Ukrajna: az FTC segített a Sahtar-edzők kimenekítésében

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.01. 10:38
null
Az FTC segített a Sahtar-edzők kimenekítésében (Fotó: AFP)
Beszámoltunk róla, hogy az orosz–ukrán konfliktus miatt egy ideig Ukrajnában ragadt a Sahtar Doneck vezetőedzője, Roberto De Zerbi és stábja, de szerencsére hétfőn kijutottak a háború sújtotta országból, és a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről utaztak Olaszországba. Egy nappal később kiderült, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata is segített az evakuálásban.

 

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója beszélt a kimenekítésről, s azt is elárulta, az FTC saját csapatbuszát és sofőrét küldte a záhonyi határátkelőhöz

„A vasárnap esti órákban a horvát Darijo Srna, a Sahtar Doneck korábbi, már visszavonult hátvédje vette fel a kapcsolatot velem. Kérte, hogy segítsünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a Sahtar teljes edzői stábját ki tudja menekíteni Ukrajnából. Sok ember munkája kellett, de sikerült megszerveznünk a menekítést – idézte a Blikk Hajnal Tamást. Persze az átjutás sem ment egyszerűen. A mi buszunk már hajnalban, háromnegyed négyre ott volt, de több mint négy óráig tartott, hogy az ukrán oldalról beléphessenek. Végül reggel nyolc után érkeztek át a határon Csapnál. Tizenketten jöttek, köztük két hölgy. Végtelenül hálásak voltak nekünk, örültek, hogy megmenekültek a pokolból.

Hajnal Tamás beszélt a Sahtar-edzők kimenekítéséről (Fotó: Szabó Miklós)
Hajnal Tamás beszélt a Sahtar-edzők kimenekítéséről (Fotó: Szabó Miklós)

A napilap a Fradi sofőrjét is megszólaltatta, aki elárulta, az edzői stáb végtelenül hálás volt.

„Talán rossz hasonlat, de olyan felszabadult volt a mosolyuk, amikor meglátták a buszt, mint annak, aki megtudja, hogy téves volt az orvosi diagnózis a halálos kórról. Úgy érezhették, valóban a halál elől menekültek meg. Csak nyolc kisebb táska volt náluk. Felszálltak a buszra, aztán fáradtan dőltek le pihenni.”

Azóta már kiderült, az éllovas ukrán gárda brazil labdarúgói is biztonságban elhagyták az Oroszország által múlt csütörtökön – fehérorosz támogatással – megtámadott országot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik