Férfi kézi Eb: Bízom benne, átestünk a tűzkeresztségen – Gulyás István

B. D. K., N. T.B. D. K., N. T.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 23:03
Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott 31–28-ra kikapott Hollandiától a Szlovákiával közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon a budapesti MVM Dome-ban. A mérkőzés után Gulyás István szövetségi kapitány reményét fejezte ki, hogy ezzel átestünk a tűzkeresztségen, míg Lékai Máté amondó volt, ilyen hibákat álmunkból felkeltve sem véthetünk.
Gulyás István bízik a jobb folytatásban (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Gulyás István bízik a jobb folytatásban (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

„Az elején nagyon sokat hibáztunk – szögezte le Gulyás István a mérkőzés után az M4 Sportnak. – Ez elbizonytalanított bennünket, görcsössé vált a játékunk. Mindenki akart, de ebbe gyermeteg hibák csúsztak, és ma ezt a hollandok kihasználták.”

„Mindenki tudta, hogy nekünk fognak esni – árulta el a kapitány azt, hogy meglepte-e a mieinket az ellenfelünk játéka. – Csomó labdát elszórtunk, lassúak voltunk, és lehet, hogy emiatt váltunk görcsössé.”

Bízom benne, hogy átestünk a tűzkeresztségen. Féltünk tőle, beszéltünk róla, hogy ez egy nagyon speciális, nagyon nehéz mérkőzés lesz. Azt gondolom, hogy a második meccsen már jóval nyugodtabban fogunk tudni kézilabdázni” – tette hozzá Gulyás.

„Talán túlságosan is akartunk – fogalmazott az M4 Sportnak Bodó Richárd. Úgy érzem, a támadásainkban voltak a nagyobb problémák, a védekezésünk hellyel-közzel elfogadható volt. A második félidőben sokkal élesebb csapat jött ki, sokkal jobban akartunk, de ott már futottunk az eredmény után. Két-három lehetőségünk lett volna, hogy ikszre mentsük a meccset. Ennél több van bennünk, többet tudunk. Nagyon sajnálom, hogy így alakult.”

„Annyi ember jött ki, hogy szerettük volna ezt meghálálni egy győzelemmel, de nem sikerült. Nem szabad feladnunk, jön a következő meccs, amelyet meg kell nyernünk. Biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal jobban fogunk játszani” – fűzte hozzá a balátlövőnk.

Nagy kérdés, mi lesz Bánhidi Bence bokasérülésével, a Pick Szeged beállója bicegve haladt keresztül az interjúfolyosón. Érthető módon nem akart megállni nyilatkozni senkinek, inkább minél előbb az öltözőbe igyekezett.

Lékai Máté is természetesen csalódottan nyilatkozott (Fotó: Török Attila)
Lékai Máté is természetesen csalódottan nyilatkozott (Fotó: Török Attila)

A nyolc gólig jutó Lékai Máté élvezte a hangulatot, ezért is sajnálta, hogy nem tudták kiszolgálni a szurkolókat.

Természetesen nyerni szerettünk volna, de nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést – mondta a veszprémi irányító a magyar újságírók gyűrűjében. – A megbeszélteket nem hajtottuk végre, fegyelmezetlenek voltunk, támadásban eladtuk a labdát vagy kihagytuk a helyzetet. Védekezésben nem zártunk össze, pedig tudtuk, hogy nincsenek nagy lövőik, inkább a gyorsaságukra építenek. A második félidőben hiába támadtunk jobban, nem tudtuk megfordítani a mérkőzést. Mindig találtak egy gólt, emiatt természetesen csalódottak vagyunk.”

Lékai szerint az is közrejátszhatott a sok hibában, hogy csak egy meccset tudtak játszani az Eb előtt, de biztos az első meccs miatti izgalomnak is szerepe volt benne.

Ezek persze csak kifogások lehetnek, mert egyértelmű, hogy álmunkból felkeltve sem követhetünk el ilyen hibákat – folytatta. – Bízom benne, hogy vasárnap ugyanígy támogatnak bennünket, nagy szükségünk lesz rá. Szeretnénk örömet szerezni nekik, és nyerni, de nagyon nehéz dolgunk lesz Portugália ellen. A labdaeladások számát biztosan csökkenteni kell.”

Nagyon sajnálom, hogy vesztesen hagytuk el a pályát. A hollandok egész végig előttünk jártak, nemhogy a vezetést nem sikerült átvennünk, sokáig a döntetlen is elérhetetlen volt. Hiába beszéltük meg, hogy hamar visszazárunk, nem tartottuk be a taktikát. Nem feküdt a stílusuk, mert alacsonyak, agresszívak, nem tudtunk velük mit kezdeni. Rettentően bosszús vagyok, de nincs más választás, a következő, a portugálok elleni meccsre kell koncentrálnunk. Levonjuk a konzekvenciát, megpróbáljuk összerakni a játékunkat újra” – értékelt Sipos Adrián.

SZÉKELY MÁRTON: ELENGEDTÜK A HOLLANDOKAT, AZTÁN A SAJÁT HIBÁINKON RÁGÓDTUNK


A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT!

A LÁTVÁNYOS NYITÓÜNNEPSÉG ITT!

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 28–31 (10–13)
Budapest,
MVM Dome, 20 022 néző. V: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
MAGYARORSZÁG: Mikler R. – P. Rodriguez 3, Máthé 5 (2), Sipos A., Bánhidi 3, Szita, LÉKAI 8 (2).Csere: SZÉKELY (kapus), Bóka 1, Topic 1, Hanusz 1, BODÓ 6, Ancsin G., Ligetvári, Rosta M.Szövetségi kapitány: Gulyás István
HOLLANDIA: RAVENSBERGEN – Schagen 3, SMITS 11 (5), L. STEINS 3, Benghanem 3, BAIJENS 7, Ten Velde 2, Adams. Csere: Schellekens (kapus), Schoenacker 1, Sluijters, Jansen, Smit, Stavast 1, Boomhouwer. Szövetségi kapitány: Erlingur Richardsson
Az eredmény alakulása. 7 p.: 2–5. 12. p.: 3–7. 19. p.: 5–10. 25. p.: 7–12. 34. p.: 14–15. 38. p.: 14–18. 43. p.: 18–20. 50. p.: 23–25. 53. p.: 25–26. 57. p.: 28–28
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik