B-terv

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2015.08.04. 20:08
Üres székek a magyar-román meccsen. Ez minden jegyről lemaradó, az összecsapást televízión nyomon követni kénytelen szurkoló rémálma, márpedig...

Üres székek a magyar-román meccsen.

Ez minden jegyről lemaradó, az összecsapást televízión nyomon követni kénytelen szurkoló rémálma, márpedig ahová közel húszezer ember váltott jegyet, ott valakiknek biztosan közbejön egy-egy nem várt esemény, betegség, egyebek, ráadásul a névre szóló belépőt még csak átadni sem lehet egy rokonnak, havernak, ismerősnek, hiszen nem véletlenül szól névre ugyebár.

Lenne itt azonban egy B-terv, amellyel talán a(z amúgy teljes joggal) sokat szapult MLSZ is helyreállíthatná kissé a renoméját, és még hatalmas szervezést, költségeket sem igényelne.

A megoldás neve: várólista

Semmi más nem kellene hozzá, mint egy weboldal, két egyszerű linkkel, amelyek egy-egy űrlapot nyitnak meg. Az egyiken a jegyükről valamilyen oknál fogva lemondani kényszerülők adhatnák meg a belépőn szereplő adataikat, és bankszámlaszámukat a vételár visszatérítéséhez, míg a másik űrlapon a jegyre várakozók iratkozhatnának fel az értesítéshez szükséges információkkal.

A működés pofonegyszerű. Amint valaki visszaadja a jegyét, a várólistán szereplő legelső embert (vagy az igazságosság miatt sorsolás alapján kiválasztottat) az illetékesek értesítik valahogy így:

"Jó napot, Kovács Ödönnel beszélek? Az MLSZ-től keresem, felszabadult egy jegy a Magyarország-Románia Eb-selejtező mérkőzésre, X Ft az ára, igényt tart rá?"

Ha igen, mindenki boldog, ha nem, jöhet a következő várólistás szurkoló.

Bonyolult? Nem.
Olcsóbb, mint egy új, nagyobb teherbírású szerver? Igen.
Reményt adna a csalódott szurkolóknak? Naná!

Kell ennél több?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik