A Szeged Veszprémben is győzött, megnyerte a bajnokságot!

NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.06.05. 18:18
A férfi kézilabda NB I bajnoki döntőjének visszavágóján a Veszprém nem tudta ledolgozni a Szegeden összeszedett hátromgólos hátrányát – a vendégek sokkal jobb játékkal nemcsak a visszavágót nyerték meg, hanem a bajnoki címet is.
Szegedi bajnoki ünnep a szombati diadal után (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Szegedi bajnoki ünnep a szombati diadal után (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

FÉRFI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
TELEKOM VESZPRÉM–MOL-PICK SZEGED 36–37 (14–15)
Veszprém, 4900
néző. V: Kiss O., Bíró Á.
VESZPRÉM: CORRALES – Lékai 2, J. Omar 3, B. Blagotinsek 1, Ligetvári, Moraes 1, Manaszkov 7. Csere: Cupara (kapus), A. NILSSON 4, Markussen, Ligetvári, Gasper Marguc 4, Nenadics 4 (1), MAHÉ 9 (3), Maqueda 1. Edző: David Davis
SZEGED: MIKLER – B. RADIVOJEVICS 6 (3), KASPÁREK 5, BOMBAC 4, Bánhidi 3, Bodó 1, J. KӒLLMAN 5. Csere: Alilovic (kapus), J. CANELLAS 4, GABER, Sostaric 4, Bajus, M. Stranovsky 1, Ifj. Rosta M. 1, MACKOVSEK 1, Zsitnyikov 2. Edző: Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–3. 7. p.: 4–3. 11. p.: 8–6. 18. p.: 8–12. 24. p.: 11–14. 29. p.: 13–14. 32. p.: 14–18. 40. p.: 21–22. 44. p.: 24–26. 46. p.: 27–28. 48. p.: 27–30. 54. p.: 31–34. 58. p.: 34–34
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.
Bajnok: Szeged, kettős győzelemmel
MESTERMÉRLEG
David Davis:
– A Szeged mindkét meccsen jobb volt. Nehéz volt ez az idény, mégis a lehető legjobb formában érkeztünk erre a párharcra. Ahogy decemberben, úgy májusban sem tudtuk azt hozni, amit vártak tőlünk, és ugyanez igaz a döntőre. Kiábrándító ez a tendencia. Nekem a kézilabda az életem, ezért különösen fájdalmas ez a vereség. Előre kell néznünk, ez a legjobb megoldás.
Juan Carlos Pastor: – Elég nehéz egy barát ellen játszani, és legyőzni. Az volt a kulcsa a győzelmünknek, hogy szinte végig vezettünk. Védekezésben sok problémánk volt, Bánhidi piros lapot kapott, Mackovsek bokája megsérült, de támadásban ellensúlyoztuk a hiányosságainkat. Az ilyen rangadók különösen jól szolgálják a sportágat, remélem, hogy Veszprémben is tovább folytatódik a megkezdett munka. A bajnoki címet a családomnak szeretném ajánlani, mert öt hónapja nem voltam otthon, Spanyolországban.

ÖSSZEFOGLALÓ

2019. december 7.

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata ekkor fogadta legutóbb a Mol-Pick Szegedet nézők előtt a Veszprém Arénában, ami azt jelenti, hogy a drukkerek másfél év után térhettek vissza a csarnokukba az ősi rivális ellen. Akkor 29–28-ra nyert David Davis együttese, de ezzel az egygólos sikerrel ezúttal egészen biztosan nem lettek volna elégedettek a hazaiak, ugyanis a győzelem önmagában nem volt elég ahhoz, hogy megnyerjék a bajnokságot, le kellett dolgozniuk a szegedi háromgólos hátrányt.

Hol finomabban, hol durvábban, de a szurkolók között már a csarnokon kívül ment a zrikálás, ahogy egy tisztességes rangadón, viszont különösen szép gesztus volt a szegedi szurkolóktól, hogy a találkozó előtt megkoszorúzták Marian Cozma csarnok mellett álló szobrát, majd hosszan skandálták a 2009 februárjában meggyilkolt legendás román beálló nevét. Van, amikor nem számít a rivalizálás...

A szerdai összecsapás alapján nem igazán lehetett látni, a pályán mi lehet az a játékelem, az a tényező, amivel a bakonyiak képesek lesznek megfordítani a párbajt, hiszen ezek a csapatok már túl jól ismerik egymást. De elég volt csak fél percig hallgatni a hazai drukkerek hangorkánját, hogy mindenki számára tiszta legyen: ez a faktor most a hazai tábor lehet.

A megilletődötten kezdő Veszprém nem hagyta, hogy elsodorja a vendégek lendülete, de a Szeged kézben tartotta a meccset, és ugyan nem nyújtott extrát, nem is volt rá szüksége, mert a hazaiakon nem lehetett érezni, hogy haraptak volna. Nem pörgették a játékot, nem estek neki a riválisnak, amelynek így az első félidő felére már négygólos volt az előnye (8–12). A Szeged gyorsabban játszott, fegyelmezettebben védekezett, akkor váltott ütemet, amikor akart és amikor tényleg szükség volt rá, és a hozzáállása alapján úgy tűnt, jobban akarja a sikert.

Juan Carlos Pastor remek taktikai húzással csapatát már korán átállította hét a hat elleni támadásra, amivel a Veszprém láthatóan nem tudott mit kezdeni. De hiába nyerte meg az első harminc percet a Szeged, lélektanilag mégis a Veszprém mehetett előnnyel a szünetre, ugyanis az összecsapás 29. percében piros lappal végleg kiállították a vendégek legfontosabb játékosát, az addig három gólt szerző, világklasszis Bánhidi Bencét. Ráadásul, ha szigorú is volt az ítélet, megadható, mert a magyar válogatott beálló védekezésnél fejen találta Kentin Mahét, más kérdés, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzésen talán lehetett volna enyhébb döntést is hozni.

És ha addig nem is lehetett érezni, hogy a Veszprém mivel tudná a maga javára fordítani a párbajt, Bánhidi kiválása új helyzetet teremtett, felcsillant a remény, hogy a félidei egy- és összesen már négygólos hátrányból esetleg mégis fel lehet állni.

De a Szeged ezt nem így gondolta, nem esett össze kulcsembere kiválása után, és keményen kezdte a második félidőt is, a hazaiak csak foggal-körömmel, gólról gólra lassan próbálták ledolgozni a hátrányukat, mérsékelt sikerrel. A 41. percben volt némi kakaskodás, ami nélkül nem is pöröghet le egy Veszprém–Szeged rangadó, az egyik vendégtámadásnál Andreas Nilsson leszedte a levegőből Dean Bombacot, amiért meg is kapta a megérdemelt két percét.

A Szeged taktikusan visszavett a tempóból, elnyújtotta a támadásait, az idő telt, és a Veszprém nemhogy nem tudta a maga javára fordítani a meccset, a második félidő felére még egyenlítenie sem sikerült. Sőt, az utolsó tíz percre négygólos vendégelőnnyel fordultak a felek (27–31), és mikor újabb öt perc elteltével sem csökkent a különbség, mert a Szeged minden egyes hazai gólra válaszolni tudott, már érezni lehetett, hogy a bajnoki trófea idén át fog költözni a Tisza partjára.

Ha a szezon során tudott is olykor ellenállhatatlanul játszani a Veszprém, fölényesen és nagyon magabiztosan nyerte meg az alapszakaszt, öt perc alatt nem tudott megfordítani hétgólos (azaz a kapott gólok miatt már nyolcgólos) hátrányt, sőt, még az sem volt biztos, hogy meg tudja-e nyerni az idény utolsó meccsét. A találkozó vége előtt másfél perccel sikerült egyáltalán egálra hoznia az állást (34–34), de ez már nagyon későn volt. A vége 36–37 lett, ami azt jelentette, hogy a bajnoki trófea kettős győzelemmel teljesen megérdemelten a Mol-Pick Szegedhez került – 1996, 2007 és 2018 után, története során immár negyedszer.

Ahhoz a Szegedhez, amelyről az idény közben, mikor a járvány tizedelte a keretet, talán senki sem gondolta volna, hogy fel tud állni, és újra fel tud ülni az NB I-es trónra, és amely játékával igazolta, hogy az elkövetkező évek az eddigieknél és kiélezettebb küzdelmet hoznak majd a magyar bajnoki címért. Most már csak arra vagyunk kíváncsiak, ez a szegedi gárda mire lesz majd képes a Bajnokok Ligájában.

DAVIS: KIÁBRÁNDÍTÓ ITTHON ELBUKNI

BÁNHIDI: ORDÍTOZTAM, MUTOGATTAM A LELÁTÓRÓL A TÖBBIEKNEK

„AHOGY A MESTER ELMONDTA, MINDENT ERRE A KÉT MECCSRE TETTÜNK FEL”

Kentin MAHÉ, a Veszprém irányítója: – Jobb volt a Szeged, nem vitás. A két mérkőzés alatt nem tudtuk megmutatni, mire is vagyunk képesek. Biztosíthatok mindenkit, jövőre mindent megteszünk azért, hogy visszaszerezzük Veszprém városának az aranyérmet, efelől ne legyen kétsége senkinek.
Petar NENADICS, a Veszprém irányítója: – Egyszerűen jobb volt a Szeged a döntőben, megérdemelte ezt az aranyérmet. Köszönjük a szurkolóknak a támogatást, nagyon nehéz volt ez az idény. Rettentően csalódott vagyok, hogy nem jutottunk be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, és még a bajnokságot sem sikerült megnyernünk, ez mindenképp csalódás. Néha buknod kell, hogy megújulhass. Remélhetőleg a következő évad már sikeresebb lesz.
BODÓ Richárd, a Szeged balátlövője: – Komoly ellenfelet sikerült két vállra fektetni. Ahogy a mester elmondta, mindent erre a két meccsre tettünk fel. Óriási élmény volt Jonas Källmannal együtt játszani, neki szeretném dedikálni a bajnoki címet.
MIKLER Roland, a Szeged kapusa: – Rettentő nehéz meccs volt. Ötszörös magyar bajnok lehetek, és ez számomra nagyon nagy dolog. Tudtuk, a három gól határeset, ám százhúsz perc alatt jobbak voltunk, megérdemelten lett miénk az arany. A kulcs az volt, hogy csapatként tudtunk igazán nagyot alkotni.
Joan CANELLAS, a Szeged irányítója: – Az első tizenöt percben úgy tűnt, nagyon hosszú és nehéz lesz a visszavágó, de szerencsére jól menedzseltük ezt a meccset, főleg a védekezésünket kell kiemelni. Jól játszottunk, így győzelemmel, bajnokként búcsúzhatok. Azért jöttem Magyarországra, hogy kupákat nyerjek, bajnok legyek, ezt a célomat sikerült megvalósítani. Tavaly nem volt rá esélyünk, miután törölték az egész idényt. Nagyon élveztem ezt a három évet Szegeden, ahogy a családom is, nagyon megfogott az a szenvedély, amelyet a veszprémi és a szegedi szurkolók mutatnak a egymás iránt.
BÁNHIDI Bence, a Szeged beállója: – Olyan idényünk volt, amilyenre senki sem számított. Nem tudtuk normálisan edzeni, játszani, de ez a trófea mindannyiunkat kárpótol. A lelátón eltöltött harminc perc életem legnehezebb fél órája volt. Borzasztóan éreztem magam, hogy nem tudok segíteni a csapatnak. Ha elveszítettük volna a döntőt, magamat hibáztattam volna, ám szerencsére a visszavágón sem lehetett kizökkenteni a srácokat. A nehéz pillanatokat együtt vészeltük át, a siker kulcsa az volt, hogy jobban tudtunk küzdeni a szurkolókért, a csapatért és a klubért.

A végeredmény
Bajnok: Mol-Pick Szeged (Mirko Alilovic, Bajus Brunó, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Dean Bombac, Joan Canellas, Matej Gaber, Nik Henigman, Jonas Källman, Stanislav Kaspárek, Kecskés Dániel, Luka Krivokapics, Borut Mackovsek, Mikler Roland, Nagy Tibor, Bogdan Radivojevics, Rea Barnabás, ifj. Rosta Miklós, Mario Sostaric, Luka Stepancic, Martin Stranovsky, Szilágyi Benjámin, Tóth József, Dmitrij Zsitnyikov. Edző: Juan Carlos Pastor),
2. Telekom Veszprém, 3. Grundfos Tatabánya KC, 4. Balatonfüredi KSE, 5. Csurgói KK, 6. Ferencvárosi TC, 7. Veszprémi KKFT, 8. SBS-Eger, 9. Sport36-Komló, 10. Budakalász Kzrt., 11. HE-DO B. Braun Gyöngyös, 12. Dabasi KC VSE, 13. Ceglédi KKSE, 14. Orosházi FKSE-Linamar
A Cegléd és az Orosháza kiesett az NB I-ből, a KTE-Piroska Szörp és a NEKA feljutott az élvonalba. A Mol-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában, a Tatabánya, a Balatonfüred és a Csurgó az Európa-ligában indulhat. A Veszprém szabadkártyáért folyamodhat a BL-ben.

Az eddigi bajnokok
26: Telekom Veszprém
14: Budapest Honvéd
5: Bp. Spartacus
4: Bp. Vörös Meteor, Elektromos, Grundfos Tatabánya KC, Mol-Pick Szeged
3: Rába ETO
2: Újpesti Dózsa
1: VM Közért, Kinizsi, Debreceni Dózsa, Dunaferr SE

Källman (jobbra) góllal segítette a Szegedet (Fotó: Dömötör Csaba)
Källman (jobbra) góllal segítette a Szegedet (Fotó: Dömötör Csaba)

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

60. perc: Vége a meccsnek, vége a bajnokságnak, bajnok a Szeged! 36–37

60. perc: Källman még lőtt egy gólt a győzelemért. 36–37

60. perc: Lékaiban volt még egy gól az egyenlítésért. 36–36

60. perc: Källman a bal szélről irgalmatlanul bevágta. 35–36

59. perc: Manaszkov lőtt gyors indítás után a szegedi kapuba. 35–35

59. perc:Marguc belemenése után eldőlt. A Szeged lesz a bajnok.

58. perc: Kaspárek egy csellel elküldte a védőt, és bevágta. 34–35

58. perc: Szegedi időkérés.

58. perc: Corrales újabb védésével remény ébred a hazaiakban, főleg hogy a másik oldalon Lékai harcolt ki hetest. A hetest Mahé a hálóba pattintotta, csoda hidegvérrel. 34–34

57. perc: Mahé kezéből kivették a labdát, nevezetesen Canellas, rontott a Szeged, Jahja pedig betörésből szerzett gólt. 33–34

56. perc: Jahja blokkolt, de maradt a labda a Szegednél, a szegedi tábor már ünnepel, a veszprémiek utolsó rohamra küldi kedvenceit.

55. perc: Nincs sok ideje a Veszprémnek, Lékai hetest harcolt ki. A hetest Mahé a hálóba pattintotta. 32–34

54. perc: Veszprémi időkérés.

54. perc: Mahé rossz passza után jöhetet a Szeged, Bombac pedig hetest harcolt ki. A hetest Radivojevics a hálóba pattintotta. 31–34

53. perc: Canellas lövését is védte Corrales, aki meccsben tartja a hazaiakat.

52. perc: Most Manaszkov szállítja a gólokat, ezúttal is pattintva talált be. 31–33

52. perc: Sostaric ezúttal nem tudta belőni a helyzetét, mert Corrales védett.

52. perc: Szegedi időkérés.

51. perc: Kaspárek lövése Cupara lábáról ment be, de pillanatok alatt jött az újabb veszprémi gól Manaszkov révén. 30–33

51. perc: Emberhátrányban játszik a Szeged két percig.

51. perc: Előbb Zsitnyikov, majd 3 másodperc múlva Mahé volt eredményes. 29–32

50. perc: Manaszkov kapott nagy labdát a bal szélen, és irgalmatlanul bevágta. 28–31

50. perc: Hetest kapott a Szeged, amelyet Radivojevics a hálóba pattintott. 27–31

49. perc: Nenadics lövését védte Mikler igen nagy bravúrral.

48. perc: Manaszkov lövését védte a visszaálló Mikler, majd Sostaric futott be a szélről, és lőtt ügyes gólt. Nehéz helyzetben a Veszprém. 27–30

Most már négy góllal kellene nyernie a Veszprémnek...

47. perc: Sostaric megint elképesztően éles szögből pattintott a hálóba. 27–29

46. perc: Zsitnyikov egyedül maradt, belőtte. Azonnal válaszolt a Veszpém, Nilsson lőtt közelről gólt. 27–28

46. perc: Mahé nagyon felszívta magát, óriási lendülettel tört be a védőfalba, és lőtt a jobb alsóba. 26–27

45. perc: Bombac jól játszik, ezúttal sem tudták megakadályozni, hogy a hálóba találjon. 25–27

45. perc: Mahé vállalta el távolról, és meg is van a gól. 25–26

44. perc: Rontott a Veszprém, de a másik oldalon Källman ziccerét védte Cupara!

44. perc: Passzívig játszott a Szeged, de Bombac így is belőtte. 24–26

43. perc: Nem akar lemaradni a Veszprém sem, Nenadics passzából Mahé pattintott a kapus lába között a kapuba. 24–25

43. perc: Rosta kapott labdát beállóban, és a felsőbe lőtt. 23–25

42. perc: Nenadicsnak csináltak helyet, ő pedig 8 méterről szépen bevágta. 23–24

42. perc: Rosta most jött be, kiharcolt egy hetest. A hetest Radivojevics kegyetlenül belőtte. 22–24

41. perc: Marguc ezúttal a helyéről, a jobb szélről pattintott gólt. 22–23

41. perc: Nagyszerű szegedi támadás végén Bombac futott be helyzetbe, be is lőtt, Nilssont pedig kiküldték két percre. 21–23

40. perc: Marguc futott be középre, jött is a labda, ő pedig jól bepattintotta a kapuba. 21–22

39. perc: Jahja óriási blokkja ellenére is maradt a labda a Szegednél, majd Kaspárek cunderrel szerzett gólt. 20–22

38. perc: Meg is lett az eredménye, mert Mahé lövésével egyre jött fel a Veszprém. 20–21

38. perc: Zúg a veszprémi csarnok, a közönség is érzi, hogy a kedvenceiknek támogatásra van szükségük.

38. perc: Zsitnyikov lövését az imént beállt Cupara védte.

37. perc: Canellas most hibázott, Marguc gyorsan indult, és be is vágta. 19–21

36. perc: Sostaric egészen éles szögből talált be, majd gyors középkezdés után Nilsson két emberrel a nyakán lőtt gólt. 18–21

Ne feledjük, hatgólos hátrányban van összesítésben a Veszprém.

35. perc: A másik oldalon Jahja csodás passzát Nilsson váltotta gólra. 17–20

35. perc: Még szerencséje is van Canellasnak... Átlövése Corrales hátáról pattant a hálóba. 16–20

34. perc: Nem látszott az elképzelés a veszprémi támadásban, Nenadics viszont egy csel után a kapufa segítségével mégis belőtte. 16–19

33. perc: Canellas talpról lőtt irgalmatlan gólt. 15–19

33. perc: Nilsson nem hagyta magát, villámgyors lövést küldött a bal alsóba. 15–18

33. perc: Jahja eladta, Källman megintdult, és be is lőtte a ziccert. 14–18

32. perc: Jahja lövését Mikler védte, a kipattanó a Szegedé lett. Sostaric kapta a jobb szélen a labdát, és a kapus lába között szerzett gólt. 14–17

31. perc: Gaber labdát szerzett, Canellas indult, és be is lőtte a ziccert. 14–16

31. perc: Elkezdődótt a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

30. perc: Vége az első félidőnek, vezet a Szeged, de nagyon izgalmas második félidő várható. 14–15

30. perc: Blagotinsek ma még nem szerzett gólt, most megtette. 14–15

29. perc: Canellas alulról engedett el egy labdát, amely a hálóba vágódott. 13–15

29. perc: A megítélt hetest Nenadics úgy lőtte be, hogy Alilovicról a kapufára, onnan a kapuba pattant a labda. 13–14

29. perc: Bánhidi piros lapot kapott, mert a keze eltalálta a francia fejét. Nagy veszteség a Szegednek.

29. perc: Labdát vesztett a Szeged, így jöhetett a Veszprém, sőt Mahé emberelőnyt harcolt ki. Videózás is volt, hogy mennyire lehetett súlyos az eset. Mackovsek és Bánhidi volt a tettes.

27. perc: Szegedi időkérés.

27. perc: Régen volt gól. De aztán Bodó lövését védte Corrales, Mahé pedig a saját szaggatottjáról dobott gólt az üresen hagyott szegedi kapuba. 12–14

26. perc: Bodó lövését remekül védte Corrales, de a gyors indításról le kellett mondania a Veszprémnek. Ezért inkább felépítették a támadást, csakhogy Mackovsek labdát szerzett.

26. perc: Mahé lövése a lécről jött ki, nincs szerencséje a Veszprémnek.

25. perc: Lékai eladta a labdát, jöhetett a Szeged, de ezúttal megfontoltan, Gaber viszont nagy helyzetből a léc fölé lőtt.

24. perc: Stranovsky szép mozdulattal csavart a bal szélről a hálóba. 11–14

23. perc: Maqueda harcolt ki hetest, amelyet Mahé a bal alsóba pattintott. 11–13

22. perc: Moraes ejtése jött ki a lécről, a másik oldalon hét a hat ellen támadott a Szeged, Mackovsek pedig nagy gólt lőtt a léc alá. 10–13

21. perc: Jól játszott az idővel a Veszprém, le is járt az emberhátrányuk, majd Mahé lövése kijött Miklerről, de a hazaiaké lett a labda.

20. perc: Radivojevics próbálta meg a jobb szélről, de Corrales remekül védett.

19. perc: Eladták a szegediek, gyorsan indult a Veszprém, és Maqueda talált a bal alsóba. 10–12

19. perc: Ligetvári rántotta le Bombacot, mehetett ki két percre.

18. perc: Megtört a veszprémi jég, Manaszkov lőtt csodás gólt a bal szélről. 9–12

18. perc: Újabb eladott labda a Veszprémben, Radivojevics lőtte be a ziccert. 8–12

17. perc: Labdát vesztett a Veszprém, megint lerohanással indult a Szeged, és Bánhidi középről könnyű gólt szerzett. 8–11

16. perc: Bodó lövése ment fölé, a Veszprém pedig időt kért.

16. perc: Nenadics nagy lövése már-már bement, de végül Mikler valahogy megfogta.

15. perc: Bodó tökéletes passzát Bánhidi lőtte a bal alsóba. 8–10

15. perc: Jahja nagy erejű lövése a lécről ment ki.

14. perc: Bombac teremtett magának helyzetet, de 6 méterről fölé lőtt.

13. perc: Belül védekezésért kapott hetest a Veszprém. A hetest Marguc kihagyta, mert Alilovic védett.

12. perc: Labdát szerzett a Szeged kétszer is, és mindkétszer Kjällman lőtt a hálóba. 8–9

12. perc: Kaspárek lövése megpattant ugyan, de így lett jó, gólt szerzett. 8–7

11. perc: Radivojevics nagy helyzetét Corrales védte, a másik oldalon Jahja faulttal együtt lőtt a bal alsóba. 8–6

10. perc: Moraes szedte össze ügyesen a labdát, nem tudták megállítani, ő meg újra vezetéshez juttatta a Veszprémet. 7–6

9. perc: Nenadics találta meg a rést, szép gólt lőtt, de a gyors szegedi középkezdés után Radivojevics lőtt gólt a jobb oldalról. 6–6

9. perc: Gyorsan indult a Szeged, Bánhidi maradt egyedül, és bevágta a helyzetet. 5–5

9. perc: Bodó lőtte el talpról, de eléggé fölé. A másik oldalon Lékai lövését Mikler védte.

8. perc: Manaszkov kapott szép passzt Lékaitól, és remekül lőtt a bal alsóba a bal szélről. 5–4

8. perc: Radivojevics futott be a szélről, kapta is a labdát Bombactól, és belőtte. 4–4

7. perc: Corrales újabb remek védése után Lékai kígyózott át a szegedi védelmen, és belőtte a negyedik veszprémi gólt. 4–3

6. perc: Maradt a labda a veszprémieknél, Moraes lövését védte Mikler, de a kipattanó Manaszkové lett, ő pedig belőtte a ziccert. 3–3

5. perc: Bánhidi ziccerét Corrales, Jahjáét Mikler védte.

5. perc: Marguc szerzett szemfülesen labdát Mikler védése után, és bedobta a ziccert. 2–3

4. perc: Bombac engedett el egy lövést alulról, és a labda a hazai kapuba vágódott. 1–3

3. perc: Gyorsan válaszolt Jahja egy átlövésgóllal. 1–2

2. perc: Támadószabálytalanság Moraesnél, a szegediek megjáratták a labdát, majd végül az erőszakos veszprémi védekezés sem tudta megakadályozni, hogy Kaspárek a kapu jobb oldalába bombázzon. 0–2

1. perc: Mindjárt egy óriási góllal, Bodó zúdította a labdát a bal felsőbe. 0–1

1. perc:Elkezdődött a mérkőzés, a Veszprém piros-feketében, a Szeged tiszta kékben játszik.

Már a kezdés előtt remek volt a hangulat (fotó: Nagy-Pál Tamás)
Már a kezdés előtt remek volt a hangulat (fotó: Nagy-Pál Tamás)

Nagyjából tíz szegedi szurkoló a találkozó előtt mécsest helyezett el Marian Cozma szobránál, és skandálták is, hogy „Cozma, Cozma”.

ELŐZMÉNYEK

Szerdán, a magyar férfi kézilabda-bajnoki döntő első mérkőzésén a Mol-Pick Szeged hazai pályán 31–28-ra győzött a nagy rivális, bajnoki címvédő Telekom Veszprém ellen, ami azt jelenti, hogy a visszavágó teljesen nyílt, így a trófea sorsa is.

HA...
A Szeged a bajnok
...ha nyer
...ha döntetlen lesz
...ha legfeljebb két góllal kap ki
...ha három góllal kap ki, de leg­alább 29 gólt szerez a visszavágón
A Veszprém a bajnok
...ha négy vagy annál több
góllal nyer
...ha három góllal nyer, de legfeljebb 27 gólt kap a visszavágón.
Ha összesítésben ugyanannyi gólt érnek el a csapatok,
és az idegenben dobott gólok száma is megegyezik, a visszavágó
végén hétméterespárbaj dönt a bajnoki címről.

„Szombaton sok múlik a védekezésünkön, de szerintem lesz valami, ami még ennél is többet fog számítani: először az idényben végre a szurkolóink előtt fogadjuk a Szegedet!– magyarázta a korábban Szegeden is játszó szerb Petar Nenadics. –Nincs mese, mihamarabb le kell dolgoznunk a hátrányt. Kemény meccs lesz, de mi harcolni fogunk hatvan percen át, ennyit biztosan ígérhetek.”

Nenadics szerint a 2020–2021-es évad nem sikerült rosszul, pedig minden csapatnak és játékosnak az elhúzódó koronavírus-járvány miatt nehezebb dolga volt mentális szempontból, mint általában. Még rosszabbkor jöttek a sérülések, és ilyen körülmények között különösen nehéz volt a legmagasabb szinten játszani. A Veszprém szombaton azt is bizonyíthatja, hogy nem ragadt be a Nantes elleni vereségbe, amikor szintén hátrányból kellett volna felállnia a BL-negyeddöntőben, de nem sikerült.

„Meg kell nyernünk a bajnoki címet, még hatvan perc van hátra az idényből, szeretnénk jó érzéssel lezárni. Meg tudjuk csinálni!”– tette hozzá Petar Nenadics.

ÍGY KÉSZÜLNEK AZ EDZŐK
Juan Carlos PASTOR, a Szeged edzője:„Sok problémánk volt ebben az idényben, nemegyszer léptünk pályára felforgatott csapattal a hiányzók miatt. Stanislav Kaspáreket például alig tudtam pihentetni, mivel ő az egyetlen egészséges jobbátlövőnk. Egy alkalommal a balszélső Jonas Källmannt kellett azon a poszton szerepeltetnem. Emiatt több megoldást is kidolgoztunk, az egyik közülük a hét a hat elleni játék, amelyet az első mérkőzésen is bevetettünk.”
David DAVIS, a Veszprém edzője:„Itt a második lehetőségünk megmutatni, mit tudunk, hiszen a Bajnokok Ligájában nem sikerült fordítanunk. Az élet mindig ad egy második esélyt, nekünk pedig muszáj élnünk vele. Nincs más lehetőség, nem lehetnek kifogások. Megmutattuk, hogy versenyképes csapat vagyunk, még a »milliónyi« hiányzó ellenére is. Veszprémben kell tartanunk a bajnoki címet!”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik