Akin összevesztek az edzők

VARGA T. RÓBERTVARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2005.09.21. 00:00
Címkék
Takács Ákos miatt összezörrent Lothar Matthäus szövetségi kapitány és korábbi pályaedzője, a Ferencváros szakmai munkájának felelőse, László Csaba. A kapitány nehezményezte, hogy a játékos nem az általa kívánt poszton szerepelt a Fradiban, utóbbi a hét végén azt mondta, hogy a középpályás nem megfelelő állapotban tért vissza a válogatottból, ezért nem játszott a Kaposvár elleni (1-1) bajnokin. A szó most Takács Ákosé&
Olyan, mint egy tank – megy elôre
Olyan, mint egy tank – megy elôre
Olyan, mint egy tank – megy elôre
Olyan, mint egy tank – megy elôre
Olyan, mint egy tank – megy elôre
Olyan, mint egy tank – megy elôre
- Melyik edzőnek van igaza?
- Ebben a kérdésben nem szeretnék állást foglalni - válaszolta az ötszörös válogatott labdarúgó.
- Nem akarom egyiküket sem megbántani, bármit is mondanék, az valamelyiküknek rosszulesne. Kérem, értse meg, az edzőimről van szó, mindkettőjüknek sokat köszönhetek.

- Akkor közelítsük meg máshogyan a kérdést, és egy igennel vagy nemmel megelégszem: ha Takács Ákoson múlt volna, játszik szombaton?
- Bevallom, nem tudok egyértelmű választ adni. Maradjunk annyiban, hogy most már jó állapotban vagyok, és ha László Csaba is úgy gondolja, akkor pályára lépek az MTK elleni örökrangadón.

- Izomhúzódása volt, igaz?
- Enyhébb izomhúzódásom.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

- Jó. Akkor jöjjön egy másik fontos kérdés: ha futballozik a kék-fehérek ellen a következő fordulóban, akkor milyen poszton kap lehetőséget?
- Most, hogy Balog Zoltánt eltiltották, alighanem emberfogót játszom, de ezt László Csaba dönti el.

- Ebből is volt némi probléma: címeres mezben középső középpályást játszik, a Ferencvárosban viszont többnyire a jobb oldalvonal mellett. Állítólag Lothar Matthäus többször szólt László Csabának, hogy Takács Ákost szerinte előszűrőként kellene a klubcsapatában is foglalkoztatni, a Fradi edzője ezzel szemben azt mondta, hogy beszélt önnel, és abban állapodtak meg, marad a szélen.
- Mindez félreértésen alapul. Nem volt pontosan tisztázva, ki mire gondolt, amikor erről beszéltünk. De így is, úgy is az edző mondja meg, hogy hol játszik az ember. Ezt el kell fogadnunk. A válogatottban szerepelve egyébként olyan visszajelzések érkeztek hozzám, hogy jól megoldottam a rám bízott feladatot. A franciák ellen Jerome Rothent kellett fognom, sok mindent nem is csinált. Aztán az izlandiak elleni mérkőzés után megdicsért a kapitány, hogy Eidur Gudjohnsent megfelelően semlegesítettem. Jött a Real Madriddal és az argentinokkal vívott találkozónk, amely után többen azt mondták, nem vallottam szégyent. Málta ellen még gólt is szereztem, rendben, jól eltaláltam a labdát, van ilyen, de ezen-kívül is hatékonyan romboltam. Miként a svédek ellen: Fredrik Ljungberget az első félidőben felrúgtam, kaptam egy sárgát, de utána nem nagyon villogott. Nekem elsődlegesen a védekezés a feladatom, abban vagyok jó, a válogatottban ez a feladatom. Lothar Matthäus mindig mondja, hogy szerezzem meg a labdát, és adjam tovább, míg a Fradiban a támadásokat is támogatnom kell. Hétéves korom óta folyamatosan belső vagy jobb oldali védőt játszom, esetleg beállós vagyok, mint a válogatottban. László Csaba is tudja ezt, aki a gyorsaságom miatt tett a középpálya jobb oldalára. Én a védekezéshez értek inkább. Zalaegerszegen emberfogó voltam, és noha kikaptunk, László Csaba megdicsérte a játékomat.

- Takács Ákos személye miatt László Csaba és Lothar Matthäus összekülönbözött. Ki tudja őket békíteni?
- Én nem akarok belefolyni a vitájukba, nem szeretnék két tűz közé kerülni. Teszem majd a dolgom, végzem a feladatom, amit az edzőm - legyen szó bármelyikükről - mond nekem. ---- S ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik