Kovács Péter nem tűri a nem százszázalékos hozzáállást

Információ InformációInformáció Információ
Vágólapra másolva!
2005.04.05. 19:44
Címkék
Kovács Péter, az Újpest FC társtulajdonosa kijelenti: támogatta Mészöly Géza vezetőedző döntését - olvasható Kovács Zoltánnak és Polonkai Attilának a tartalécsapathoz irányításáról a www.ujpestfc.hu-n, a klub hivatalos weboldalán.
Kovács Péter: Az aranyéremhez a nevekben erős keret kevés (fotó: Németh Ferenc)
Kovács Péter: Az aranyéremhez a nevekben erős keret kevés (fotó: Németh Ferenc)
Kovács Péter: Az aranyéremhez a nevekben erős keret kevés (fotó: Németh Ferenc)
Kovács Péter: Az aranyéremhez a nevekben erős keret kevés (fotó: Németh Ferenc)
Kovács Péter: Az aranyéremhez a nevekben erős keret kevés (fotó: Németh Ferenc)
Kovács Péter: Az aranyéremhez a nevekben erős keret kevés (fotó: Németh Ferenc)
Az alábbiakban a lilák első emberének az interneten közölt nyilatkozatát szó szerint idézzük:

"Kovács Zoltán és Polonkai Attila kizárása a profi keretből elsősorban sportszakmai döntés, amelyet azonban tulajdonosként én is támogattam, ugyanis az Újpest FC tulajdonosai nem szólnak bele a szakmai döntésekbe - mondta Kovács Péter. - Nemcsak a tulajdonosok, hanem a szurkolók is elvárják a bajnoki cím megszerzését, de mindenkinek be kell látni, az aranyéremhez a nevekben erős keret kevés."

"Tisztelem, becsülöm játékosainkat azért, mert a nehezebb időszakban sem gondoltak arra, hogy feljelentsék a klubot, de nem tűröm a nem százszázalékos hozzáállást. Tény, hogy az Újpest az elmúlt tíz meccsen, Kovács Zoltán visszatérése után a lehetséges harmincból 13 pontot szerzett, csatársorunk teljesítménye kritikán aluli."

"Kovács Zoltánnak, mint az Újpest FC legnevesebb labdarúgójának nem csak küzdenie kell, hanem eredményesen is futballozni, azaz gólt szerezni és gólpasszt adni. Személy szerint semmi problémám Kovács Zoltánnal vagy Polonkai Attilával, de a szemléletváltást végig kell vinnünk, és ez alól senki sem lehet kivétel."

"Kovács Zoltán és Polonkai Attila előtt nyitva az út az első kerethez, de csak abban az esetben, ha hozzáállásuk és formájuk megváltozik. Fontosnak tartom, hogy labdarúgóink megértsék, hogy a mai nem ellenük, hanem a klub mellett hozott döntés volt. Talán ennél is fontosabb, hogy a többiek ne attól tartsanak, hogy ők is áldozatul eshetnek egy ilyen büntetésnek, hanem arra kell törekedniük, hogy bebizonyítsák, kiváló első osztályú sportolók."

"Nem tudom elfogadni, hogy a labdarúgók különböző kifogásokat keresnek: ha van pénz, az a baj, ha nincs, akkor meg az, ha van műfű, akkor az jelenti a problémát, ha nincs, akkor pedig az. Soha senkit nem hallottam még arról nyilatkozni, hogy formahanyatlásom van, és még azt sem mondta egyetlen labdarúgó sem, hogy azért kért cserét a második félidő közepén, mert elkészült az erejével, és jöjjön helyette a friss erő."

"Tulajdonosként úgy gondolom, hogy az Újpest FC-nek a jelenlegi játékoskeretével versenyben kellene lenni az aranyéremért - főleg úgy, hogy legfőbb riválisaink is botladoznak -, de az eredmények mégsem jönnek. Többször elmondtam már, hogy elsősorban nem sziporkázó játékot várok a csapattól, hanem azt, hogy a tizenegy futballistánk egymásért küzdve kaparja ki a győzelmet. Ez az alap."

"Érkezésünkkel az Újpest FC-nél javult a gazdasági helyzet, a klubnak hosszú idő után sikerült elérnie, hogy ne tartozzon játékosainak és a beszállítóinak, továbbá mindennemű köztartozását rendezze. Jelenleg mindenki napra pontosan kapja járandóságát. Miután azonban az Újpest FC gazdasági vállalkozás, tulajdonosként továbbra sem tűröm el, hogy az alkalmazottak gyatra produkcióval rukkoljanak elő."

"Korábban azt nyilatkoztam, hogy az edzői stáb tizenegy vereség ellenére is marad a bajnokság végéig. Ezt ezúttal is szeretném megerősíteni, de miután a trénerek szerződése nyáron lejár, az eredmények tükrében fogunk nekik újabb ajánlatot tenni. Ezzel tisztában vannak Mészöly Gézáék is, éppen ezért nem vonom kétségbe, hogy minden döntést az eredményesség javítása érdekében hoznak meg."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik