A jó csatár aranyat ér

HAVASRÉTI BÉLA, SINKOVICS GÁBORHAVASRÉTI BÉLA, SINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.08.21. 23:29
Címkék
A korábbi forróság után meghökkentően hűvös, szeles idő köszöntött Győrre, ám az ETO szurkolóinak nemcsak ettől futkosott hideg a hátukon.


A kedvencek rúgtak két gólt az első félidőben, miközben a vendég Pécs cserébe kidolgozott legalább négy százszázalékos helyzetet. A széltől támogatott Győr kezdett óvatosabban, az első veszélyes akciót a vendégek vezették, mintegy megadva a meccs alaphangulatát, hogy aztán egy pillanattal később már a vezetést ünnepelje a zöld-fehér csapat… Az az együttes, amely borzasztóan kezdte az idényt a Fradi elleni mérkőzés első félidejében bekapott négy találattal, hogy aztán onnan álljon fel és kezdjen el futballozni. Így volt ez az idénynyitó második felvonásában, majd Debrecenben (bravúros győzelem a Loki ellen…), és úgy tűnik, a gólgyártás most sem állt meg. Az más kérdés, hogy a látogatók idegesen mehettek be az öltözőbe azzal a tudattal, hogy semmivel sem játszanak rosszabbul a hazaiaknál, viszont képtelenek a kapuba találni a tökéletesen kidolgozott ziccerek után.

A gyôriek csatára, Igor Nicsenko (balra) közelrôl tanulmányozhatta, hogy milyen labdával játszottak a Pécs elleni mérkôzésen
A gyôriek csatára, Igor Nicsenko (balra) közelrôl tanulmányozhatta, hogy milyen labdával játszottak a Pécs elleni mérkôzésen
A gyôriek csatára, Igor Nicsenko (balra) közelrôl tanulmányozhatta, hogy milyen labdával játszottak a Pécs elleni mérkôzésen
A második félidőben, ha lehet, még hűvösebb lett, olykor az eső is spriccelt föntről, ám ez nem zavarta a két csapatot, mind a Pécs, mind a Győr igyekezett gólhelyzeteket kialakítani, és ha nem is volt látványos a mérkőzés, a drukkerek, akik egyébként majdnem végig csendben figyelték az eseményeket, nem unatkoztak. A vendégek teljesen egyenrangú partnerei voltak az ETO-nak, és ha a kapu előtt jobban koncentrálnak, talán pontot rabolhattak volna. Ám a kapu előtt határozottabb zöld-fehérek begyűjtötték az újabb három pontot, és egyértelműen az élboly nyomába eredtek. Ami a pécsieket illeti, Nagy Tamás ügyes kis csapatot rakott össze, amely egészen biztosan sok meglepetést okoz majd a bajnokság során. Igaz, ezúttal nem sikerült… ---- 3. perc: Tóth Péter 30 méteres szabadrúgása után a labda a pécsi kapu előterében tartózkodó Vincze Ottó fejéről a keresztlécre vágódott, a visszapattanó labdát pedig a szemfüles Nicsenko három méterről ballal a kapuba továbbította.
1-0
26. perc: A vendégek saját maguknak készítettek elő egy újabb győri gólt: Vincze Ottó pontos átadásával Peric lépett ki, de Szekeres felesleges visszahúzta a győri csatárt. A leállított labdát Jäkl Tóth Péter elé gurította, aki 20 méterről ballal hatalmas lövést zúdított a pécsi kapu bal oldalába.
2-0
32. perc: A már eddig is több helyzetet elpuskázó pécsiek egyik legnagyobb lehetőségüket hagyták kihasználatlanul: Horváth Gy. csípett el egy eladott labdát, majd 12 méterről a kiinduló Sztevanovics mellett jobbal el is lőtte azt, de a befutó Vincze Gábor az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni.
74. perc: Stark tört előre, majd 25 méterről jobbal hatalmas lövést zúdított a pécsi kapu irányába, s a labda éppen hogy csak elzúgott a keresztléc felett. ---- Nagyon jó csapatot győztünk le helyenként akadozó játékkal, de végül is magabiztosan.
Reszeli Soós István a Győr szakmai igazgatója

Mindent és semmit? A játékkal mindent, az eredménnyel pedig semmit!
Nagy Tamás a Pécs vezetőedzője


Játékvezető értékelés

Játékvezető: Bede Ferenc (8). Jól követte a játékot, megfelelő volt az együttműködése asszisztenseivel. Kisebb hibáktól eltekintve jól vezette a mérkőzést.
Asszisztensek: Gaál B., Boda


Fény és árnyék

A nyáron Győrött gondoltak egy merészet, s úgy döntöttek, hogy a juniorbajnokságban nem az első csapatból kimaradó játékosokat, sokkal inkább az U19-es gárda legjobbjaiból összeállított együttest fogják szerepeltetni. Nos, az újítás bevált: az eddigi három mérkőzésen 7 pontot szerzett a csapat.

Árnyék ezúttal a sajtó számára fenntartott helyen volt. A szombat esti mérkőzésre már nem "jutott" világítás, leszerelték a fénycsöveket, és mindössze a játéktérről beszűrődött fény segítette a sajtómunkások dolgát. Mondhatnánk azt is, az újságírók szinte sötétben végezték a munkájukat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik