Abdi hosszabbított, ismét az NB I-es keret tagja

Vágólapra másolva!
2011.09.28. 19:26
null
Abdi (szemben) ismét „teljes jogú” Fradi-játékosnak vallhatja magát (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Szerdán ismét a Ferencváros labdarúgócsapatának első keretével edzett Liban Abdi, a zöld-fehérek szomáliai-norvég támadója. A játékos bocsánatot kért társaitól és a vezetőktől, a felek pedig megegyeztek a hosszabbításról.

Az első csapatban legutóbb augusztus hetedikén szereplő, azt követően a tartalékok közé száműzött Liban Abdi szerdán újra az NB I-es keret tagjának vallhatta magát. Bocsánatot kért a klubtól – a klub pedig egy utolsó esélyt adott neki.

HATÁROZATLAN IDEIG ZÁRT KAPUSAK AZ EDZÉSEK

Szerda délután félbeszakadt a Fradi edzése, a játékosok mellett ugyanis mintegy harminc szurkoló is pályára lépett – a csapat szereplésével elégedetlen „fanatikusok” néhány perc alatt tudatták „kedvenceikkel”, hogy ideje összekapniuk magukat. Noha semmilyen atrocitás sem történt, az FTC vezetősége úgy döntött, határozatlan ideig nem tart a közönség számára nyilvános edzést.

A Nemzeti Sport információi szerint a „mea culpa” után a játékos 2013-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

„Mindenre hajlandó lettem volna azért, hogy újra pályára léphessek, és igen, elnézést kértem. Köszönöm a vezetőknek, hogy méltányolták ezt a lépést. Egy Szomáliában született norvég srác szájából biztosan furán hangzik, de úgy igaz, ahogy mondom: sokat jelent nekem a Fradi. Itt az ideje, hogy ezt a pályán bizonyítsam” – nyilatkozta Abdi a Nemzeti Sportnak.

 

OROSZ PÁL: KÉT FELTÉTELNEK KELLETT TELJESÜLNIE ABDI VISSZATÉRÉSÉHEZ
„Liban Abdi nagybátyja három hete keresett fel minket, a történet azt követően gyorsult fel. Hogy a támadó visszatérhessen a keretbe, két feltételnek kellett megfelelnie. Először: lássa el a kézjegyével azt az ekhós szerződést, amelyet negyvennégyen aláírtak előtte. Másodszor: kérjen bocsánatot a Ferencvárostól és a szurkolóktól a meggondolatlan viselkedéséért, illetve azért, mert a klubot ilyen helyzetbe hozta. Ezt megtette, mi pedig elfogadtuk és respektáltuk a lépését" – mondta Orosz a Nemzeti Sportnak.

 

A JÁTÉKOSSAL KÉSZÜLT HOSSZABB INTERJÚT – AMELYBEN ABDI BESZÉL TÖBBEK KÖZÖTT AZ OLÁH LÓRÁNTTAL TÖRTÉNT „AFFÉRRÓL” ÉS A BOCSÁNATKÉRÉSRŐL IS – ÉS AZ ÜGY TOVÁBBI RÉSZLETEIT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik