Nemzetisport.hu 2009.11.28 09:26 Frissítve: 2015.03.27 01:37

Az utánpótlás-válogatott meccsei is gyanúsak Vass Ádám szerint

Miközben az MLSZ úgy tesz, mintha a magyar labdarúgás mentes lenne a fogadási botrányoktól, egyre-másra érkeznek a hírek az eredmények befolyásolására tett kísérletekről. A Nemzeti Sport pénteki számában közölt Dunaferr-sztori után Vass Ádám, a Brescia labdarúgója állítja, az utánpótlás-válogatott környékén is feltűntek a vesztegetők.

 


Vass Ádám nem tűri, ha csapattársai nem tesznek meg mindent a sikerért (Fotó: Action Images)
Vass Ádám (balra) nem tűri, ha csapattársai nem tesznek meg mindent a sikerért (Fotó: Action Images)
VERESÉG UTÁN NEVETGÉLÉS 

Koman Vladimir az egyik legtehetségesebb magyar futballista. Információink szerint ő is rossz néven vette néhány társa produkcióját...
„Ami az öltözőben történik, az azokra tartozik, akik ott voltak – mondta a középpályás. – Igaz, akadtak, akik a súlyos vereség után nem sokkal már nevetgéltek, ebből lett a konfliktus."

A fogadási botrányért felelős, egész Európát behálózó szervezet emberei nem kímélik a fiatal futballistákat sem: állandó zaklatásnak vannak kitéve az ifiből kikerülő, felnőttcsapatba igyekvő tehetséges labdarúgók.

Tény, fiataljaink Szerbiában, Szlovákiában és Walesben is csúnya vereségbe szaladtak bele, és úgy tudjuk, különös események történtek a magyar U21-es válogatott mérkőzései előtt, alatt s után is. Veszekedésekről, vesztegetési kísérletről, eredmények befolyásolásáról, vádaskodásokról hallani, s arról, hogy a belgrádi, a szenci és a wrexhami kudarcot követően kis híján egymásnak estek a játékosok.

Szerbiában megalázó, 8–0-s vereséget szenvedett a Várhidi Péter által irányított U21-es válogatottunk, úgy, hogy előtte a budapesti meccsen 2–1-re a mieink győztek. Szlovákiában és Walesben már Wilco van Buuren ült a kispadon, így részben ő „vitte el a balhét” a két 4–1-es betliért.

Vass Ádám a szerbek, a szlovákok és a walesiek elleni vesztes meccsen is a csapat tagja volt. A fiatal futballista nem fogta magát vissza, amikor arra kértük, hogy értékelje a válogatott elmúlt egy évét.

„Hogy hányszor és kiknél próbálkoztak az ügynökök, nem tudom, ám azt igen, hogy az egyik hozzám közel álló játékosnak konkrét ajánlatot tettek – mondta Vass Ádám. – Arra kérték, veszítsük el a meccset. Tudom azt is, hogy a megkörnyékezett futballista visszautasította a megkeresést. Nem akarok rébuszokban beszélni: a történet igaz, de remélem megértik, hogy a főszereplő nevét most nem tárom a nyilvánosság elé.”

A Brescia labdarúgója – aki elmondása szerint kemény vitába keveredett azokkal a társaival, akik véleménye szerint „keveset” tettek a sikerért – persze nem hallgatta el a történteket, amelyeket már akkor jelentett az edzőnek, ám az ügy elsikkadt.

A TELJES CIKKET – AMELYBEN AZ EGÉSZ INTERJÚ, VALAMINT AZ UTÁNPÓTLÁS-VÁLOGATOTT TOVÁBBI JÁTÉKOSAINAK NYILATKOZATA TALÁLHATÓ – A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

2022.08.12 13:32:19

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Negyven éve vagyok a futballban, először nyertem bajnoki címet, hihetetlenül boldog vagyok!”

2022.08.07 22:26:01

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akkoriban nála nagyobb érzelmeket kiváltani senki sem tudott, s a futball legszebb adományát hagyta reánk. Itt járt köztünk, játéka kegyelmi pillanataival derűt csalt az arcokra, azt ültetett a szívekbe is, s most lénye belelobbant a végtelenbe. Ember volt, nagyon esendő, aztán sokat szenvedő ember, ez bizonyos, de hiszem, tisztességtelen lélek pillanatokra sem.

2022.08.06 21:17:28

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. 2022-ben sem a szerb, sem az északír, sem az angol, sem az olasz, sem a német válogatott nem szerzett gólt ellenünk a második félidőben.

2022.08.05 14:09:59

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Ha tizenegy kínai játékos a legjobb nálam, akkor nincs mese, a Honvéd tizenegy kínaival áll ki.”