Vér, verejték és könnyek

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.07.09. 18:07
Címkék
Beleszaladunk a torkolattűzbe: ma kezdetét veszi az egyenes kieséses szakasz. A vájárok előkészítették a lövészárkokat, a csajok teljes páncélzatban...

Beleszaladunk a torkolattűzbe: ma kezdetét veszi az egyenes kieséses szakasz. A vájárok előkészítették a lövészárkokat, a csajok teljes páncélzatban várják az első lövést, a Kötényblog pedig felveszi a katonai sisakot, és bekúszik a tűzvonalba, mint Robert Capa. Előtte azonban még megmutatjuk a harci indulót is, az ember mégse mehet motiválatlanul a frontra.Beleszaladunk a torkolattűzbe: ma kezdetét veszi az egyenes kieséses szakasz. A vájárok előkészítették a lövészárkokat, a csajok teljes páncélzatban várják az első lövést, a Kötényblog pedig felveszi a katonai sisakot, és bekúszik a tűzvonalba, mint Robert Capa. Előtte azonban még megmutatjuk a harci indulót is, az ember mégse mehet motiválatlanul a frontra.

A képen látható hölgy sajnos nem focizik. Alexis Jordannek hívják, szokták nevezni az új Rihannának is, mindjárt mindenki meg fogja hallani, miért. Azon kívül, hogy Kylie Minogue isteni feneke összeszorult ijedtében a konkurens láttán, azért fontos nekünk, mert az ő Happiness című dalát választotta a FIFA a 2011-es női vb hivatalos dalává.

„Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a Happiness-t választották a 2011-es női labdarúgó-világbajnokság hivatalos dalának” – nyilatkozta Alexis, aki személyesen is megnézett néhány meccset Németországban. „A FIFA Női labdarúgó-világbajnoksága egy nagyon különleges esemény, amely egyesíti és inspirálja az embereket, minden kultúrkörben, világszerte. A Happiness egy olyan dal, amely mindenkit megérint, és sugallja az egyik legnagyszerűbb érzésünket.”

Thierry Weil, a FIFA marketingigazgatója a hivatalos vb-dalok fontosságáról beszélt:

„A hivatalos dal nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy a rendezvényeink jellegzetességét megismertesse a futballszurkolókkal szerte a világon. Alexis Jordan Happiness-e egy nagyszerű dal, amely megragadja a női labdarúgás természetesen örömteli érzését a FIFA női labdarúgó-világbajnokságán."

Alexis kiadója, aSony Music magyarországi illetékesei a Kötényblog lelkes olvasói közé tartoznak, így e-mailben azonnal tájékoztattak minket arról (köszönjük), hogy a minap elkészült a dal videoklipje is, amely felidézi a csoportmeccsek legszebb pillanatait, s egy kis ízelítőt ad a németországi hangulatból annak is, aki nem tudott eljutni az eseményre. Íme a klip, alant meg a beharangozók, tessenek melegíteni a meccsekre!

Waterloo-e?

Anglia-Franciaország, 18:00, Leverkusen


A japánok ellen Smith kisasszonyékból előtört a jófajta bulldogpedigré, Asshole Cole-ék nyilván hüppögve bújtak a kanapé mögé, amikor a csajok megmutatták, hogyan is kell úgy küzdeni, hogy Sir Winston Churchill örömében füstkarikákat eregessen egy felhőn üldögélve. Épp jókor történt mindez: vérszegény játékuk alapján már kezdett tikkelni a szemünk, uramatyám, ezeknél ez tényleg genetikai. Thiney-ék ezzel szemben már a második meccsen napóleoni szellemben gyalázták az ellent, s ha Delie hozza a parádés meccsenkénti egygólos átlagát, akkor teljesen valid a kérdés: vajon William Hillen kívül elhiszi-e valaki, hogy esélyt adnak az ellenfélnek. Az angol csapat igen hézagos, a nagy öregek mellett számos fruska is szaladgál majd a pályán – a francia hadsereg válogatott ennél jóval homogénebb, klubszinten is sikeres, tehát alapvetően pompás előjelekkel vájhatják bele fuksziára lakkozott körmeiket a friss angol húsba. A Kötényblog indikátora trikolór: ma este a gallok örülhetnek, élükön Bruno Bini szövetségi kapitánnyal, aki szabad idejében Platini dublőreként tevékenykedik.

UPDATE: A hosszabbításban már kapkodtuk a levegőt, azt azonban nem gondoltuk volna, hogy épp Faye White lesz az angol női válogatott Southgate-je, s az ő kihagyott tizenegyesével búcsúzik az ismét későn ébredő Anglia. Good bye, ladies!

Sportvers kollégáék örömükben ódát is írtak a gall tyúkokhoz kakasokhoz.

Becsületbeli ügy

Németország-Japán, 20:45, Wolfsburg


A németek 15 meccs óta (!) veretlenek a világbajnokságokon, nyilván nem csapkodnák örömükben a földhöz magukat, ha ez most megszakadna, és a lelátóra szorulnának a saját vb-jükön. A japánok ellen hét győzelem és egy döntetlen a mérlegük, ez a széria vélhetően nem tölti el nyugalommal Szaváékat. Apropó, Szava és Ando, a két legnagyobb japán sztár is Németországban focizik, ez egyrészt azt jelenti, hogy egyetlen orrszőrük se maradhat titokban a vb-házigazdák előtt, másrészt pedig azt, hogy ők is funkcionálhattak afféle beépített ügynökként. A kérdés leginkább az, hogy a japán csajok, precíz és aprólékos passzaikkal, átverekedhetik-e magukat a német játékosok között. Prinzék ugyanis hetek óta pisilni is együtt járnak, csukott szemmel is érzik egymást a pályán, s míg az ázsiaiaknál kevés a nagy (értsd: Európában [el]ismert) egyéniség, addig a germánoknál jóformán minden posztra jut egy, akiért bármelyik szövetségi kapitány önként és dalolva vágatná le a kisujját. Tippünk szerint a németek kutya kemény meccsen ugyan, de beküzdik magukat a négybe, éspedig azért, mert amióta vége a Bundesliga legutóbbi szezonjának, valamennyi játékosuk idegeit kicserélték rozsdamentes hajókötélre, és nincs az a japán flex, ami akár csak egyet is szétvághatna belőlük.

UPDATE: 120 percnyi heroikus küzdelem után megtörtént az, amire senki sem számított: a németek kiestek. Marujama gólja kivégezte a nagy német vb-álmot. Bombameglepetés!

Hogy tetszik a vb-dal?

Ki mit tippel mára?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik