Furulyás János a helyén marad

VARGA T. RÓBERTVARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2005.09.05. 21:14
Címkék
"Fontos, egységes döntéseket hozó érdemi munka zajlott a klub elnökségi ülésén" - e szavakkal nyitották meg tegnap a Ferencváros sajtótájékoztatóját. Ám csak azt hallottuk, amit eddig is tudtunk: hamarosan befektető érkezhet az Üllői útra, László Csaba futballedző viszont távozhat. Személyi döntések nem születtek, bár állítólag volt rá esély.
Lényeg: a Fradi elnöksége tartózkodás és ellenszavazat nélkül Furulyás Jánost megerősítette tisztségében. Formálisan a távozása nem vetődött föl, ám mint azt Horváth K. József sajtóreferens elmondta, "…a klubelnök annyi sértést, méltatlan támadást kénytelen elszenvedni, hogy egy átlagos idegzetű ember rég feladta volna a helyében…"Most már tényleg fel kell rázni a csapatot

Az elnökség támogatásától szemmel láthatóan új erőre kapó sportvezető a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, a múlt hét végén, péntekről szombatra virradó éjszaka ismeretlenek a vácszentlászlói háza környékén gyalázkodó feliratokat festettek fel, több szomszédos épületet pedig megrongáltak. A rendőrség megkezdte a nyomozást.

Szó esett László Csaba, a labdarúgócsapat vezetőedzője jövőjéről is: a szakember sorsáról a klub tulajdonában lévő FTC Rt. igazgatótanácsa hivatott dönteni. Furulyás János szerdára tervezi összehívni a háromtagú testületet, amely Albert Flórián, Rákosi Gyula és Szűcs Lajos elnöki tanácsadó részvételével értékeli majd a szakmai munkát, meghallgatja László Csabát, aztán kiderül, hogyan tovább.

Furulyás Jánost még csak-csak észre lehetett venni a klubházban az ajtó mögött, azt azonbanjótékony homály fedi, mivel tudta megint egységesen maga mögé állítani a nagy taktikus klubelnökaz egyesület teljes vezérkarát
Furulyás Jánost még csak-csak észre lehetett venni a klubházban az ajtó mögött, azt azonbanjótékony homály fedi, mivel tudta megint egységesen maga mögé állítani a nagy taktikus klubelnökaz egyesület teljes vezérkarát
Furulyás Jánost még csak-csak észre lehetett venni a klubházban az ajtó mögött, azt azonbanjótékony homály fedi, mivel tudta megint egységesen maga mögé állítani a nagy taktikus klubelnökaz egyesület teljes vezérkarát
Mivel Furulyás János már a tegnapi tanácskozáson úgy fogalmazott: záros határidőn belül fel kell rázni a csapatot, meglepetés lenne, ha az alig több mint egy évvel ezelőtt Pintér Attila utódjának kinevezett László Csaba tartaná csütörtökön is a Borsodi Liga 15. helyén álló együttesnek a tréninget. Lehetséges utódként emlegetik ifj. Albert Flóriánt, Pecze Károlyt, Kiss Lászlót és Zoran Kunticsot is.

Felvetettük Furulyás Jánosnak, hogy tudomásunk szerint üres a kassza, s így vajon miből akarják kifizetni a vezetőedzőnek járó jelentős járandóságot, amennyiben felállítják a kispadról. Erre azt a választ kaptuk, hogy a szakembernek egyáltalán nem kell jelentős összeget fizetni, a pénz a szakmai döntést amúgy sem befolyásolhatja.

Rácz Gábor szerepe egyelőre tisztázatlan

Ma tér vissza Sorin Botis

Tepszics Ignác sportigazgató a legutóbbi egyeztetésükre hivatkozva azt mondta, mára várja Sorin Botis érkezését. A román védô, aki korábban szerepelt már a Ferencvárosban, szerzôdést bontott moldovai együttesével, a Sheriff Tiraspollal, így ingyen igazolható. A szóbeli megállapodás már megszületett, amennyiben a játékos valóban megjelenik az Üllôi úton, puszta formalitás az egyezség megkötése.

A vb-selejtezôk miatti szünetet a Ferencváros is igyekszik kihasználni: az együttes a héten két edzômérkôzést játszik. Szerdán a Dunaújváros otthonában lép pályára – bár korábban szó volt róla, hogy a másodosztályú gárda elleni találkozónak az Üllôi út ad otthont, az U21-es válogatott Svédország elleni talákozója miatt a felkészülési mérkôzést végül Dunaújvárosban rendezik 15 órától –, majd szombaton a Felcsúttal meccselnek Lipcsei Péterék 11 órától.

Szûcs Lajos ezeken a fellépéseken nem állhat a kapuban, mivel a hét végén kisebb kézsérülést szenvedett. Ugyan a tenyere sérült része még érzékeny, de edz, és a Kaposvár elleni bajnokin már játszhat.
Az viszont továbbra sem derült ki, hogy a klub miből fizeti vissza október 31-ig azt a 238 millió forintos hitelt, amelyre az élvonalbeli indulásához volt szüksége. Mivel a zöld-fehérek a népligeti és az Üllői úti területek használati jogát adták zálogba, létfontosságú számukra, hogy a határidő lejárta előtt előteremtsék a tartozás összegét. Az elnökség tagjai a kialakult helyzet dacára nyugodtan indulhattak haza, miután meghallgatták az elmúlt év pénzügyi beszámolóját, és áttekinthették a kölcsön törlesztésének lehetőségeit: a befektetőjelölt Rácz Gábor ugyanis továbbra is élénken érdeklődik. A korábbi angyalföldi tulajdonossal folyamatosan tárgyalások zajlanak, de még nem tisztázott, milyen formában vállalna szerepet a Ferencvárosnál.

"Kölcsönről, részvényvásárlásról lehet szó - tájékoztatott Furulyás János -, amelynek feltétele, hogy addig tart, amíg meg nem találjuk a végleges megoldást: a részvénytulajdonos köteles lesz a leendő befektetőnek az eredeti áron továbbadni a részvényeket. Három befektető ajánlatáról tudunk, az egyiket csak az Üllői úti ingatlan, a másik kettőt a terület és a futball-rt. együttesen érdekli. Mindhárom jelöltet egyformán támogatjuk, valamennyinek megadva ezzel a lehetőséget, hogy a terület majdani hasznosítására kiírandó pályázaton megmérettessenek. A pályázat kiírásának időpontja immár a kormánytól függ…"

Kérdéses, mekkora stadion épüljön

Problémát jelenthet, hogy az FTC-nél megelégednének egy 22 ezer férőhelyes stadionnal, a kormány ellenben - azok után, hogy a 2012-es Eb pályázatában helyszínként szerepel az Üllői út - körülbelül 35 ezres létesítményt álmodott a mostani helyére. Ha ez lenne a legnagyobb baj…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik