Fehérvár: Boris maradhat az edző, Adrian Rus távozhat

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.08. 08:23
null
Michael Borisnak nem volt könnyű dolga, de Adrian Rus is érezheti, érdemes volt az edzőre hallgatnia (Fotó: Tumbász Hédi)
Michael Borist februárban nevezték ki a Mol Fehérvár kispadjára, és a jelek szerint a kilenc veretlen bajnoki meggyőzte a vezetőséget.

 

Nem lesz váltás jelen állás szerint a Mol Fehérvár FC kispadján, lapunk információja szerint a klub vezetői Michael Borisszal képzelik el a folytatást.

Az előző idényt Szabics Imrével kezdte a csapat, a vezetőedzőnek 20 forduló jutott a kispadon, a tavaszi szezon elején sorozatban elszenvedett három vereség után menesztették. Február 15-én Michael Borist nevezték ki, eleinte ő sem tudott csodát tenni. Az első négy bajnokiját vele is elveszítette az együttes, a Magyar Kupából a másodosztályban szereplő ETO FC búcsúztatta, a Ferencváros elleni 2–0-s hazai vereség után a szakvezető ki is mondta, hogy a hátralévő fordulókban immár a kiesés elkerülése a cél. Ettől a pillanattól kezdve viszont egyetlen bajnokit sem veszítettek a piros-kékek, az utolsó kilenc fordulóban öt győzelem, négy döntetlen és 19 szerzett pont volt a mérleg, ami a 4. helyhez, és a Konferencialiga-induláshoz volt elég.

A korábban az U19-es és az U21-es magyar válogatottnál, majd az MTK-nál dolgozó német szakvezető februárban a bajnokság végéig írt alá, egyéves szerződéshosszabbítási opcióval. Információnk szerint az utóbbi hónapok összképe meggyőzte a vezetőséget, és bár korábban a szerb Vladan Milojevics neve is felröppent a sajtóban, úgy tűnik, Michael Borisszal kezdi a felkészülést a csapat – feltéve, hogy a napokban esedékes egyeztetéseken sikerül megállapodni a részletekről.

A döntést azért sem lehet sokáig húzni, mert szombaton már találkozik a keret, a klub honlapjának tájékoztatása alapján az ilyenkor szokásos PCR-tesztekkel és mérésekkel kezdődik a felkészülés, hétfőtől már az edzőpályán izzadnak a labdarúgók, majd július 3. és 15. között ausztriai edzőtáborban folytatódik a felkészülés. Július 21-én a Konferencialiga második fordulójában lép pályára a Vidi – nem lenne meglepetés, ha Michael Boris irányítana a technikai zónából.

Az ügyben természetesen a Mol Fehérvárt is megkerestük, ám a klub kizárólag hivatalos honlapján kommunikál az edzőkérdésről, ahogy az átigazolási híreket sem kommentálja.

Utóbbi azért lényeges, mert a román playsport.ro értesülései szerint Adrian Rus távozhat. A futballista az előző idényben 26 bajnokin lépett pályára, a román portál információja szerint már két ajánlat is befutott érte. A svájci Grasshoppers és a spanyol másodosztályba kieső Levante is szívesen látná, a sportoldal szerint a spanyol klub már 2021 óta figyeli a középső védőt, és a játékosmegfigyelők több mérkőzését is a helyszínen nézték végig. Az oldal szerint a Levante három évre szóló szerződést kínált a román válogatott játékosnak, és ha összejön az üzlet, évi 270 ezer eurót kereshet új állomáshelyén. A spanyol csapat a feljutás érdekében, a svájci a biztos bennmaradás reményében tervezi erősíteni a keretét, a két ajánlat közel van egymáshoz – ha valóban így van, a labda immár a Fehérvár térfelén pattog.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Csoboth Kevin
(Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Gundel-Takács Bence (NK Jarun Zagreb – Horvátország),Halmai Ádám(Zalaegerszegi TE FC),Lyes Houri(francia, Universitatea Craiova – Románia),Kojnok Zsolt (Budaörs), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Szabó Levente (Budafoki MTE), Zeke Márió (Gyirmót FC Győr), Budu Zivzivadze (grúz, Újpest FC), Zsóri Dániel (Zalaegerszegi TE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:–
Kiszemeltek:
Claudiu Bumba (román, Kisvárda – szabadon igazolható)
Távozók: Elek Ákos (lejár a szerződése, visszavonul)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Lamin Jallow (gambiai, Vicenza – Olaszország),Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Armin Hodzic
(bosnyák, lejár a szerződése), Kovács István, Nikolics Nemanja (lejár a szerződése), Adrian Rus (román, Grasshopper Club Zürich – Svájc, Levante – Spanyolország), Rúben Pinto (portugál, lejár a szerződése), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki, lejár a szerződése, Újpest FC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik