Busztragédia: a magyar bajnokságban és az Euroligában indul a Győr

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.09.11. 15:00
null
A győri játékosokat újra fel kell építeni (Fotó: Veres Viktor)
A magyar bajnokságban és az Euroligában indul a HAT-AGRO UNI Győr, a Közép-európai Ligában viszont nem - hangzott el az egyesület és a kosárlabda-szövetség vezetőinek szerdai győri megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón.

Fűzy András klubelnök elmondta: azért lépnek vissza a Közép-európai Ligában való részvételtől, mert a hétvégén történt baleset miatt nincsenek a játékosok az induláshoz megfelelő fizikai és lelkiállapotban. Az első meccs ugyanis szeptember 28-án lenne, az pedig túl korai. A magyar szövetség tájékoztatása szerint öt csapatnak (ZTE, Szekszárd, Cegléd, Vasas, MTK-Budapest) ajánlották fel a KEL-ben való részvétel lehetőségét.

ADOMÁNYGYŰJTÉS

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége adománygyűjtést indít a szombaton buszbalesetet szenvedő győri női kosárlabdacsapat elhunyt edzője, Fűzy Ákos és klubigazgatója, Tapodi Péter családjának megsegítésére. Az MKOSZ alábbi, elkülönített alszámláján várja az adományokat: 10300002-20316431-49020504

A szövetség mellett a Győr is számlát nyitott, a felajánlásokat a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület Győri Női Kosárlabda Adományszámlájára lehet befizetni, melynek száma:
DUNA TAKARÉKSZÖVETKEZET 58600300-11221715

Az Euroliga november 7-én kezdődik, a Jekatyerinburg érkezik Győrbe. A magyar bajnokságban a középszakasz rájátszásának második körében kapcsolódnak be, november végén, december elején. Addig újra fel kell építeni a játékosokat, ezért új alapozást is végeznek majd. Az edzésekért egyelőre az eddigi másodedző, Szentendrei Áron és Barthalos István erőnléti edző felel.

Ami a csapattagok állapotát illeti, egyedül Daniella Diamant egészséges, ma már tréningezett is. Tullner Evelin számára, aki bokatörést szenvedett és a csigolyája is elmozdult, az egész szezon kiesett. Milica Ivanovics és Mansaré Manty három, Laklóth Anna és Dobos Ágnes két hét múlva kezdheti el a mozgást, Pénzes Kingára legalább három hét kényszerpihenő vár, míg Semsei Barbara rehabilitációja még két hétig tart. Koch Dóra kéztörésének gyógyulási ideje legalább nyolc hét, Czirják Noéminak hat, Samantha MacKaynek hat-nyolc hét kell az edzésekig. Kovács Krisztina felhagy a profi sporttal.

Elhangzott, hogy december 1-ig rövid távú szerződéssel még 1-es és 4-es posztra fognak igazolni, míg Török Barbara felkerül a junioroktól. Köszönetet mondtak az összes médiumnak a segítségért.

Tapodi Péter búcsúztatása péntek 16 órától lesz a győri Szabadhegyi temetőben, a temetésen utána már csak a családtagok vesznek részt. Szeptember 19–21. között Tapodi-Fűzy emléktornát rendeznek, amelyen a Pinkk Pécsi 424, a Sopron és saját költségen a Szpartak Moszkva fog részt venni. Jacques Rogge, a NOB leköszönő elnöke táviratban fejezte ki részvétét.

Mint ismert, szombaton a győri csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál összeütközött egy személyautóval. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházban hunyt el. Natasa Kovacsevicsnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett térd alatt a lábát.

A BALESETBEN ELHUNYTAK CSALÁDJÁT SEGÍTI AZ ETO-SZESE

Az ETO-SZESE vezetése úgy döntött, hogy a szerdai, PLER elleni találkozó teljes bevételét Tapodi Péter és Fűzy Ákos családjának megsegítésére ajánlja fel. Ezenfelül a bejáratnál egy urnát helyeznek el, ahova további adományokat várnak.

A csapat emellett a két sportember emlékére fekete mezben lép pályára – írja a kisalfold.hu.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik