nemzetisport.hu 2014.09.29 12:13 Frissítve: 2015.03.21 02:38

Román-magyar: Miriuta álma a magyar kapitányi poszt

A volt magyar válogatott labdarúgó, a romániai születésű Miriuta Vasile tanácsaira is számíthat Dárdai Pál, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. A CFR Cluj vezetőedzője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának elmondta: támadófutballt kell játszani Bukarestben. Miriuta szerint a románok gyenge pontja a védelmük közepe, megbontásában a letámadásoknak és Szalainak lehet főszerepe. Miriuta a magyaroknak szurkol, és szívesen lenne egyszer a mieink szövetségi kapitánya.

 

„Sokszor játszottunk egymás ellen Palival a Bundesligában Hertha–Cottbus meccseken, ismerem őt. Kicsit meglepett a kiválasztása, de jó választás, ám nem lesz könnyű feladata, főleg Bukarestben. Én azt mondom, majd meglátjuk a három meccse után, hogyan folytatódhat a dolog. A Dárdai-stáb számíthat a tanácsaimra, ha megkeresnek, örömmel segítek a románok feltérképezésében” – mondta Miriuta Vasile.

Hozzátette: „Félelem nélkül kell majd futballozni Bukarestben, ez a lényeg. Kemény játék lesz, fantasztikus hangulat fanatikus szurkolókkal, de ezzel nem kell foglalkoznia a magyar csapatnak. Támadófutballt kell játszanunk, mert védekező felállásban nem lesz esélyünk, előbb-utóbb hibázni fogunk. A bátorság fontos, mert a románok otthon is védekezésre épülő kontrát próbálnak majd játszani, mint tették a görögök ellen sikeresen idegenben. Magabiztosak a románok az első siker után, nekünk viszont nem szabad most kikapnunk.”

Miriuta szerint a Stuttgartban játszó Maxim, a szélső Torje és a Steaua középpályása, Chipciu kiváló labdarúgó, mindannyian kulcsjátékosok. A sérült Maricát valószínűleg a török légiós Stancu vagy a román gólkirályjelölt, Keserü fogja pótolni, utóbbi kiváló ballábas, gyors támadó.

„A gyenge pontjuk? A védelmük: lassúak a belső védőik, Chiriches nem is játszott legutóbb a Tottenhamben, nincs jó formában. Ott kell támadni, főleg a válogatottba visszatérő Szalai vezérletével, bátor letámadásokkal, fent maradni a területeiken. Ahogyan én is a kis Dortmundot próbálom megvalósítani Kolozsváron” – elemezte az ellenfelet a kolozsvári vasutasok trénere.

„Őszinte vagyok: huszonkét évet éltem Romániában, a legutóbbi huszonnégy évemet már Magyarországon töltöttem, én már Pintér Attilának is segítettem volna. Magyarországon él a családom, ott születtek a fiaim, én már a magyaroknak drukkolok, nem érdekelnek a romániai kritikák emiatt. Ettől persze itt vagyok éppen edző, ma este itt játszom városi derbit, utána elsők is lehetünk a bajnokságban. Egyszer pedig jöhet a két kedvencem, a Győr és a Fradi kispadja, és persze a nagy álom, a magyar szövetségi kapitánykodás” – mondta Miriuta.

A Románia–Magyarország Eb-selejtezőt október 11-én rendezik Bukarestben.

2021.09.25 09:04:36

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az 1952-es első, moszkvai meccs 1:1-re végződött, az utolsó 2–2 lett, szintén a birodalom fővárosában.

2021.09.24 23:53:04

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az nem lehet, hogy legyőznek minket.

2021.09.24 10:14:20

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Tóth Potya Istvánnal az volt a gond, hogy „dribler”, azaz a Nemzeti Sport szerint ügyeskedő.

2021.09.22 23:05:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Már a látszatra sem ügyelnek, vérlázító cinizmussal sújtanak bennünket.

2021.09.22 23:09:45

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Leginkább szurkolók ők, kellő fanatizmussal, óriási lelkesedéssel, némileg azért fejleszthető énektudással, és kifejezetten előnyös lesz mindenkinek, amikor azt a néhány tucatnyi problémásabb egyént végre kihajítják maguk közül. Ötven ember miatt kitiltani ötvenezret, legalábbis szemétség.