U17-es válogatott: kétgólos vereséget szenvedtünk az írektől Dublinban

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.02.10. 07:49
A Svájcban megrendezésre kerülő márciusi Eb-selejtezőtornára (együttesünk Svájc, Németország és Szerbia ellen lép majd pályára) készülő U17-es válogatottunk kedden Dublinban Írország korosztályos csapata ellen játszott előkészületi találkozót. A Tuboly Frigyes irányította gárda nem futballozott rosszul, ám a házigazdák jobbak voltak, és 1-0-s félidő után 2-0-ra győztek. A két csapat csütörtök este ismét megmérkőzik egymással.  

Tuboly Frigyes a Dombó Dávid – Poór Partik, Tóth Ferenc, Tar Zsolt, Fejes János (Bodó Norbert a 75. percben) – Szolga Máté (Földes Milán az 55. percben), Paku Roland (Papp Máté a szünetben), Vécsei Bálint, Vass Patrik – Serfőző Bence, Erdélyi László (Banka Szabolcs az 50. percben) összeállításban szerepeltette együttesünket.

A mérkőzés első időszaka kiegyenlített játékot hozott, majd az írek a 25. percben tizenegyeshez jutottak, ám Dombó Dávid védett. A házigazdák a szünet előtt mégis előnyre tettek szert, a 37. percben szabadrúgásból találtak be. A második félidőt jól kezdtük, ám lassacskán mezőnyfölényre tett szert az ír csapat, amely a 67. percben egy kidolgozott akció végén megszerezte második gólját is.

„Nagyon mély talajú pályán játszottunk, és ez ellenfelünknek kedvezett – nyilatkozta az MLSZ honlapjának a meccs után Tuboly Frigyes. – Az első félidőben egyenrangú partnerei voltunk a házigazdáknak, akik szabadrúgásból szereztek vezetést. A második játékrész elején időnként jól futballoztunk, ám az írek kihasználták egy hibánkat, és növelték előnyüket. A finisre elfáradtak játékosaim, ekkor ellenfelünk fölénk kerekedett. Most mindenki tapasztalhatta, hogy nagyobb önbizalommal, többet vállalkozva kell játszani, mert különben nem érünk el sikert nemzetközi tétmérkőzésen."

A csapat programjában szerdán egy edzés szerepel, majd válogatottunk csütörtök este is megmérkőzik az ír korosztályos gárdával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik