Nemzetisport.hu 2009.11.28 09:26 Frissítve: 2015.03.27 01:37

Az utánpótlás-válogatott meccsei is gyanúsak Vass Ádám szerint

Miközben az MLSZ úgy tesz, mintha a magyar labdarúgás mentes lenne a fogadási botrányoktól, egyre-másra érkeznek a hírek az eredmények befolyásolására tett kísérletekről. A Nemzeti Sport pénteki számában közölt Dunaferr-sztori után Vass Ádám, a Brescia labdarúgója állítja, az utánpótlás-válogatott környékén is feltűntek a vesztegetők.

 


Vass Ádám nem tűri, ha csapattársai nem tesznek meg mindent a sikerért (Fotó: Action Images)
Vass Ádám (balra) nem tűri, ha csapattársai nem tesznek meg mindent a sikerért (Fotó: Action Images)
VERESÉG UTÁN NEVETGÉLÉS 

Koman Vladimir az egyik legtehetségesebb magyar futballista. Információink szerint ő is rossz néven vette néhány társa produkcióját...
„Ami az öltözőben történik, az azokra tartozik, akik ott voltak – mondta a középpályás. – Igaz, akadtak, akik a súlyos vereség után nem sokkal már nevetgéltek, ebből lett a konfliktus."

A fogadási botrányért felelős, egész Európát behálózó szervezet emberei nem kímélik a fiatal futballistákat sem: állandó zaklatásnak vannak kitéve az ifiből kikerülő, felnőttcsapatba igyekvő tehetséges labdarúgók.

Tény, fiataljaink Szerbiában, Szlovákiában és Walesben is csúnya vereségbe szaladtak bele, és úgy tudjuk, különös események történtek a magyar U21-es válogatott mérkőzései előtt, alatt s után is. Veszekedésekről, vesztegetési kísérletről, eredmények befolyásolásáról, vádaskodásokról hallani, s arról, hogy a belgrádi, a szenci és a wrexhami kudarcot követően kis híján egymásnak estek a játékosok.

Szerbiában megalázó, 8–0-s vereséget szenvedett a Várhidi Péter által irányított U21-es válogatottunk, úgy, hogy előtte a budapesti meccsen 2–1-re a mieink győztek. Szlovákiában és Walesben már Wilco van Buuren ült a kispadon, így részben ő „vitte el a balhét” a két 4–1-es betliért.

Vass Ádám a szerbek, a szlovákok és a walesiek elleni vesztes meccsen is a csapat tagja volt. A fiatal futballista nem fogta magát vissza, amikor arra kértük, hogy értékelje a válogatott elmúlt egy évét.

„Hogy hányszor és kiknél próbálkoztak az ügynökök, nem tudom, ám azt igen, hogy az egyik hozzám közel álló játékosnak konkrét ajánlatot tettek – mondta Vass Ádám. – Arra kérték, veszítsük el a meccset. Tudom azt is, hogy a megkörnyékezett futballista visszautasította a megkeresést. Nem akarok rébuszokban beszélni: a történet igaz, de remélem megértik, hogy a főszereplő nevét most nem tárom a nyilvánosság elé.”

A Brescia labdarúgója – aki elmondása szerint kemény vitába keveredett azokkal a társaival, akik véleménye szerint „keveset” tettek a sikerért – persze nem hallgatta el a történteket, amelyeket már akkor jelentett az edzőnek, ám az ügy elsikkadt.

A TELJES CIKKET – AMELYBEN AZ EGÉSZ INTERJÚ, VALAMINT AZ UTÁNPÓTLÁS-VÁLOGATOTT TOVÁBBI JÁTÉKOSAINAK NYILATKOZATA TALÁLHATÓ – A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

2021.06.15 23:52:48

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az Eb itthoni nyitó mérkőzésén alig több mint öt perc választotta el válogatottunkat a pontszerzéstől.

2021.06.15 17:07:47

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Vezetőedzőként folytatta, és huszonöt éves böjt után, 1980-ban bajnoki címre vezette a kispestieket.

2021.06.15 08:43:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Kivetítős meccsnézés Magyarkanizsán, Zentán, Hajdújáráson, Sepsiszentgyörgyön. Üzenjen ön is a csapatnak!

2021.06.10 15:19:33

Magyar válogatott K. D.

„Megjöttek a Magyarok, húzzátok meg magatok!” – a Hősök és a ValMar írt dalt a magyar válogatottról.

2021.06.10 10:20:58

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

ELEMZÉS. A Vargák mellett Holender és Kleinheisler is opciót jelenthet ezen játékhelyzetekben.