltak, már az ellenfél térfelén letámadtak, szemlátomást gyors góllal szerették volna megnyugtatni magukat és szurkolóikat is. A Diósgyőr számított erre, ezért alaposan megszervezte védekezését, a megszerzett labdát pedig igyekezett minél tovább megtartani, ezzel is fárasztva a győrieket, majd ritmust váltva próbált helyzeteket kialakítani, de ez utóbbi nem sikerült az első félidőben. Igaz, idővel a hazai rohamok ereje is alábbhagyott, ám amikor éppen kezdett volna kiegyenlítődni a játék, Bojan Brnovics ügyes kiugrás után megszerezte a vezetést, majd Bajzát Péter pompás helyzetfelismerése és technikailag tökéletesen végrehajtott lövése a félidő derekán kettőre növelte a Győr előnyét. A vendégek ezután igyekeztek aktívabbá válni, de ezúttal roppant nehéz volt a lelkes, az ütközéseket kereső, azaz keményen futballozó házigazdák ellen jól és főként eredményesen játszani.

rában, és ezzel kiütésessé tette együttese győzelmét. Simán, vitathatatlanul megérdemelten nyert tehát a csapatként remekül játszó, ráadásul több kiváló egyéni teljesítményt is felmutató Győr, és ezzel megmenekült a kieséstől. A közönség hosszasan ünnepelte a játékosokat, és ezekben a pillanatokban aligha tűnődött el bárki is azon, hogy a csapat, amely így is tud játszani, mint szombaton a Győr futballozott, miként kerülhetett ennyire veszélyes helyzetbe...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik