Egy pont is jó a vendégeknek

TÓTH PÉTER, VARGA T. RÓBERTTÓTH PÉTER, VARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2003.09.20. 23:38
Címkék
Úgy tűnik, Tüske Roland megkapta élete második nagy lehetőségét. A Haladás csatára egyszer már kipróbálhatta magát idegenlégiósként, ám a brazil Athlético Paranaense csapatánál nem járt túl sok sikerrel  ezt azért jelenthetjük ki, mert Dél-Amerikában bajnoki mérkőzésen egyszer sem lépett pályára&
Ám a támadó a hazatérte után nem keseredett el, elkezdte lőni a gólokat, s erre Spanyolországból is felfigyeltek: információink szerint ugyanis az egyik első ligás klub vezetői két alkalommal már meg is nézték a támadót, s amit láttak, felettébb tetszett is nekik. Nem csoda, hiszen Tüske Roland a Videoton ellen kétszer, a Debrecen ellen pedig egy alkalommal volt eredményes, és bár a Megyeri úton nem voltak jelen a spanyol vezetők, úgy tudjuk, a jövő héten még megtekintik kiszemeltjüket, s ha akkor sem csalódnak, akár már télen szerződtetik őt.
Tüske Roland tehát nagy lehetőség előtt áll, mint ahogy a sorstól óriási esélyt kapott a jelenlegi csapata, a Lombard is, hogy legyőzze az Újpestet. A két csapat ötvenedik, Megyeri úton lejátszott összecsapásán ugyanis egy félidőn keresztül emberelőnyben futballozhattak Gujdár Sándor tanítványai. A 12. percben történt ugyanis, hogy Tamási Zoltán 15 (!) másodperc leforgása alatt gyűjtött össze két sárga lapot, és ezután mehetett is zuhanyozni – ha egyáltalán szükség volt erre, merthogy e rövid idő alatt nem nagyon izzadt meg a pályán.
Mielőtt az újpestiek Makai János játékvezetőt kezdenék okolni, tegyük hozzá, a bíró mindkét ítélete teljesen jogos volt, bizonyítja ezt az is, hogy a lilák védője egy másodpercig sem reklamált, inkább a döntést tudomásul véve, magára haragudva sétált az öltözőbe.
Fájdalom, a szünetig hátralévő időben túl sok izgalmas jelenetnek nem lehettünk tanúi, merthogy sok helyzet nem alakult ki a két kapu előtt – legalábbis ami tudatos akció után következett volna. Mert egy-egy védelmi megingást követően veszélybe kerültek a kapuk (meglepetésre többnyire a szombathelyi Balogh Tamásé), ám emiatt inkább a védőket okolhatjuk, mintsem a hazai támadókat dicsérhetnénk. Ráadásul az amúgy sokat hajtó és csapata szinte minden terhét magára vállaló Kovács Zoltánnak sem volt szerencséje, mert kétszer is nagy helyzetben hibázott. Ezt pedig tíz emberrel nem engedhette meg magának az Újpest…
A szünet után aztán nem csupán a két csapat, a játék képe is fordult: az Újpest átvette az irányítást, és szinte végig a támadótérfélen tartotta a labdát. Meglepő volt, hogy a Haladás azután sem igyekezett igazán gólt szerezni, miután emberelőnybe került. Horváth Róbert kiállítása után pedig egyenesen feladta annak a lehetőségét, hogy ezen az estén betaláljon Vlaszák Géza kapujába. Teljesen védekezésre álltak be a szombathelyiek, és igyekeztek megtartani azt az egy pontot, amiért jöttek.
Végül ez sikerült is nekik, annak ellenére, hogy Kovács Zoltánék előtt több gólszerzési lehetőség is adódott, sőt az újpestiek csapatkapitánya egy alkalommal a kapufát is eltalálta. Összegezve: ha csak az eredményt nézzük, a szombathelyiek lehetnek elégedettek, ám mivel több mint 45 percen keresztül emberelőnyben játszottak, ebből a találkozóból többet is kihozhattak volna...

Farkas Balázs hiába küzdött, ezen a napon ô sem bírt a szombathelyiekkel
Farkas Balázs hiába küzdött, ezen a napon ô sem bírt a szombathelyiekkel
Farkas Balázs hiába küzdött, ezen a napon ô sem bírt a szombathelyiekkel
Percről percre

10. perc: Szabó Zoltán passzolt jobbra Somfalvinak, aki a tizenhatos és az oldalvonal közül egyből centerezett, Tüske nyolc méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
12. perc: Tamási Zoltán előbb a felezővonal közelében szabálytalankodott sárga lapot érően, majd alighogy a vendégek elvégezték a pontrúgást (úgy 15 másodperccel később), az oldalvonal mellett megiramodó Tóth Pétert akasztotta, Makai János játékvezető pedig abszolút jogosan ismét felmutatta neki a sárga lapot – no, meg kiállította az újpestiek védőjét. Szabó Zoltán végezte el a szabadrúgást, a beívelését követően a labda a keresztléc tetejéről pattant az alapvonalon túlra.
23. perc: Farkas Balázs végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, jókora lökete a kapu közepébe tartott, Balogh Tamás gond nélkül a mezőnybe öklözött.
34. perc: Farkas Balázs szabadrúgása után a tömörülő szombathelyi védők egyike kifejelte a labdát, Polonkai kapásból próbálkozott lövéssel: a labda a földre, majd az ötösön belül helyezkedő Nagy Gáborhoz pattant, aki keresztbe adott, Kovács Zoltán pedig az üres kaputól három méterre luftot rúgott…
39. perc: Polonkai, Simek akció végén Kovács Zoltán tíz méterről a jobb kapufa mellé csavarta a labdát.
58. perc: Farkas Balázs passzolt a kapunak háttal álló Kovács Zoltánhoz, aki lefordult volna őrzőjéről, Horváth Róbertről, csakhogy a szombathelyi védő ebben szabálytalanul megakadályozta. Makai felmutatta a sárga lapot, és mivel a szombathelyi játékosnak is volt már ebből a színű kártyából egy, mehetett zuhanyozni.
64. perc: Kovács Zoltán fordult le Lőrincről, a balösszekötő helyéről, 14 méterről ballal laposan lőtt, a labda a bal kapufáról a mezőnybe pattant. Balogh kapusnak esélye sem lett volna védeni.

Mestermérleg

Mezey György az Újpest szakmai igazgatója:

Jó mérkőzést játszottunk, az első félidőben emberhátrányban nem tudtuk felvenni a játék ritmusát. A szünet után jól teljesítettünk, helyzeteink alapján nyernünk kellett volna.

Gujdár Sándor a Haladás vezetőedzője:
Az első félidőben óriási lehetőséget szalasztottunk el azzal, hogy előnyben nem tudtunk gólt szerezni. A folytatásban várható volt, hogy tőlünk is kiállítanak valakit. Rászolgáltunk az egy pontra.

Fény és árnyék

Meglepő, ám igaz: a zöld-fehér szombathelyi és a lila-fehér pesti szurkolók hosszú évek óta jó barátságban vannak egymással. Ez szombaton például abban mutatkozott meg, hogy a drukkerek egy rossz szót sem szóltak egymásra, sőt, a vendégszektorban egy magyar zászlót is felfedezhettünk, amelynek közepén az Újpesti TE felirat volt látható. Így is lehet…

Furcsán mutatott az eredményjelző felőli rövidebb lelátó a Megyeri úton: egy Ultra Viola Bulldogs transzparensen kívül ugyanis csak üres székeket láthattunk. Tudott, a ferencvárosi meccsen történt szurkolói rendbontás miatt a D-jelű szektort két mérkőzés idejére bezárták, így az énekelni és drukkolni kívánó ultráknak két szektorral arrébb kellett költözniük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik