NBI/B: Újpest FC-Fót–BKV Előre 2-1

A mérkőzésről tudósított: TEMESVÁRI MIKLÓSA mérkőzésről tudósított: TEMESVÁRI MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2002.09.15. 21:10
Címkék
GÓLSZERZÔ
Kovács Attila a 28. percben bal oldali szögletet követően a kifejelt labdát 16 méterről, kapásból vágta a bal alsó sarokba (0–1). Kapcsos a 35. percben Hajdu jobb oldalról beívelt szabadrúgásából, öt méterről fejelte a labdát a kapu közepébe (1–1). Vanczák a 66. percben Hajdú jobb oldali szabadrúgásából, négy méterről csúsztatta a labdát a bal alsó sarokba (2–1)

SÁRGA LAP
Horváth Cs. (Jeferson felvágásáért) a 21., Szekeres (Jeferson megrúgásáért) a 34., Lettrich (Bánka visszahúzásáért) az 50., Vanczák (Kozma letalpalásáért) a 60., Kozma (Hajdú megrúgásáért) a 71., Kapcsos (Török ellökéséért) a 73., Cseri (labdaelrúgásért) a 80., Ruzics (Kapcsos felvágásáért) a 81. percben

SZÖGLETARÁNY: 4:7 (3:3)
Viharos erejú szél fogadta a pályára lépő csapatokat, némi meglepetésre a széllel szemben futballozó vendégek harcoltak ki mezőnyfölényt a mérkőzés elején, ám ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A fiatal hazai együttes ezúttal pontatlanabbul és kevesebb lendülettel játszott a megszokottnál, így nem is jött váratlanul a BKV Előre vezető gólja a 28. percben, amikor is egy szögletet követően a középre röviden kifejelt labdát Kovács Attila kapásból gyönyörűen lőtte a hálóba. A fótiak azonban nem sokkal később Hajdu Norbert szokásos jobb oldali szabadrúgásából Kapcsos Vince révén egyenlíteni tudtak. Szünet után már jobban kezdett a hazai együttes, próbáltak gyorsabban játszani, többet mozogni és a földön tartani a labdát, nem úgy, mint az első játékrészben. Fölényüket két veszélyes fejes és a 63. percben egy hatalmas Jeferson-helyzet jelezte. Három perc múlva viszont lemásolták a fótiak az egyenlítő találatukat, csak ezúttal Vanczák Vilmos volt eredményes. A hátrányba kerülő vendégek természetesen futottak az eredmény után, cserékkel is próbálkozott Disztl László vezetőedző, de igazán veszélyesek nem tudtak lenni a kapura, így maradt az egygólos hazai siker.

MESTERMÉRLEG
Sarlós András: – A hatodik hazai mérkőzésünket is megnyertük, a mutatott játék alapján szerintem megérdemelten.
Disztl László: – Az egész mérkőzés folyamán többet kezdeményeztünk, mi irányítottuk a játékot, ám két pontrúgásból gólt kaptunk, de véleményem szerint nem érdemeltünk vereséget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik