Nagy Tamás távozik Pécsről

Borbola Bence, Kecskés IstvánBorbola Bence, Kecskés István
Vágólapra másolva!
2005.04.24. 21:05
Címkék
Újabb edzőváltás történt az élvonalban. Az Arany Ászok Liga 23. fordulójában elszenvedett vereség után a Pécsi MFC vezetősége menesztette Nagy Tamást. A szakember távozása már hetek óta téma volt, de a vezetők ekkor még kiálltak a tréner mellett, és a játékosokat büntették. Mostanra azonban elfogyott a türelem. Angyalföldön - a sorozatban ötödik vereség, a 2-18-as gólkülönbség ellenére - Egervári Sándor egyelőre tovább dolgozhat, de az ő karrierje szempontjából is sorsdöntő lehet, hogy a Pécs és a Vasas a következő fordulóban, szerdán egymással mérkőzik az újmecsekaljai stadionban. Aki veszít, komoly bajba kerülhet&
Várható volt, hogy a nyíregyházi veresége után kieső helyre csúszó pécsi együttesnél hamarosan történik valami. Nem is kellett sokáig várni, vasárnap a Pécsi MFC vezetősége felmentette állásából Nagy Tamás vezetőedzőt és segítőjét Schneider Gábort. A hírt lapunknak Tamon Attila, a piros-feketék ügyvezető alelnöke is megerősítette.

"Valóban felmentettük az edzőket, és ennek oka a csapat eredménytelensége volt - mondta Tamon Attila. - Egyelőre nem tudom megmondani, hogy - ki lesz Nagy Tamás végleges utódja. Annyi biztos, hogy a hétfői foglalkozást Ott József irányítja majd, aki pécsi illetőségű szakember. Jelenleg két szakemberrel tárgyalunk, és ha minden jól alakul, akkor már a hét első napján megnevezzük azt az edzőt, aki a jövőben irányítja az együttest. "

Ott Józseffel, aki tavaly tavasszal Komlón edzősködött, ma egyeztetnek majd a futball-kft. vezetői.

Nagy Tamással azonban már tegnap közölte a Kft. ügyvezetője, Mészáros János, hogy hétfőn már nem ő tartja a csapat edzését.

"Az utóbbi időszak eredményei miatt nem lepett meg a kft. vezetőinek döntése, ám mivel a múlt héten egy beszélgetés alkalmával azt a visszajelzést kaptam, hogy ezt az évadot még nyugodtan végigdolgozhatom, valamennyire azért mégis csak váratlanul ért a telefonhívás - mondta Nagy Tamás. - Ettől függetlenül nincs ezzel semmi probléma, tudomásul veszem, hogy most így alakult a sorsom. Mészáros Jánossal megbeszéltem, hogy hétfőn leülünk, és átbeszéljük a válás részleteit. Bízom benne, hogy a kft. ugyanúgy korrektül kezeli majd ezt a helyzetet, mint én. Úgy gondolom, az utóbbi években tettem annyit a PMFC-ért, hogy békében váljunk el."

Schindler Szabolcs (balra) évad közben érkezett, s eddig nem remekelt(Fotó: Mirkó István)
Schindler Szabolcs (balra) évad közben érkezett, s eddig nem remekelt(Fotó: Mirkó István)
Schindler Szabolcs (balra) évad közben érkezett, s eddig nem remekelt(Fotó: Mirkó István)

A 41 esztendős szakember, akinek irányításával 2003-ban feljutott az élvonalba a PMFC, tavaly pedig hetedik lett az első osztályban, ettől függetlenül állítja: a pécsi futballcég vezetői talán jobban tették volna, ha a szerdai, Vasas elleni mérkőzést még megvárják az edzőváltással.

"Noha jelen pillanatban valóban kieső helyen áll a csapat, ám a helyezések fordulóról fordulóra változhatnak - tette hozzá Nagy Tamás. - Ha szerdán legyőzzük a Vasast, akkor mi ugrottunk volna előre. De ezen már felesleges elmélkednem. Egyvalami mindenesetre biztos: a tizedik helyezett Diósgyőrtől lefelé mindenki nehéz helyzetben van, a hét csapatból egyelőre egyik sem érezheti magát biztonságban. A vezetők nyilván az új edző által adott új impulzusoktól remélik, hogy a csapat kikecmereg a gödörből. Remélem, döntésük beigazolódik, és továbbra is első osztályú csapat lesz Pécsett."

Nagy Tamás a problémákat mindenesetre már hónapokkal ezelőtt előrevetítette, akkor a kft. vezetőinek felajánlotta: vagy a keretet frissítsék fel, vagy a kispadon váltsanak. Nos, egyik sem történt meg, a megjósolt gondok pedig sújtják a csapatot.

"A télen jeleztem a vezetőknek, hogy mindenképpen támadó játékosokat kellene szerződtetni, és arról is beszéltem nekik, hogy a csapatnál óhatatlanul beáll majd egy stagnáló állapot - jegyezte meg a tréner. - A remélt igazolások azonban elmaradtak, és emiatt kérdéses volt, hogy a csapat túl tud-e jutni ezen a kritikus időszakon, vagy ami rosszabb, elkezd hátrafelé csúszni a tabellán. Sajnálom, hogy a rosszabbik eset következett be, ám hétfőn, amikor bemegyek elbúcsúzni az öltözőbe a srácoktól, emelt fővel lépem át a küszöböt, és ugyanúgy jövök ki. Nem mondom természetesen, hogy nem hibáztam, hiszen aki dolgozik, az ront is."

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

A hírek szerint a pécsi vezetők azon gondolkodnak, hogy Várhidi Pétert, az Újpest, a Videoton és a Nyíregyháza korábbi szakvezetőjét ültetik a kispadra. A lila-fehérekkel 1998-ban bajnoki címet nyerő szakember hallott már arról, hogy felmerült a neve Pécsett.

"Amíg a régi edzővel nem rendeznek minden kérdést, nem szeretnék beszélni erről az ügyről - mondta Várhidi Péter. - Egyelőre nincs semmiféle konkrétum. Hallottam róla, hogy azon gondolkodnak, megkeresnek majd, de egyelőre szó sincs a tárgyalások megkezdéséről. Magam is azon edzők közé tartozom, akiknek fontos a kollegialitás, vagyis tényleg azt szeretném, hogy tiszta viszonyok legyenek a Pécsnél." ---- T ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik