Légiósok: Koman Vladimir Indiában folytatja pályafutását

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 14:22
null
Koman Vladimir ismét országot vált (Fotó: NS-archív)
Egy év után ismét csapatot váltott a korábban a magyar válogatottban is szereplő labdarúgó, Vladimir Koman. A 32 esztendős középpályást szombaton jelentette be új klubja, az Indiai Szuperligában szereplő Chennaiyin FC.

Az ungvári születésű Koman Vladimir 2004-ben, a Szombathelyi Haladásban kezdte profi pályafutását, majd fiatalon Olaszországba került, ahol a Sampdoria, kölcsönben pedig az Avellino és a Bari játékosa volt.

A 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett a magyar válogatottal, sőt, a torna ezüstcipőse lett. A felnőttcsapatban 2010-ben mutatkozott be – még Erwin Koeman irányítása alatt –, majd 2015 tavaszáig összesen 36 alkalommal játszott címeres mezben, hét gólt szerzett.

Nem Koman az első magyar Csennaiban
Érdekesség, hogy a csapat jelenlegi vezetőedzőjének, a szerb Bozsidar Bandovicsnak a közvetlen elődje László Csaba, aki 2020 augusztusa és 2021 áprilisa között irányította a gárdát. Csennai város neve 1996-ig Madras volt.

2012-ben Olaszországból az akkor még a francia másodosztályban szereplő Monacóba igazolt, majd fél év elteltével keleti kalandba kezdett: az orosz Krasznodar, majd az Ural játékosa lett. A 2015–2016-os idényben fél évig nem játszott, majd egy rövid diósgyőri kitérőt követően a török Adanasporban folytatta pályafutását. Innen 2018-ban Iránba költözött: két évig erősítette a Szepahant, majd 2020 nyarán az Egyesült Arab Emírségek-beli Hatta szerződtette. Az itt eltöltött idénye végén csapata kiesett az élvonalból, a 32 esztendős középpályás pedig ismét a váltás mellett döntött: szombaton jelentette be érkezését az indiai Chennaiyin FC.

Koman a Transfermarkt adatai szerint ingyen csatlakozott pályafutása nyolcadik országának tizenkettedik klubjához, ahol egy évre írt alá és a 77-es mezszámot viseli majd.

Új klubja látványos animációs videóval köszöntötte Komant, aki a rövid jelenetben a Duna budapesti szakaszáról a Bengáli-öböl partján fekvő Csennai városába kajakozik át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik