A Sepsi OSK kétgólos vereséget szenvedett a Voluntari-tól

BOROS MIKLÓS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)BOROS MIKLÓS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.07.26. 18:48
null
Újabb fontos meccs vár a Sepsi OSK-ra (Fotó: Sepsi OSK/Facebook)
Az FC Voluntari hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Sepsi OSK-t a romániai élvonal (Liga 1) osztályozó csoportjának 11. fordulójában, ezzel hárompontos előnyre tett szert a 11. helyre visszacsúszó szentgyörgyi együttessel szemben.

ROMÁN LIGA 1
OSZTÁLYOZÓ CSOPORT
11. FORDULÓ
FC Voluntari–Sepsi OSK 2–0
(0–0)
Vezette:
Catalin Popa

VOLUNTARI: Cojocaru – Struna (Benzar, 85.), Pascanu, Armas, Vlad – Capatina, Gorobsov, De Lucas – Gheorghe (Sanoh, 62.), Tudorie (Tira, 85.), Matan (Belu-Iordache, 71.).Kispadon: Mitrev, Belu-Iordache, Kocic, Achim, Sanoh, Eric, Benzar, Tira, Morar.Vezetőedző: Mihai Teja
SEPSI OSK: Niczuly – Csiszér, Celea, Tincu, Stefan – Deaconu (Achanbar, 67.), Vasvari, Fülöp I. (Stefanescu, 61.) – Carnat (Diaz, 36.), Safranko (Dimitrov, 61.), Fülöp L. (Karanovics, 67.).Kispadon: Fejér, Dimitrov, Dragomir, Kovács, Achahbar, Karanovics, Stefanescu, Diaz, Gál-Andrely.Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző:
Matan (47.), Capatana (75. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Román Kupa döntője után a Liga 1 alsóházi rájátszásának vasárnap esti mérkőzésén is csak egy félidőn át tudta tartani a lépést ellenfelével a Sepsi OSK, így a FC Voluntari otthonában is vereséget szenvedett.

A pörgős, de gyakran pontatlan játékot hozó első félidőben mindkét csapat játékosai képességeiknél gyorsabb futballt próbáltak játszani. A kupadöntőben kiállított Rasíd Buhenna hiányában a Sepsi középső védőinek főleg Andraz Struna beadásai okoztak gondot, amelyek rendre Alexandru Tudoriét keresték, de a center két közeli lövése közül az első mellé ment, a másodiknál pedig Niczuly Roland a kapufára ütötte a labdát. A Sepsi kapusa Struna rövid sarokra tartó lövését is védte, míg a túloldalon társai csak blokkolt kísérletekig és szögletekig jutottak, mert a center Pavol Safrankóra felívelt labdákat rendre elfejelte Igor Armas, a hazaiak 194 centis hátvédje.

Szünet után viszont egyből betalált a Voluntari, az alig 167 centis Alexandru Matan fejelte be Tudorie jobbról beemelt labdáját (1–0). A Sepsi pedig nem volt válasza, mert ugyanúgy jóval tompábban mozgott a második félidőben, mint négy nappal korábban a FCSB ellen. Niczuly ugyan Tudorie léc alá tartó fejesénél egy újabb védéssel még meccsben tartotta csapatát, de amikor Stefan a kapu torkában akasztotta az éppen csak beállt Claudiu Belu-Iordachét, és Mihai Capatina belőtte a büntetőt, eldőlt a mérkőzés (2–0). A székelyföldi csapat hiába birtokolta többet a labdát, egyetlen kapu előtti lehetőségénél támadói egymást zavarták – így aztán a Voluntari a rájátszásban mind a hat pontot elvette a Sepsitől.


PERCRŐL PERCRE

94. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!
94. perc:
Még Stefanescu próbálkozik meg egy lövéssel a 16-os előteréből, kissé balról, a labdája viszont eltekeredik a hosszú felső fölött.

91. perc: HÁROM PERC RÁADÁS KÖVETKEZIK!
90. perc:
Diaz bújt ki a védők közül a 16-oson belül, az alapvonaltól erőből tette középre a labdát, a hosszún azonban hiába érkezett a Sepsi támadója, Armas egy határozott mozdulattal kibikázta a labdát a kapu előteréből.
88. perc:
Sanoh kap egy sárgát. Diazt rúgta le a félpályánál.
87. perc: Ez hogy maradt ki? Sepsi-szöglet jobbról, középen sikerül megcsúsztatni a labdát, ami így az ötös előterében érkező Karanovics elé kerül, a lövését azonban Diaz blokkolja a kaputól alig három méterre... Aligha ez volt az argentin célja!
85. perc:
A meccs utolsó változtatásai: Tudorie és Struna le, Tira és Benzar be!
82. perc: A második gól után a Voluntari egyértelműen visszahúzódott a saját térfelére. Átadta a területet a Sepsinek, amely a 16-os előterében passzolgat, keresi a lehetőséget. A hazaiak közben a kontrára várnak.
77. perc: Vasvari 25-26 méterről eleresztett bombája zúg el a bal felső sarok mellett!
75. perc: S BENN VAN! KETTŐVEL VEZET A HAZAI CSAPAT! Capatina
erőből, középre, de a léc alá emeli a labdát, miközben Niczuly elvetődött jobbra.
2–0
74. perc:
Sanoh cselezget a bal csücsökben, remekül adja be az alapvonaltól, középen az imént beállt Belu-Iordache érkezik, s a menteni igyekvő Stefan eltalálja a lábát. 11-es!
71. perc:
Lejön a gólszerző: Matan helyén 15-ös mezben Belu-Iordache.
68. perc:
Az imént beállt Sanoh lép ki a leshatárról, majd látványos gólt lő a rövid alsóba anélkül, hogy átvenné a labdát. A partjelző behúzza a lest, hiába ünnepelt a hazai támadó!
67. perc: S az utolsó két csere a vendégeknél: Deaconu le, őt Achanbar váltja, míg Fülöp L. helyén Karanovics.
65. perc:
Most ismét a Sepsi járatja többet a labdát, de nem sikerül helyzetet kialakítani így sem.
62. perc:
Változtattak a hazaiak is, Gheorghe helyén Sanoh.
61. perc: KETTŐT CSERÉL A SEPSI: Stefanescu és Dimitrov állt be, Safranko és Fülöp I. helyett.59. perc: Diaz gyorsít fel a 16-os előterében, két cselt is bedob, ezzel úgy fest, két hazai védőt is becsap, ám az utolsó pillanatban, mikor már lövésre lendíti a lábát, egy odacsúszó voluntari bekk mégis menteni tud előle.
54. perc: NICZULY! ÚJABB ÓRIÁSI VÉDÉS! Vlad ívelte be a labdát balról, az ötös jobb sarkánál teljesen szabadon érkezett Tudorie, a léc alá tartó fejesét a Sepsi kapusa paskolta ki a léc alól szenzációs reflexekkel. Eddig a kapus tartja meccsben a szentgyörgyieket!
52. perc: A kaputól 25-26 méterre, szinte teljesen középről jöhetett szabadrúgással a Voluntari. A labdát Gorobsov tekerte el középmagasan a sorfal mellett, és a bal kapualu külső oldala mellett is.
51. perc:
Vasvari kapott sárgát. Ez a negyedik sárga lapja a rájátszásban, így a következő fordulóban nem léphet majd pályára.
50. perc: A gól óta többnyire a Voluntari járatja a labdát. A Sepsi egyelőre keresi a fogást ellenfelén.
47. perc: VEZET A HAZAI CSAPAT!
Tudorie cselezgetett a 16-oson belül, majd jobbról, éles szögből aláemelt a labdának, a hosszúnál üresen érkezett Matan, aki az ötös bal csücskétől a hálóba bólintott!
1–0
46. perc: Kezdődik a második félidő! A Voluntari indította útjára a labdát.


45+2. perc: Vége az első félidőnek.
45. perc: Egy perc a ráadás!
45. perc:
Struna lő a 16-os jobb csücskétől, futtából, a Sepsi kapusának kell ismét védenie!
41. perc: MEKKORA VÉDÉS! NICZULY! Balról belőtt labda, az ötös bal csücskénél Tudorie előzi meg a védőjét, kapásból (talán sarokkal?) perdíti kapura, Niczuly viszont jól helyezkedik és egy látványos mozdulattal ki tudja kapni a gólvonal elől a labdát!
40. perc: A Voluntari kapusa hozza a szívbajt a társakra, egy hazaadásnál elcsúszik, miközben két Sepsi-játékos ront rá. Végül aztán megoldja, és kivágja a labdát balra.
38. perc: Most kicsit „lenyugodtak” a felek, inkább a mezőnyjáték dominál és többnyire a Sepsi passzolgat. Igaz, a saját térfelén.
36. perc:
Carnat helyett beállt Diaz a Sepsinél
33. perc: Újabb hazai lehetőség! Ezúttal Struna érkezik jó ütemben egy kipattanóra, de a védő szorításában, kapásból csak kapu fölé tudja perdíteni azt.
32. perc: Egy ollózás Gheorhétól a 11-es pont környékéről, Tudorie centerezése után pörgette fel magának a labdát, ám a látványos húzás után nem találta el a kaput!
30. perc: Hú, ez megint veszélyes volt! Balról érkezik a Voluntari beadása, a Sepsi védelme elcsúszik, ketten is aláfutnak a labdának, Tudorie tudja átvenni a 16-oson belül, egy ütemet kivár, ezt pedig vesztére teszi, mert így végül egy vendégvédő mégis el tud ugrani, majd blokkolja 13 méterről eleresztett lövését.
28. perc: Carnat fejel az ötös jobb csücskétől, nem sokkal kapu fölé!
27. perc: Szép labdajáratás a Sepsitől, Deaconu kapja a labdát a hazai térfél közepén, igazít rajta egyet, majd 25 méterről a bal alsót veszi célba – Pascanu lábáról vágódik szögletre.
25. perc: Az elmúlt percekben jóval kiegyenlítettebb a játék, mint ahogyan a meccs kezdődött.
24. perc: Fülöp I. remek beadása száll középre jobbról, ott Safranko emelkedik a legmagasabbra, majd 6-7 méterről a kapu fölé bólint! Újabb Sepsi-helyzet!
20. perc: Stefan küzdött nagyot a védőjével a 16-os bal szélénél egy indítást követően, majd éles szögből próbál lőni, de a labda a blokkról levágódik.
19. perc:
A hazaiak védője, Struna kapott sárgát.
14. perc: Ismét Struna kap jó labdát a 16-os előterében, jobbról beadja, a középen védekező Celea, Tincu kettősnek kell tisztáznia.
10. perc: Eddig inkább a hazai csapat akarata érvényesül a pályán.
7. perc: Egy lövés Matantól, jó 24 méterről, ami csúnyán elszáll a kapu felett.
3. perc: Ezt megúszta a Sepsi! Struna verte meg az emberét a 16-os jobb csücskénél, az alapvonal felé lódul, onnan centerez, középen Tudorie érkezik, ám az ötös bal csücskétől kapu mellé perdít!
1. perc: A Sepsi indította útjára a labdát!

A Voluntari kék, a Sepsi fehér mezben futballozik ma este!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az FC Voluntari–Sepsi OSK mérkőzés a román Liga 1 alsóházi rájátszásának 11. fordulójában. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik