Nemzetisport.hu 2009.12.18 23:54 Frissítve: 2015.02.13 01:25

„Boldog vagyok, hogy élvezem a bizalmat”

Hétfőn jelentik be a Ferencvárosnál, hogy új szakember érkezik az első csapathoz, mégis Craig Short marad az edző... A sheffieldi akadémia eddigi főnöke, Ron Reid az Üllői útra kerül, és az utánpótlás mellett a felnőttek munkáját is segíti. A szakmáért közösen felelnek, az összeállítás viszont Craig Short reszortja lesz.

Craig Short nagyon örül,hogy bíznak benne (Fotó: )
Craig Short nagyon örül,hogy bíznak benne (Fotó: M. Németh Péter )
Noha eredetileg arról volt szó, hogy a Sheffield United akadémiáját Anglia legirigyeltebb utánpótlásbázisai közé emelő Ron Reidet a ferencvárosi nevelőmunka megreformálása miatt delegálja Budapestre Kevin McCabe, a szezon vége óta húzódó edzőkérdés módosított a jövőbeni szerepkörén. A yorkshire-i The Star újság tudomására jutott, hogy a United pénteki közgyűlésén bejelentették, a szakember Magyarországra költözik, és a korosztályos együttesek felügyelete mellett – Craig Shorttal közösen – az első csapat irányítását is kézbe veszi.
„Boldog vagyok, hogy élvezem a bizalmat – mondta Craig Short, amikor gratuláltunk neki a kinevezéséhez. – Én is hallottam a hírt, ám a szerződést még nem írtuk alá. Vasárnap Kevin McCabe társaságában, a vezetői értekezleten válhat véglegessé a megbízásunk. Izgalommal várom a közös munkát Ron Reiddel, aki hatalmas szaktekintély Angliában. Hiába dolgozott az utóbbi időszakban elsősorban az utánpótlásban, munkáját minden klubnál elismerik, a neves felnőttedzők is tisztelettel beszélnek róla. Hosszú évtizedek óta dolgozik a labdarúgásban, rutinja mellett a szükséges papírjai is megvannak. A munkamegosztás úgy néz majd ki, hogy a szakmai koncepciót közösen dolgozzuk ki, de a kezdőcsapatot én jelölöm. A felnőttek mellett az akadémiát is felügyeljük, az első csapat edzései után biztosan ott leszünk a fiatalok gyakorlásain is.”

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL!
2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..