Már tudja, kikre számíthat

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2007.05.16. 00:20
Címkék

A kedd a költözéssel telt a Giro d’Italián. A csapatok elhagyták Szardínia szigetét, hogy szerdán Salernóból rajtolhassanak, és végigkerekezzék a hegyi befutóval végződő 153 kilométert.

A hétfői, harmadik etap a nagy visszatérő, az olasz Alessandro Petacchi győzelmét hozta. Petacchi a tavalyi Girón szenvedett súlyos térdsérülést, éppen a harmadik szakaszon. Ezért örült könnyes szemmel sikerének.

„Egy évvel ezelőtt, amikor a Giro d’Italia harmadik szakaszán megsérültem, kétségbeestem – mondta Alessandro Petacchi. – Nagyon sokat köszönhetek Michele Bartolinak, akinek 1999-ben volt hasonló sérülése. Ő tudta, hogy mi játszódik le bennem, és tanácsaival nagyon sokat segített. Az az időszak arra is jó volt, hogy megtudtam, kik az igazi barátaim, akik a bajban is mellettem állnak.”

Az olasz kerekes hétfői győzelme kapcsán arról beszélt, hogy ezúttal vállalta azt a kockázatot, hogy 350 méterrel a cél előtt megnyitja a hajrát. „Persze roszszul is elsülhetett volna, benne volt az a lehetőség is, hogy nem én nyerek, mindenesetre életem egyik leghosszabb befutója volt – folytatta a Milram versenyzője. – Ekkor már egyedül maradtam, nem volt előttem »vonat«, amely húzott volna, de csapattársaim már korábban kitettek magukért, hiszen az ő feladatuk volt, hogy utolérjük a két szökevényt, Giovanni Viscontit és Mihail Ignatyevet.”

Szerdán biztos, hogy eggyel kevesebb versenyző rajtol majd el Salernóból, hiszen az osztrák Adam Hansen (T-Mobile) már most feladni kényszerült a versenyt, mivel a vasárnapi etapon bukott, és jobb kezének két ujja is eltört. A sérülés ellenére még befejezte a második szakaszt, hogy aztán hétfőn csapata bejelentse, Hansen számára véget ért az idei Giro’d Italia.

A Crédit Agricole magyar kerekese, Bodrogi László jelenleg az összetett verseny 107. helyén áll 3:30 perc hátránnyal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik