Magyarország-Kazahsztán 0-1

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 20:02
Félidő. Gólszerző Hrepka Ádám. Érdekes dolog a futballista sors. Ki gondolná, hogy a 27 éves magyar csatár, aki 2007-ben az MTK egyik legtehetségesebb...

Félidő. Gólszerző Hrepka Ádám.Hrepka Ádám.

Érdekes dolog a futballista sors. Ki gondolná, hogy a 27 éves magyar csatár, aki 2007-ben az MTK egyik legtehetségesebb játékosaként, három válogatottsággal a háta mögött Hollandiába került, 7 évvel később azon gondolkozik, hogy Kazahsztánba vagy az NB I-be igazoljon, és a rangsorban előrébb helyezi a külső szemlélő számára teljességgel ismeretlen Atirau FK-t.

Persze Ádám most szabad, és azt csinál, amit akar. Döntéséért nem is lehet igazán elítélni, az ő élete, az ő karrierje és neki úgy látszik, fontosabb a pénz. Mert józan ésszel nehéz más indokot találni a döntésre. A kazah bajnokság nem számít túl előkelőnek (nem mintha a hazai pontvadászat túlzottan az lenne), és igaz idén képviseltették magukat az Európa Liga csoportkörében, jelen esetben nem az ezt kivívó Shakhtyor Karagandy a célpont, nem is a BL-selejtezőre jogot szerzett Aktobe, hanem egy középmezőnyben végzett, a bajnoki playoff-ról épp lemaradt együttes.

Ezzel szemben áll a Haladás, mint a magyar pontvadászat 5. helyén álló, ambíciókkal és fiatal tehetségekkel teli csapata, amelyet a dobogótól mindössze három pont választ el. A vezetőedző, Artner Tamás köztudottan szeretné megerősíteni a csatársort és erre a szerepre kiválónak találja Hrepkát. Hazai környezet, szinte biztos játéklehetőség, Pintér Attila látóköre, esetleges indulás az Európa Ligában... Elgondolkodtató, és a magyar futball aktuális helyzetét tökéletesen ábrázoló tény, hogy mindettől már Kazahsztán is elsőbbséget élvez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik