Biztató döntetlen

BENKŐ GÁBOR jelenti BraybólBENKŐ GÁBOR jelenti Brayból
Vágólapra másolva!
2007.05.15. 23:17
Címkék
Az első félidőben gyengébb, a másodikban jó játékkal szerzett egy pontot a magyar U19es csapat Németország ellen.

És akkor Farkas Balázs feje felett elzúgott egy Boeing 747-es.

Ezzel csak az volt a baj, hogy a Dinamo Kijev és a magyar U19-es válogatott támadója ebben a pillanatban az elitkörös nyitómeccs előtti utolsó edzésen lövésre lendítette a lábát, és a labda – tán a hirtelen támadt cirkuláció miatt – célt tévesztett. Nem csupán az volt a probléma a helyiek által biztosított tréningpályával, hogy a dublini repülőtér közvetlen közelében helyezkedett el, hanem az is, hogy telistele volt vakondtúrással, ami annyira nem megszokott Európának ezen szegletében.

Nyugodtan telt egyébként a vasárnap este a dublini Radisson Sas Hotelben. Az UEFA előírása szerint a csoport mind a négy tagjának ebben a szállodában kell laknia a torna ideje alatt, mondván: mindenkinek egyenlő esélyeket kell biztosítani. Így aztán nem volt ritka, hogy a magyar, az ír, a bolgár és a német játékosok egymást kerülgették a folyosókon vagy az ebédlőben. Az ám: az ebédlő… Érdemes megemlíteni, hogy hétfőn csirke és tészta volt a menü. Írország persze nem Mexikó, és 1986 óta is eltelt már több mint két évtized, de az ott történtek miatt a tésztának már a látványa is kellemetlenül hathat a magyar futballistákra. Nos, megtörtük ezt az átkot, mert Németh Krisztiánéknak nagyon is ízlett az étel.

Nem sokkal később pedig a csapat buszra szállt, és meg sem állt a Dublintól mintegy 25 kilométerre lévő Bray (a település környékén forgatták évekkel ezelőtt a Mel Gibson-féle Rettenthetetlen című mozit) városkáig. A németek elleni meccsről beszámolt a kisváros rádióállomása is, amely hallgatóit arra ösztönözte, hogy tekintsék meg az izgalmasnak ígérkező összecsapást.

Nos, a meccs első félideje minden volt, csak nem izgalmas. A mieink megilletődötten kezdtek, kapura egy szabadrúgást leszámítva nem is lőttünk a 45 perc alatt. A folytatásban magára talált a magyar együttes, és több gólhelyzetet is kialakított, de sajnos nem sikerült megszereznie a vezetést. Igaz, a fizikailag jóval előrébb tartó, ám játéktudásban a mieinknél egyáltalán nem jobb németeknek is voltak lehetőségeik. Összességében a gól nélküli döntetlen nem rossz eredmény, hiszen a talán legerősebb ellenfelünktől szereztünk egy pontot. Folytatás szerdán Bulgária ellen.

MAGYARORSZÁG NÉMETORSZÁG 0-0

Bray, 200 néző

MAGYARORSZÁG: Somodi – Nagy J., Pintér Á., Sipos T., Vadnai – Filkor, Vass, Mészáros, Stieber – Németh K., Farkas B.

Szövetségi edző: Várhidi Péter

CSERE: Mészáros helyett Gyömbér a 77., Farkas B. helyett Simon A. a 84., Stieber helyett Korcsmár a 87. percben

NÉMETORSZÁG: Mannel – Boateng, Eberlein, Höwedes, Feick – Schindler, Evljuskin, Sauter, Kruse – Ben-Hatira – Sam

Szövetségi edző: Frank Engel

CSERE: Schindler helyett Tyrala és Kruse helyett Brosinski a 64., Evljuskin helyett Konrad a 73. percben

Sárga lap: Vass (Evljuskin felrúgásáért) a 40., Farkas B. (reklamálásért) a 79. percben

Vezette: Blom (holland)

Assisztensek: Siebert (holland), McGrath (ír)

MESTERMÉRLEG

Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi edzője: – Az első félidőben nem igazán találtuk a ritmust, de a szünet után akadtak helyzeteink, amelyeket jó lett volna értékesíteni. Az eredmény nem rossz, mert a német válogatott nagyon erős csapat.

Frank Engel, a német válogatott szövetségi edzője: – Könnyebb mérkőzésre számítottunk. Mindkét kapu előtt voltak helyzetek, nekünk többnyire átlövésekből, de sajnos nem tudtunk betalálni a magyar kapuba. A célunk továbbra is a csoportgyőzelem.

csoport másik mérkőzésén: Írország–Bulgária 3–

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik