N. T. 2021.06.29 16:52 Frissítve: 2021.06.29 17:03

Férfi kézi: idő előtt távozik a Veszprém vb-győztes átlövője – hivatalos

Nikolaj Markussen távozik a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatából, és hazatér Dániába, miután ötéves szerződést írt alá a Holstebróval.

 

Markussen (a labdával) távozik Veszprémből (Fotó: Szabó Miklós)

A korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy Markussen veszprémi szerződésének lejártával, 2022 nyarától erősíti a Holstebrót, a dán klub azonban arra számolt be a hivatalos honlapján, hogy már a következő idényben számíthat a 32 éves, 212 cm magas balátlövőre. Valószínűleg a Veszprém sem marasztalta a mostani idény után Markussent.

Ez egy nagy nap a klub életében. Öt évre leigazoltunk egy nemzetközileg is elismert játékost. Nikolaj Markusen személyében egy igazán tapasztalt kézilabdázót sikerült megszereznünk, aki kivételes képességekkel rendelkezik. Büszkék vagyunk rá, hogy minket választott” – mondta a TTH igazgatója, John Mikkelsen a dán válogatottal 2019-ben vb-címet szerző Markussen megszerzéséről.

Markussen a mostani idényben az NB I-ben 21 mérkőzésen összesen 45 gólt dobott, a Bajnokok Ligájában pedig 24-szer volt eredményes.

Mint ismert, a Veszprém az elmúlt idényben második lett a Szeged mögött a bajnokságban, a BL-ben pedig a Nantes-tal szemben elbukta a negyeddöntőt. Ezek után menesztették David Davis vezetőedzőt, Nagy László sportigazgató pedig további gyökeres személyi változásokat lengetett be.

A bakonyi klub péntek 10 órától sajtótájékoztató keretében számol be a csapatot érintő fejleményekről.

2023.01.29 14:07:39

Kézilabda nemzetisport.hu

Chema Rodríguez együttese nagy hajrával egyenlített a rendes játékidőben, de végül nem lett meg a győzelem.

2023.01.28 20:42:18

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ha aztán e traumákat feldolgozzuk, ha a leginkább érintettek megfogadják, hogy ilyet többé soha, akkor vegyünk egy nagy levegőt, emeljük fel a fejünket, és rögzítsük: hé, megint ott vagyunk a vb-n a világ nyolc legjobbja között!