Dubai befektető csinálna élvonalbeli együttest a megye I-es Várpalotából

Vágólapra másolva!
2009.06.13. 10:36
Lehetséges, hogy hamarosan NB I-es labdarúgócsapata lesz Várpalotának. Az indexveszprem.hu információi szerint egy dubai befektető hatalmas összeget, tízmillió dollárt is áldozna arra, hogy a harmadosztályba idén feljutó együttes három éven belül az élvonalban szerepelhessen.
Ahmed Bakro (jobbra) átveszi a csapat mezét a vezetőktől
Fotó: indexveszprem.hu
Ahmed Bakro (jobbra) átveszi a csapat mezét a vezetőktől
Ahmed Bakro (jobbra) átveszi a csapat mezét a vezetőktől
Fotó: indexveszprem.hu
Ahmed Bakro (jobbra) átveszi a csapat mezét a vezetőktől

Valószínűleg nem sok várpalotai drukker reménykedett abban, hogy valaha is élvonalbeli csapata lesz a 21 ezer lakosú kisvárosnak. Pedig az együttes nem szerepelt rosszul a 2008–2009-es szezonban sem, megnyerte a Veszprém megyei I. osztályú bajnokság küzdelmeit, de az „igazi” első osztály ennek ellenére csak álom. Vagy mégsem?

Az indexveszprem.hu információi szerint egy dubai befektető kész súlyos összegeket, akár tízmillió dollárt is áldozni arra, hogy három éven belül Soproni Ligában induló gárdát faragjon az NB III-ba frissen feljutott alakulatból.

Ahmed Bakro, a szóban forgó üzletember Magyarországon él, és közeli barátja a dubai uralkodó fiának – tulajdonképpen az ő képviseletében támogatná a klubot. Azaz gyakorlatilag máris megteszi, hiszen már most 1 millió forint értékű felszerelést ajándékozott a várpalotai felnőtt- és utánpótláscsapatoknak.

A jövőben pedig elképesztő méretűre, akár tízmillió dollárra is nőhet a támogatás mértéke. Az üzletember három esztendőn belül az élvonalba juttatná az együttest. „Az első évben egy stabil, fiatalokból álló gárda létrehozását, a másodikban pedig az NB II-be kerülést tűzte ki célul. A harmadik szezon már az első osztályba jutásról szól” – tájékoztatott a dubai üzletember terveiről Baranyai Máté, a Várpalotai Bányász menedzsere.

Ahmed Bakro nemcsak a klubot, hanem a létesítményt is fejlesztené, elmondása szerint a lelátót nyugat-európai szintűre alakítaná, az öltözőket is felújítaná, valamint műfüves pályát építene a mostani játéktér mellé. Az üzletember az anyagi támogatáson kívül a kapcsolatai révén azt is lehetővé tenné, hogy a csapat szíriai, egyiptomi, tunéziai és marokkói ellenfelek ellen léphessen pályára a jövőben.

Az együttműködés még nem hivatalos, a felek várhatóan hétfőn, Budapesten írják alá a szerződést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik