FTC: közös reklámfilmben szerepelt Ronaldinhóval az új brazil igazolás

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 14:14
null
Marquinhos futballistakarrierje érdekében téglafektetőként és parkolóőrként is dolgozott korábban (Fotó: Török Attila)
A fradi.hu videójának köszönhetően jobban megismerhettük a labdarúgó NB I címvédőjének, a Ferencvárosnak új, téli szerzeményét, Marquinhost. A korábban a Manchester United és a Chelsea által is megfigyelt brazil támadó többek között arról beszélt, hogy közös reklámfilmben szerepelt példaképével, Ronaldinhóval, amikor mindketten az Atlético Mineiro kötelékébe tartoztak.

Az Atlético Mineirótól igazolt, az immár az NB I legértékesebb játékosának – a mértékadó Transfermarkt 3.8 millió euróra taksálja – számító Marquinhos brazilos stadiontúrában részesült: a Gyirmót elleni hazai bajnokit megelőzően csapattársával, Somáliával és a klub szakmai stábjához tartozó Jefferson Alex Dos Santosszal járta körbe a Groupama Arénát, s közben több érdekességet is megosztott magáról.

„A példaképem Ronaldinho. Találkoztam már vele élőben is, amikor volt klubomban játszott. Sőt, közös reklámfilmben is szerepeltünk” – mondta a 22 éves játékos, miközben megtekintette Magyarország egyetlen aranylabdásának, Albert Flóriánnak a szobrát és a Fradi-sast.

Marquinhos az elmúlt egy évben a bolgár Botev Plovdivban játszott kölcsönben – 30 tétmérkőzésen 7 gólt és 8 gólpasszt jegyzett a klub színeiben –, ám elárulta, eredetileg az Austria Wienhez akart szerződni.

Futballistakarrierjének érdekében a támadó és családja is több áldozatot hozott: édesapja eladta a motorkerékpárját, míg ő kőművesként és parkolóőrként is dolgozott.

Arról is beszélt a zöld-fehérben az MTK elleni bajnokin (0–0) bemutatkozó támadó, hogy gólörömével édesapjának szokott üzenni, aki fél a repüléstől, így nem szokta élőben megtekinteni a mérkőzéseit. Hozzátette, mivel nagyon szereti a szambát, nem elképzelhetetlen, hogy előadnak egy közös performanszot Somáliával, ha valamelyikőjük betalál – sőt, a fradi.hu videójában már most kaptunk egy kis ízelítőt a táncból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik