Kikínlódott Loki-győzelem

K. T.K. T.
Vágólapra másolva!
2003.03.01. 20:59
Címkék
A semleges néző nehezen tudta volna eldönteni, melyik csapat harcol majd tavasszal a Borsodi Ligában a dobogóra kerülésért, és melyik vitézkedik az NB II-ben, ugyanis mindkét együttes piros-fehér szerelésben lépett pályára, és a DVSC igazából játékban sem tudta felülmúlni ellenfelét, a Baktalórántházát.
DVSC–Baktalórántháza 1–0 (0–0)
Debrecen, 1000 néző. V: Orosz
DVSC: Tomic (Balogh J.) – Kiss Z., Éger (Máté), Szekeres (Flávio Pim), Selymes (Hanák) – Dombi (Belényesi), Vincze G., Habi, Sketiani (Böőr) – Sumudica (Dávid), Andorka (Kolbe)
G: Vincze G.
DVSC–Baktalórántháza 1–0 (0–0)
Debrecen, 1000 néző. V: Orosz
DVSC: Tomic (Balogh J.) – Kiss Z., Éger (Máté), Szekeres (Flávio Pim), Selymes (Hanák) – Dombi (Belényesi), Vincze G., Habi, Sketiani (Böőr) – Sumudica (Dávid), Andorka (Kolbe)
G: Vincze G.
Jóllehet a találkozó jelentős részében a debreceniek birtokolták a labdát, gólhelyzetig csak ritkán jutottak. A győztes találatot a meccs hajrájában Vincze Gábor szerezte, aki Böőr Zoltán középre adása után fejelte a kapu bal felső sarkába a labdát. Más említésre méltó esemény nem történt a kilencven perc során, ami azért szomorú a házigazdák szempontjából, mert az eredeti futballnaptár szerint szombaton már tétmérkőzést kellett volna vívnia a Lokinak…
Nos, ami késik, nem múlik, hiszen jövő héten fontos összecsapás vár Szentes Lázár együttesére; szerdán a Matáv Sopront fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A mérkőzést egyébként a Vágóhíd utcai pályán rendezik meg, és mint a szervezőktől megtudtuk, mindössze négyezer belépőjegyet árusítanak majd, mivel a rendőrségi bejárás után megállapították: biztonsági okokból több nézőt nem engedhetnek a lelátóra. Technikai okok miatt a találkozó napján csupán egyetlen pénztár lesz nyitva, ezért a klub vezetői azt ajánlják a szurkolóknak, hogy hétfő déltől a szokott helyeken elővételben vásárolják meg a belépőt.
Szentes Lázár vezetőedző egyébként a Baktalórántháza elleni kilencven perc után elmondta: nem lepte meg az, amit látott, vagyis számított rá, hogy csapata nehezen töri fel az ellenfél védelmét. Abból a szempontból mindenképpen hasznosnak ítélte a meccset, hogy szerinte a Matáv Sopron is hasonló felfogásban játszik majd szerdán, amikor minden bizonnyal pályára lép majd Sándor Tamás is, aki kihagyta a szombati találkozót.
"Szerdán a nyíregyháziak elleni edzőmeccsünkön rúgást kaptam a térdemre, és egy kicsit az Achilles-inam is fáj – panaszolta a debreceni labdarúgó. – Edzeni tudtam, ezért is reménykedem abban, hogy a Sopron elleni meccset nem kell kihagynom.”
Sándorral ellentétben Bajzát Péter biztosan nem kap szerepet a Sopron ellen, mivel a gólerős csatár az olimpiai válogatott edzőtáborozása során szerzett sérüléséből még mindig nem gyógyult fel teljesen. A támadó mellett kérdéses Bernáth Csaba játéka is, aki az elmúlt napokban lázas beteg volt.
A szurkolók hiába lettek volna kíváncsiak a szombati gyakorlómérkőzésen Jiri Vávra produkciójára, a cseh futballista már biztosan nem lesz a DVSC labdarúgója; a játékos ugyanis az egyik tréningen megsérült, és már haza is utazott. Megegyeztek viszont a klub irányítói Dávid Zoltánnal, a csatár Dunaújvárosból igazol Debrecenbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik